رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه باید مراسم سوگواری محرم امسال را با فناوریهای جدید و شیوههای موجود برگزار کرد، گفت: میتوان بخشش و نذورات را که از رسوم حسنه بهویژه در ایام عاشورا است را مطابق با شرایط ادا کرد. خیران به جای آنکه بهصورت عمومی و در اجتماع نذورات خود را ادا و پخش کنند، مستمندان را شناسایی کنند و از طریق مساجد خیرات را میان آنها پخش کنند.
محمد حاتمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم گفت: برگزاری مراسم، سینهزنیها و توسل جستن و دعاها در این ایام موجب حفظ سلامت روان افراد میشود و مردم یکسال در انتظار فرا رسیدن این ایام هستند تا نیاز درونیشان برآورده شود؛ در طول تاریخ طرحوارههای محرم و برگزاری مراسم شکل گرفته است و برای مردم نیز دشوار است که دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا را عملی کنند، اما در هر حال در این بحران کرونا افراد باید مسئولیت اجتماعی که نسبت به خود، خانواده و جامعه دارند را ایفا کنند تا بتوان این بلای غیرمنتظره را به نحوی مدیریت کرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است که باید مراسم عاشورا را با فناوریهای جدید و شیوههای موجود برگزار کرد که در این راستا رسانهها نیز میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
حاتمی در ادامه درباره «نذر سلامت» و «گسترش کار خیر» توضیح داد و گفت: همانطور که برگزاری مراسم را به سمت استفاده از فناوریهای جدید و به دور از تجمعات سوق میدهیم تا مبادا به سلامت فردی لطمه وارد شود، میتوان بخشش و نذورات را که از رسوم حسنه بهویژه در ایام عاشورا است را مطابق با شرایط ادا کرد؛ مردم میتوانند با شیوههای مختلفی نذورات خود را ادا کنند. در حال حاضر بسیاری از مردم به دلیل شیوع ویروس کرونا مشاغلشان متوقف شده است و نیاز مالی دارند، به همین دلیل باید نذورات نیز به این سمت سوق یابد.
وی افزود: مردم و خیران میتوانند به جای آنکه بهصورت عمومی و در اجتماع نذورات خود را ادا و پخش کنند، مستمندان را شناسایی کنند و از طریق مساجد خیرات را به گونهای میان نیازمندان پخش کنند.
تحلیل خبر
بیتردید رهروان راه آزادگی و آزادمردی حسین (ع) بدون هیچ تظاهر و نیتِ خودمطرحی، تنها به اهداف والای او و گسترش روحیه اسارتناپذیری و خدامحوری میپردازند و خود را با شرایط زمانی و مکانی وفق میدهند و از هرگونه رفتار و کرداری که کوچکترین آسیبی به سلامتی مردم بزند، بهشدت اجتناب خواهند کرد.
رهروان راه سرور و سالار شهیدان، بهخوبی بر این واقعیت وقوف دارند که او برای نجات بشر از قید هرگونه بند، احجاف، بیماری و مرض روحی و جسمی و .... گام برداشت تا به انسانها در هر دوره از تاریخ، درس رهایی از نفسانیات و تعلقات آسیبرسان دنیوی و پرهیز از ریا و فریب را بیاموزد.
اینک در شرایط کرونایی که برای نخستین بار در قرن حاضر، بشر در محدودیتهای سخت و دلگیری قرار گرفته است، پیروان و محبان آن حضرت، جز به رهایی انسانها از چنگال این ویروس مرموز و مرگبار نمیاندیشند و در حفظ سلامت همنوعان خود تمام تلاش خود را مصروف
میدارند.
در شرایط کنونی نیز میتوان پرچم آزادگی آن سرور و سالار را بالا گرفت و با بهرهگیری از فناوریهای روز، مطابق با اصول بهداشتی تعریف و تدوینشده، به ساحت پاک آن بزرگوار، ادای احترام کرد و ادب، معرفت، بینش، فهم پیرو او بودن و ... را به نمایش گذاشت.