جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 23 آذر 1398 ، 32 : 17

کد خبر : 19079

از 0 نفر 0

آیت‌الله موحدی کرمانی در نماز جمعه تهران: بنزین باید تدریجی گران می‌شد

آیت‌الله موحدی کرمانی در نماز جمعه تهران: بنزین باید تدریجی  گران می‌شد

به گزارش خبرنگار مهر، امام‌جمعه موقت تهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران...

به گزارش خبرنگار مهر، امام‌جمعه موقت تهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران اظهار کرد: برخی مسئولان می‌گویند به فلانی وقت ملاقات نمی‌دهم، جواب تلفن را نمی‌دهم، آن نامه را نمی‌خوانم، آیا خودتان را گم کرده‌اید؟ خیال کردید چون مسئولیتی دارید کسی هستید؟ وای بر کسی که فکر کند کسی است.
وی افزود: شاید مسئولان بگویند مشغله‌های ما زیاد است، خب نماینده‌ای مشخص کنید تا مردم بیایند و حرفشان را به این نماینده بزنند و آن نماینده مطالب را به شما منتقل کند. ملاقات ندادن و جواب ندادن، مردم را ناراحت می‌کند.
امام‌جمعه موقت تهران گفت: آقایان باید یک نفر را مأمور کنند تا در مسجد و حسینیه‌ای حضور یابد و مردم هم بیایند و کارها و مشکلاتشان را به او بگویند؛ چرا این کار انجام نمی‌گیرد؟ آیت‌الله موحدی کرمانی گفت: مسئولین کشور! خدا از شما حج واجب و حج عمره و کربلا و مشهد نمی‌خواهد، از شما می‌خواهد چون مسئول هستید به امانت وفادار باشید و به داد مردم برسید.
وی افزود: مسئولینی هستند که به حج مستحب می‌روند و اعمال حج را انجام می‌دهند اما به وظایف اصلی خود عمل نمی‌کند. آیت‌الله موحدی کرمانی با اشاره به عملکرد دولت در اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، گفت: حادثه‌ای به دلیل یک تدبیر غلط رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن چند نفر شد و بخشی از کشور تخریب شد. دولت تدبیر چرا غفلت کرد و درست عمل نکرد تا این وضع پیش نیاید.
وی گفت: البته باید قیمت بنزین واقعی شود ولی با حساب و برنامه، نه مثل آن آقایی که گفت شب خوابیدم و صبح بیدار شدم و دیدم قیمت بنزین گران شده است؛ عجب! شما مطلع نبودید؟ شما از وضع کشور اطلاع نداشتید؟
امام‌جمعه موقت تهران افزود: خدا کند این جمله دروغ باشد که من خبر نداشتم. این چیز عجیبی است. ببینید یک خبر نداشتن چه فجایعی پیش آورد و چه خون‌هوایی به‌ناحق ریخته شد. چه تخریب‌ها انجام شد؛ فقط به دلیل یک غفلت، آیا این صحیح است؟
آیت‌الله موحدی کرمانی بیان کرد: تصمیمات را باید تدریجی گرفت. باید بعد از اقناع ملی و اطلاع‌رسانی به مردم این تصمیم اجرایی می‌شد نه اینکه دفعی این کار صورت بگیرد. به‌یک‌باره تصمیمی گرفته شد و مردمی که خسته از گرانی شده بودند، عصبانی شدند. اینکه کشورداری و تدبیر نیست. بیدار باشید.
وی اضافه کرد: درخصوص آشوب‌های اخیر روشنگری لازم انجام نشد. این تصمیم نه تدریجی بود و نه گام‌به‌گام عمل شد و نه اقناع صورت گرفت. باید بعد از مطلع شدن مردم، ۵۰۰ تومان به قیمت بنزین افزوده می‌شد.
امام‌جمعه موقت تهران تصریح کرد: از رسول خدا یاد بگیرید. حضرت ابراهیم مرحله‌به‌مرحله وارد شد و با بیدار کردن حس مردم نسبت به بت‌ها درنهایت اقدام به شکستن و سوزاندن آنها کرد. پیامبر اسلامی نیز، ۱۳ سال در مکه و مدینه ۳۱۳ نفر را ساخت و مرحله‌به‌مرحله پیش رفت تا درنهایت با استدلال و آگاه کردن مردم، دشمن را شکست داد و به او ضربه زد.
آیت‌الله موحدی کرمانی تأکید کرد: حضرت مرحله‌به‌مرحله پیش رفت. با مشروب‌خوار هم مدارا کرد و اول به توحید پرداخت؛ ولی درنهایت و بعد از برداشتن گام‌های ابتدایی، با آنها هم برخورد کرد. در بحث شرب خمر، حضرت مردم را گام‌به‌گام آماده کرد. اول تولید و فروش مشروبات را به مسلمین توصیه کرد که انجام نشود. بعدازآن در موقع نمازخواندن ممنوع کرد. بعد از آماده شدن مردم، شرب مشروبات را ممنوع کرد. این سیره نبوی است. در همه امور باید مرحله‌به‌مرحله پیش رفت و تصمیمی را اجرا کرد.

تحلیل خبر

گرانی چه تدریجی باشد چه ناگهانی، فشار واردکردن به ملت است.
فرق تدریجی آن با ناگهانی‌اش، فقط وارد شدن یک «شوک» و عکس‌العمل فوری‌تر مردمی است که گرانی‌های تدریجی و گرانی ناگهانی، زندگی را بر آنان سخت و تیره ساخته و آنان را در موضع دفاعی قرار داده است. جای تعجب است که نماز جمعه که برای همدردی و رفع مشکل مردم باید اقامه شود توسط امام‌ جمعه‌ای به دولت گفته می‌شود که باید به‌جای فشار ناگهانی، فشار تدریجی را به مردم وارد کنید آن‌ هم به خاطر اینکه اعتراض نکنند و بتوانند این فشارها را تحمل کنند! خطبه‌های نماز جمعه نباید توجیه‌گر گرانی و فشار بر مردم، چه به‌صورت تدریجی و چه به‌صورت ناگهانی باشد. این‌گونه راه‌حل دادن‌ها به‌جای اینکه مردم را آرام کند، عصبانی‌تر می‌کند چراکه احساس می‌کنند هیچ‌کس و هیچ‌جا، درد آنان را درک نمی‌کنند بلکه همگی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا روزگار را بر آنان سخت‌تر کنند. کاش ائمه جمعه همانند مراجع تقلید آیت‌الله مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و علوی گرگانی و... رسماً و علناً با اصل ماجرای گرانی بنزین مخالفت می‌کردند و تجدیدنظر در آن را خواستار می‌شدند. توجیه کردن و فقط به «نوع» گران شدن بنزین اعتراض کردن، مردم را بیشتر ناراحت می‌کند و نمک بر زخم آنان می‌پاشد. به قول ایشان، پس از اعلام مصوبه سران قوه، حادثه‌ای رخ داد که منجر به کشته و زخمی شدن عده‌ای گردید و اموال عمومی مورد تخریب قرار گرفت که همگی پیامد این تصمیم بود. پس همه دست‌اندرکاران باید از مردم عذرخواهی کنند و قول جبران دهند و شرایط اقتصادی را برای مردم قابل‌قبول (نه قابل‌تحمل) کنند. چراکه اقتصاد با دارو و درمان و خوراک و مسکن و... سروکار دارد و کارد را به استخوان می‌رساند و با شعار صبر و استقامت و تحمل، قابل گره‌گشایی نیست.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها