جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 20 آذر 1398 ، 44 : 16

کد خبر : 19077

از 0 نفر 0

فلاحت‌پیشه: مجلس را به بازی گرفتند در جلسات غیرعلنی به‌جای شفافیت، نمایندگان را دور می‌زدند

فلاحت‌پیشه: مجلس را به بازی گرفتند در جلسات غیرعلنی به‌جای شفافیت، نمایندگان  را دور می‌زدند

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بابیان اینکه در جلسات غیرعلنی به‌جای شفافیت، نمایندگان را دور...

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بابیان اینکه در جلسات غیرعلنی به‌جای شفافیت، نمایندگان را دور می‌زدند، تأکید کرد: امیدوارم مجلس غیرسیاسی، معتدل و اقتصادی داشته باشیم اما نگران فضای افراطی مجلس یازدهم هستم.  
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره اینکه برخی مجلس دهم  را ضعیف‌ترین مجلس بعد از انقلاب می‌دانند، گفت: در پایان هر مجلس چنین موضوعی نسبت به مجلس گذشته گفته می‌شود و می‌گویند ضعیف‌ترین مجلس است، اما من معتقد هستم باید ارزیابی دقیق‌تری صورت گیرد.
وی ادامه داد: واقعیت این است که در مجلس کنونی نقاط قوتی داشت اما نقاط ضعف به‌ویژه در جلسات غیرعلنی مشخص می‌شد زمانی که مجلس را وادار می‌کردند که یک سری تصمیمات اتخاذ کند که یکی از نمونه‌های آن افزایش قیمت بنزین بود.
نماینده مردم اسلام‌آباد غرب یادآور شد: مجلس هر چه بیشتر به آخر خود نزدیک شد، مورد بازی قرار گرفت و متأسفانه هیئت‌رئیسه در این موضوع صاحب نقش بودند که البته باید پاسخگو باشند.
وی افزود: آخرین مورد آن افزایش قیمت بنزین بود که مجلس مخالفت و سه بار رأی‌گیری کرد اما به‌رغم این موضوع رئیس مجلس خلاف نظر مجلس رأی داد و در جلسات غیرعلنی به‌جای اینکه برای نمایندگان شفافیت صورت بگیرد بیشتر آنها را دور می‌زدند.
فلاحت‌پیشه بیان کرد:‌ اما مجلس در برخی موارد ازجمله در تعدیل و عادلانه کردن حقوق بازنشستگان و کسانی که زیر دو میلیون تومان حقوق دریافت می‌کردند، افزایش چند برابری مستمری دهک‌های پایین به‌ویژه افرادی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد بودند، اعتبارات عمرانی و کمک به حوزه‌های دفاعی و توان موشکی کشور خوب ورود کرد اما رو به آخر که رفت جلسات غیرعلنی به مجلس ضربه زد. وی درباره اولویت‌های مجلس یازدهم گفت: وقتی می‌گویند مجلس عوام، تعریف بدی از مجلس نیست، به معنی این است که نماینده آنچه در سینه مردم می‌گذرد را باید مطرح کند؛‌ لذا مجلس آینده باید دستور کارهایش را از مردم بگیرد وقتی‌که مشکلات مردم اقتصادی است، طبیعتاً دستور کار مجلس آینده هم اقتصادی خواهد بود.
وی تأکید کرد: نگران هستم که فضای افراطی در مجلس آینده شکل بگیرد و به‌جای صلح و توسعه کشور را به سمت جنگ ببرند؛ این خطری تهدیدکننده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: افزایش قیمت بنزین و فروش مازاد مصرف کشور،‌ حداقل روزی ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد دولت را افزایش داده است که با درآمد هرروز می‌شود یک مشکل اقتصادی کشور را حل کرد، به شرطی که شفافیت صورت بگیرد و این پول صرف جای‌های دیگر نشود. هرکسی در هرجایی تصمیم می‌گیرد و پولی از کشور جایی هزینه می‌شود، خودش هم باید پاسخگوی آن باشد.
این نماینده مجلس درباره سیاست خارجی ایران در شرایط فعلی، گفت: مثلثی افراطی در دنیا شکل‌گرفته است و ترامپ و نتانیاهو مرتجعان اضلاع آن هستند که برای توطئه، جنگ و گرفتار کردن ایران، فضای بحرانی را چیده‌اند، ما باید از این وضعیت خارج شویم و پول مملکت صرف توسعه کشور
شود. رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بابیان اینکه درنهایت این ملت هستند که باید مشکلاتشان حل شود،‌ گفت: معتقدم هزینه بهینه منافع و منابع مملکت باید به سود مردم کشور و در دستور کار مسئولان باشد.
فلاحت‌پیشه آرایش سیاسی مجلس آینده را منوط به نحوه حضور جناح‌های سیاسی در انتخابات دانست و تصریح کرد:‌ امیدوارم مجلس غیرسیاسی، معتدل و اقتصادی داشته باشیم اما نگران فضای افراطی مجلس  یازدهم هستم.

تحلیل خبر

به قول رئیس پیشین کمیسیون ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اگر افراطیون، مجلس آینده را تصاحب کنند، کشور را به سمت جنگ خواهند برد.
هنر این‌ها فقط برخورد توأم با عصبانیت و خشونت با داخل و خارج است و خیال می‌کنند این نوع برخورد، نشانه شجاعت است درحالی‌که حتی افراد کم سن و سال هم می‌دانند این شاخ‌وشانه کشیدن‌ها، نشانه ناپختگی، ضعف و نادانی است. اوج فهم هر فرد و گروهی، برنامه‌ریزی عقلانی برای خروج از مشکلات و بن‌بست‌هاست. چند برابر کردن مشکلات و بن‌بست‌آفرینی، نشانه ناتوانی است.
معمولاً تجربه نشان داده که افراطیون زمانی به قدرت می‌رسند که مردم به‌پای صندوق‌های آرا نیایند. آنان در این دوره از انتخابات به‌احتمال‌قوی، به‌زعم خویش، پیروز میدان خواهند بود چراکه می‌دانند مردم خصوصاً پس از رخدادهای اخیر و گران شدن بنزین و ضعف مجلس در برخورد با آن، شاید امیدی به مجلس آینده نداشته باشند و به‌اندازه دوره‌های قبل به استقبال صندوق آرا نروند. از طرف دیگر چهره‌های شاخص رقیب نیز برای کاندیداتوری ثبت‌نام نکرده‌اند و میدان خالی و کاملاً مهیاست. تعداد افراد دست چندم هم که ثبت‌نام کرده‌اند، احتمالاً تأیید صلاحیت نمی‌شوند، این تحلیل آنان است و بر همین اساس، به پیروزی خود در این وانفسا امیدوارند.
اما آنان باید بدانند که اگر هم به فرض صددرصد صندلی‌های مجلس را تصاحب کنند، تازه اول مشکلات و رویارویی آنان با معضلات جدی داخل و خارج کشور است. زمان مثل گذشته نیست و دوره، دوره‌ی هدایت کشور با باند و جناح نیست. فرصت هم خیلی کوتاه است و شرایط آینده، بسیار دشوار.
پس چه آنان سنگر مجلس را در دست بگیرند و چه دیگران، ملت راه خود را خواهد رفت و خواسته‌های خود را مطالبه خواهد کرد. پس مسیر و هدف را خوب بشناسند و به جاده خاکی و سنگلاخ نزنند که مردم علاقه‌ای به جنگ ندارند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها