پنج شنبه 20 دی 1403 1/9/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 23 اردیبهشت 1397 ، 02 : 13

کد خبر : 16815

از 0 نفر 0

قاضی‌زاده: شهردار تهران سیاست «مردم‌محوری» را جایگزین سیاست «ضدمردمی» کند

قاضی‌زاده: شهردار تهران سیاست «مردم‌محوری»  را جایگزین سیاست «ضدمردمی» کند

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست ضدمردمی سیاستی است...

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست ضدمردمی سیاستی است که برای تأمین هزینه‌های سرسام‌آور شهرداری و مخارج ابرشهر تهران سیاست‌هایی به اجرا درآید که موجب فشار اقتصادی و روانی و اجرایی به شهروندان شود.
امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: شهردار آینده و شهرداری یک سازمان و نهاد خدمات عمومی است و باید مسؤولیت خودش نسبت به توده‌های مردم را به‌خوبی بداند و اصلاً رویکردش «مردم‌محور» باشد نه «ضدمردمی».
نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: سیاست ضدمردمی سیاستی است که برای تأمین هزینه‌های سرسام‌آور شهرداری و مخارج ابرشهر تهران سیاست‌هایی به اجرا درآید که موجب فشار اقتصادی و روانی و اجرایی به شهروندان شود البته کسی با درآمدی که شهرداری از ناحیه خدمات معقولی که ارائه می‌دهد مخالف نیست اما نباید فراموش کرد که این خدمات باید با صرفه‌جویی و بهره‌وری بالا و بدون رانت  و فساد انجام
شود.
وی گران کردن عوارض ورود به طرح ترافیک را نمونه‌ای از سیاست‌های ضدمردمی شهرداری تهران دانست و افزود: اگر هدف از تغییر ساختار و شیوه اجرای طرح ترافیک کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی خودروهاست پس چرا خودروهای پاک  عوارض بیشتری پرداخت می‌کنند؟ آیا وقتی هدف کاهش آلودگی هواست نباید از ورود خودروهای با سوخت پاک حمایت شود؟
عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: معمولاً مالیات براساس درآمد اخذ می‌شود نه  «عوارض» براساس درآمد. عوارض خودرو یا براساس مصرف سوخت و یا براساس صدماتی که به محیط‌زیست زده می‌شود تعیین می‌شود.

تحلیل خبر

در سه‌دهه اخیر برخلاف نخستین دهه پیروزی انقلاب، هنر مدیریت در جمع‌آوری و گرفتن بیشتر پول از مردم تعریف و تبلیغ شد، به‌نحوی‌که بیشتر مدیران تمام تلاش خود را برخالی کردن جیب خلق خوب خدا متمرکز کردند. در این اوضاع‌واحوال شهرداری‌ها که ادامه حیات آن‌ها بستگی به پرداخت عوارض شهروندان داشته و دارد، کوشیدند از هر سوراخی پول درآورند و به هر بهانه‌ای حتی به قیمت شهرفروشی کسب درآمد کنند. این وضعیت درحالی شکل گرفته که هنوز قوانین شهرداری‌ها متعلق به سال ۱۳۴۲ و بسیار کهنه و ناکارآمد شده و طبیعی است در این شرایط زمینه‌های بسیاری برای سوءاستفاده، اعمال‌نظر و سلایق شخصی و ایجاد رانت‌هایی فراهم می‌شود که در هیچ مرجعی نیز قابل‌بررسی و پیگیری جدی و نتیجه‌بخش نیست. همان‌گونه که به‌وضوح مشاهده می‌کنیم، در مجموعه‌های گسترده و پیچ‌درپیچ شهرداری‌ها، سازمان‌های غیررسمی کوچک و بزرگ متعددی قارچ‌گونه سبز شده که در عمل می‌توانند هم مجموعه شوراها و هم مدیران ارشد شهرداری‌ها را به‌راحتی دور زده و ناکارآمد کنند. به‌نحوی‌که برای این گروه‌ها و دسته‌های مافیایی تغییر و تحولات صورت گرفته در شوراها و شهرداری‌ها نمی‌تواند کوچک‌ترین خللی درروند کاری‌شان به وجود آورد.
همان‌گونه که در سخنان دو روز گذشته استاندار فارس در دومین اجلاس هیئت‌رئیسه شوراهای اسلامی کلان‌شهرهای کشور نیز اشاره شده بود، بی‌تردید یکی از عمده‌ترین عوامل ناراضی‌تراشی و ایجاد بدبینی و تولید یأس و دلسردی و دل‌زدگی در کشور به عملکرد شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی برمی‌گردد چراکه وجود دسته‌های مافیایی موجب ایجاد فشارهای سنگین بر مردم شده و می‌شود و دگرگونی و تغییرات بنیادین در مجموعه‌های گسترده و باز شهرداری‌ها را طلب می‌کند و همت و تلاش عمومی به‌ویژه یاری رسانه‌های غیروابسته را فرامی‌خواند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها