جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 5 اسفند 1398 ، 50 : 14

کد خبر : 19144

از 0 نفر 0

مشاور تولیت آستان قم: تعطیل کردن حرم دست ما نیست، اینجا پناهگاه مردم است

مشاور تولیت آستان قم:  تعطیل کردن حرم  دست ما نیست،  اینجا پناهگاه مردم است

یکی از مسئولان حرم حضرت معصومه (س) گفت: تعطیل کردن حرم پیام تلخی دارد، اینجا پناهگاه مردم است و نشستن مردم در گوشه‌ای از حرم و صحن، مشکلی پیش نمی‌آورد...

یکی از مسئولان حرم حضرت معصومه (س) گفت: تعطیل کردن حرم پیام تلخی دارد، اینجا پناهگاه مردم است و نشستن مردم در گوشه‌ای از حرم و صحن، مشکلی پیش نمی‌آورد.
سید علی‌اکبر حسینی‌نژاد؛ مشاور تولیت حرم حضرت معصومه (س) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرناپلاس درباره وضعیت این آستان مقدس و مراعات نکات بهداشتی گفت: همین الان که من در حال صحبت کردن با شما هستم، مسئولان در حال ضدعفونی داخل حرم هستند، یعنی یک بخش را می‌بندند و ضدعفونی می‌کنند و بعد باز می‌کنند و بخش دیگری را می‌بندند. تعداد زائران هم کم شده است، اما ما زائران را اذیت نمی‌کنیم. البته کلاً حضور مردم در مراکز عمومی قم کم شده و مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل هستند. الان در حرم بیشتر خارجی‌ها، پاکستانی و هندی‌ها و ... حضور دارند.
حسینی‌نژاد درباره لزوم تعطیل کردن موقت حرم حضرت معصومه این‌طور گفت: تعطیل کردن حرم چه ضرورتی دارد؟ مردم خودشان باید مراقب باشند. تعطیل کردن حرم پیام تلخی دارد، اینجا پناهگاه مردم است و نشستن مردم در گوشه‌ای از حرم و صحن، مشکلی پیش نمی‌آورد. حالا زائران به ضریح دست نزنند و لمس نکنند و معمولاً زائران توجیه هستند و مراعات می‌کنند.
وی درباره اینکه تصمیم به تعطیلی حرم را چه کسی باید بگیرد، توضیح داد: تعطیل کردن حرم اگر لازم باشد باید در شورای تأمین استان، یا شورای امنیت ملی باید تصمیم‌گیری شود، چون هم حرم امام رضا (ع) هست و هم حرم حضرت شاهچراغ و حرم حضرت عبدالعظیم و امامزادگان هم هستند و ممکن است این کار جو منفی ایجاد کند و مردم را بدتر بی‌پناه کند. این تصمیمات را باید نظام بگیرد، همه به یک تصمیم برسند و مثلاً حرم را ببندند یا محدود کنند.
از دو روز قبل که خبر شیوع کرونا در قم منتشر شد، حوزه علمیه قم، دانشگاه‌ها و مدارس این شهر تعطیل شده‌اند. حسینی‌نژاد دراین‌باره گفت: حوزه مرکز آموزشی است و تعطیلی‌اش آسیبی به جامعه نمی‌رساند و کلاس‌ها را مثل ماه رمضان تعطیل می‌کنند، اما حرم‌ها بحثش فرق می‌کند و البته این روزها تجمعات و مراسم غیر از نماز جماعت در حرم برگزار نمی‌شود و مردم با ماسک در نماز جماعت شرکت می‌کنند. مردم وقتی توجیه شوند، خودشان مراعات می‌کنند.
پایگاه خبری آستان حضرت معصومه (س) هم خبر داده است که آیت‌الله سید محمد سعیدی نماینده ولی‌فقیه و تولیت آستان حضرت معصومه (س) درباره شیوع ویروس کرونا در قم با اشاره به اینکه مردم بدانند مسئولان در حال کنترل و مراقبت‌های پزشکی، درمانی و بهداشتی نسبت به این پدیده هستند، افزود: دشمن می‌خواهد با استفاده از این روش هراسی را در دل‌ها ایجاد کند و قم را شهری ناامن نشان دهد و انتقام همه شکست‌های خود را از قم بگیرد.

تحلیل خبر

موضوعی که در تیتر این خبر مطرح شده، بهانه‌ای است برای پرداختن به مسئله‌ای آزاردهنده برای مردم و افکار عمومی که متأسفانه در سطح کشور به‌صورت پرشمار دیده می‌شود.
سلب مسئولیت نهادها و مدیران از خود و انداختن توپ به زمین دیگری تبدیل به پدیده‌ای متداول و درعین‌حال آزاردهنده در کشور شده است. به‌عنوان‌مثال در همین موضوع تعطیلی حرم‌ها، می‌بینیم مدیرکل بقاع متبرکه کشور مسئولیت را به گردن تولیت‌ها می‌اندازد، مشاور تولیت آستان قم هم فعلاً شورای تأمین یا شورای امنیت ملی را نهاد تصمیم‌گیر عنوان کرده است.
الغرض؛ چنین مواردی در کشور به‌کرات دیده شده و می‌شود، چنین مسئله‌ای در حوزه اطلاع‌رسانی، ابتدا رسانه‌ها و خبرنگاران را به‌عنوان نماینده افکار عمومی و سپس مردم و افکار عمومی را دچار سردرگمی و ابهام می‌کند. متأسفانه در سطح پایین‌تر هم این مسئله اپیدمی شده و برای بسیاری از مردم پیش‌آمده که برای انجام کار خود به فلان اداره مراجعه کرده‌اند و این جواب را دریافت کرده‌اند که: کار شما ارتباطی به ما ندارد! و احتمالاً ارباب‌رجوع را به‌جای دیگری پاس داده‌اند و ادامه ماجرا...
«سردرگمی»، «نارضایتی»، «ابهام»، «کلافگی» و «عصبانیت» از پیامدهای اولیه این معضل در کشور است؛ پرواضح است که پیامدهای ثانویه هم‌بسته به مورد ممکن است دامن‌گیر مردم و جامعه شود.
یکی از علت‌های وقوع چنین پدیده‌ای می‌تواند تعدد نهادها در یک موضوع یا به‌اصطلاح نهادهای موازی باشد؛ علت دیگر به عدم تعامل مناسب بین ادارات و نهادها برمی‌گردد؛ در بعضی موارد هم ممکن است عدم آگاهی کافی مدیران یا کارمندان منجر به ایجاد این مشکل شود؛ همچنین خلأهای قانونی، به‌روز نبودن مقررات و دستورالعمل‌ها، بروکراسی اداری و... نیز از دیگر علل بروز این معضل است؛ معضلی که مشخص نیست کی قرار است حل
شود؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها