مطابق با گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، شرکتهای خودروساز ایرانخودرو و سایپا در پیشفروش خودرو به مجوز قانونی توجه نکردند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در موردبررسی اجمالی مشکلات، آسیبها و چالشهای مرتبط با صنعت خودرو (اعم از تولید و واردات) و طرز کار وزارت صنعت و شرکتهای خودروساز داخلی در دستور کار قرار گرفت.
مطابق با این گزارش، خودروهای تولید داخل علاوه بر کیفیت پایین، مصرف سوخت و آلایندگی بسیار زیادی دارند.
همچنین دو شرکت خودروسازی سایپا و ایرانخودرو درزمینه پیشفروش خودرو، ضوابط را رعایت نکرده و بسیار فراتر از مجوز خورد پیشفروش کردهاند.
شرکت خودروسازی سایپا مجوز پیشفروش ۱۸۸ هزار دستگاه خودرو را داشته اما یکمیلیون و ۱۸۸ هزار دستگاه پیشفروش کرده است و شرکت خودروسازی ایرانخودرو هم مجوز پیشفروش ۱۶۳ هزار و ۸۳۰ دستگاه خودرو را داشته اما بالغبر یکمیلیون و ۱۳۲ هزار خودرو پیشفروش کرده است.
تحلیل خبر
قِصه پرغُصه خودرو در کشور ما ازجمله تراژدیهای مزمنی بهحساب میآید که امروزه از زبان همگان همواره روایت میشود و به زورمداری میماند که تاکنون کسی یارای مقابله با او را نداشته و همواره سایه سنگین خود را بر جامعه انداخته است و میرود تا کمکم به نمادی همچون دیو در داستانهای باستانی، جایگاه ویژه خود را یابد.
از تحمیل مونتاژ پیکان انگلیسی گرفته تا تکتازی پراید، نالهها و اعتراضهای مردمی مدام نقل محافل و مجالسِ حقیقی و مجازی بوده است اما اینکه در این گیرودار، هرگز آب از آب تکان نمیخورد را میتوان در ردیف شگفتیهای روزگار قرارداد و چگونگی پدیداری این حالوروز را در ناگفتهها و نانوشتهها جستجو کرد.
اینکه آیا وضعیتِ موجودِ تولید، واردات، صادرات و بازار خودرو ناشی از مفاسد رایج شده است و یا ریشه در سوءمدیریتهای معمول دارد، مسئلهای است که از هر جنبه به آن بنگریم، باز حکایت یکی است و چارهای را جز تغییر و تحول و دگرگونیهای بنیادی در این زمینه نمییابیم.
انحصار و ایجاد جو هیجانی و کاذب نیز اساسیترین ابزار در دستِ عوامل پیدا و پنهانِ عرصه بیحسابوکتاب خودرو است که نگذاشته و نمیگذارند مردم نفس راحت بکشند و کیفیت محصولات در این زمینه ارتقا یابد.