استان پهناور فارس از گذشتههای دور ازنظر ذخائر آبهای کارستی غنی بوده اما بهدلیل عدم مدیریت آن همواره این منابع بسیار ارزشمند بهصورت چشمههای کوچک و بزرگ بدون استحصال و بهرهبرداری، به هدر رفته که نمونههای بارز آن وجود این ذخائر در کوههای اطراف و راههای نیریز، جهرم و .... بوده است.
آغاز مطالعات ژئوفیزیک هوایی در استان فارس هرچند با تاخیربسیاری صورت میگیرد اما میتواند بهرهبری از اینگونه آبهای ذیقیمت را با مدیریت اصولی، بهدنبال داشته باشد و از همه مهمتر ارزش این مایه حیات را به جامعه بشناساند تا نسبت به استفاده بهینه و صرفهجویی لازم دقتنظر بیشتری اعمال شود.
شوربختانه صورت نگرفتن مطالعات و نبود نظارتهای لازم در زمینه آبهایی که به مصارف کشاورزی رسیده و میرسد، سالهای متمادی این ثروت بیهمتای ملی را به یغما سپرده و امروز ما را با تلخیهای فراوان مواجه کرده است.
نداشتن سیستم مدیریتی کشت و در کنار آن عدم نظارت جدی و نبود مدیریت واحد آب در کشور، ما را با چالشهای جدی و بحرانهای متعدد روبهرو کرده است که اگر هرچه زودتر در این زمینه چارهاندیشی نشود، در آیندهای نهچنداندور آسیبهای گوناگون و غیرقابل تحمل گریبانگیر کشور خواهد شد.
شوربختانه هنوز شاهد کشتهای غرقآبی و کشت گونههای گیاهی پرآببر در مناطق بحرانزده هستیم درحالیکه همت و تلاشی جدی و عینی در این زمینه مشاهده نمیشود.