جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 11 مهر 1399 ، 02 : 17

کد خبر : 21614

از 0 نفر 0

بر اساس برآیند یک پژوهش دانشگاهی اعلام شد شهروندان در شیراز با کمبود محسوس ویتامین D روبرو هستند

بر اساس برآیند یک پژوهش دانشگاهی اعلام شد شهروندان در شیراز با کمبود محسوس ویتامین D روبرو هستند

برآیند یک پژوهش علمی، دانشگاهی که اخیرا بر روی طیف جمعیتی ۲۰ تا ۴۰ ساله و ۴۰ تا ۶۰ ساله در شیراز انجام شده بیانگر آن است که هر دو طیف میان سال و جوان و نوجوان با کمبود محسوس ویتامین D روبرو هستند، کارشناسان مصرف محصولات غنی شده با ویتامین D را بهترین رویکرد برای جبران این کمبودها می‌دانند.+ تحلیل خبر

برآیند یک پژوهش علمی، دانشگاهی که اخیرا بر روی طیف جمعیتی ۲۰ تا ۴۰ ساله و ۴۰ تا ۶۰ ساله در شیراز انجام شده بیانگر آن است که هر دو طیف میان سال و جوان و نوجوان با کمبود محسوس ویتامین D روبرو هستند، کارشناسان مصرف محصولات غنی شده با ویتامین D را بهترین رویکرد برای جبران این کمبودها می‌دانند.
نتایج این پژوهش در نشست رونمایی از دو محصول لبنی غنی شده با ویتامین D با حضور خبرنگاران تبیین شد.
به گزارش ایرنا عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست با بیان اینکه ناکافی بودن ویتامین D در جامعه جهانی و در کشور ما یک چالش جدی است افزود: بر اساس نتایج این پژوهش طیف جوان و نوجوان در جامعه هدف شیراز که انتظار می‌رفت مشکلی در دریافت ویتامین D نداشته باشند با ۴۷ درصد کمبود ویتامین D روبرو هستند.
مرضیه اکبرزاده ادامه داد: ۳۲ درصد از طیف جمعیتی جوان و نوجوان در این پژوهش ویتامین D ناکافی دریافت می‌کنند و فقط ۲۰ درصد در شرایط طبیعی دریافت آن هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گفت: همچنین بر اساس نتایج این پژوهش در طیف جمعیتی میان سال ۲۲ درصد کمبود ویتامین D دارند، ۴۸ درصد ویتامین D ناکافی دریافت می‌کنند و ۲۹ درصد در شرایط طبیعی دریافت آن هستند.
اکبرزاده در ادامه با بر شمردن زیان‌های ناشی از کمبود ویتامین D گفت: پوکی استخوان تنها زیان ناشی از کمبود ویتامین D نیست هر چند جامعه ما نام پوکی استخوان را با کمبود ویتامین D در ذهن تداعی می‌کند اما زیان‌های ویتامین D بسیار فراتر از پوکی استخوان است، سلول‌های مغزی، بافت‌های عضلانی و سیستم ایمنی بدن همه گیرنده ویتامین D دارند نقش این ویتامین در کنترل سلول‌های سرطانی اثبات شده و بنا بر این نقشی که ویتامین D در سلامت زندگی ایفا می‌کند بسیار فراتر از چیزی است که مردم می‌پندارند.
این استاد دانشگاه در ادامه به کنترل بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس و دیابت با استفاده از ویتامین D اشاره کرد و گفت: کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی، درمان پرفشاری خون، کنترل سکته و درمان و کاهش افسردگی ارتباط مستقیم با مصرف ویتامین D دارد، اکنون در برنامه پزشک خانواده با استفاده از مکمل درمانی مصرف ویتامین D در جامعه افزایش پیدا کرده است اما این موضوع برای جبران کمبود ویتامین D کافی نیست.
اکبرزاده به غنی‌سازی لبنیات با ویتامین D به عنوان راهکاری در جهت جبران دریافت این ویتامین در بدن پرداخت و گفت: استفاده از ماست و پنیر غنی شده با ویتامین D می‌تواند تا حدودی این کمبودها را جبران نماید، کمبود ویتامین D در جامعه ما اکنون تبدیل به یک همه‌گیری شده و می‌بایست با گنجاندن برنامه مصرف محصولات غنی شده با ویتامین D در سبد خوراکی این کمبودها جبران شود.
محمد صادق عرب مدیر تحقیق و توسعه و کنترل کیفیت تولید لبنیات نیز در این نشست از تولید محصولات غنی شده با ویتامین D در شیراز خبر داد و بیان داشت: متأسفانه جامعه ما زمانی برای درمان بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین D اقدام می‌کند و به فکر فرو می‌افتد که کار از کار گذشته و آسیب‌ها وارد شده است، اثرات محصولات لبنی ماست و پنیر غنی شده با ویتامین D اثبات شده و تلاش گردیده تا غنی‌سازی پنیر و ماست تولیدی تأثیر روی طعم محصولات نداشته باشد.
بابک مازندرانی عضو انجمن مدیران صنایع استان فارس و کارشناس تولید محصولات لبنی نیز در این نشست بیان داشت: اخیرا ماست همزده و پنیر سفید غنی شده به ویتامین D در استان فارس در حال تولید است.
ابراهیم ترابی کارشناس و مدیر صنعت لبنیات نیز در این نشست ابراز داشت: امروزه تنوع محصولات لبنی در بازار بسیار زیاد شده است که در این بین محصولات غنی شده سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است که در جامعه ما بیشتر در نمک، محصولات لبنی، غلات و ماکارونی دیده می‌شود، اکنون با تولید ماست و پنیر غنی شده با ویتامین انتظار است جامعه بیشتر با این محصول آشنا شود.

تحلیل خبر

همان‌گونه که در تحلیل خبرهای پیشین به اهمیت تغذیه و نقش آن در سرنوشت انسان‌ها اشاره کردیم، در زمینه غنی‌سازی مواد غذایی از لبنیات و نان گرفته تا دیگر اقلامی که بخش عمده‌ای از غذای ما را تشکیل می‌دهند، باید تأکید کنیم که اساسی‌ترین و عاقلانه‌ترین کار دولت‌ها این است که با کیفیت‌بخشی به تغذیه مردم، هم از آمار بیماری و مرگ‌ومیر در کشور بکاهند و هم بار سنگین مالی و .... را از دوش بخش‌هایی که عهده‌دار دارو و درمان جامعه هستند، بردارند و آن را به‌طور چشمگیری سبک کنند.
متأسفانه بخش تغذیه‌ای کشور مانند بسیاری از بخش‌ها در چنگال مافیای اقتصادی افتاده و توجه به فقط خوشمزگی و پرمصرفی غذا و بی‌توجهی به کیفیت و غنای آن، موجب افزایش آمار بیماری‌های خطرناک و کُشنده‌ای مانند سکته‌های قلبی و مغزی بین اقشار جامعه به‌ویژه جوانان شده است.
در برنامه‌های آشپزی صداوسیما نیز بیشترِ آموزش‌ها، خوشمزگی و خوش‌خوراکی و اشتهاآوری را ترویج می‌دهند و در آن‌ها از حضور متخصصان علوم تغذیه خبری نیست!
باید به خانواده‌ها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، آموزش‌های لازم در زمینه فراهم‌آوری ارزان و در دسترسِ مواد غذایی مورد نیاز بدن را ارائه داد و کمبود ویتامین‌ها، املاح، ریزمغذی‌ها و .... را با ترویج مواد غذایی سالم و مفید و درعین‌حال کم‌هزینه، جبران کرد.
با نظارت مستمر و جدی بر کیفیت آرد نانوایی‌ها نیز می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرد.
دستگاه‌های موظف باید کشت صیفی‌جات و سبزیجات و .... را کنترل و از مصرف سموم خطرناک و سرطان‌زا در آن‌ها با قاطعیت جلوگیری کنند.
دولت و دستگاه‌های مسئول باید این نکته را همواره آویزه گوششان کنند که پرداختن به تغذیه سالم مردم، به‌مراتب بااهمیت‌تر و کلیدی‌تر از هزینه ‌کرد در بخش دارو و درمان است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها