رئیسجمهوری روسیه گفت: اطلاعات دریافتی از سرویسهای اطلاعاتی آمریکا مکرراً به مسکو کمک کرده تا از بروز حملات تروریستی جلوگیری کند.به عقیده پوتین ادامه حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان برای امنیت کلی مفید و خوب است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در گفته با کانال تلویزیونی روسیه 1 گفت: ما حامی حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان هستیم و پیش از این نیز در حمایت از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل رأی دادیمو هنوز هم معتقدم حضور نیروهای آمریکا در افغانستان مغایر با منافع خارجی ما نیست.
وی افزود: برعکس زمانیکه اعلام شد آمریکاییها برای عقبنشینی نظامی آماده میشوند -بله موضع رسمی ما این است که این امر شاید شرایطی برای آشتی ملی در افغانستان ایجاد کند اما شخصاً فکر میکنم این امر ممکن است خطرات زیادی را بوجود آورد.
پوتین گفت: ابتدا باید هزینه زیادی بپردازیم تا ثبات را حفظ کنیم دوما حضور نیروهای آمریکا در افغانستان به ثبات در این کشور کمک میکند و خروج آنها خطراتی ایجاد میکند ما مخالف حضور آمریکاییها در آنجا نیستیم.
رئیسجمهور روسیه اشاره کرد که دو کشور در این رابطه همکاری ویژه دارند. او گفت: ما با آمریکاییها به رغم اختلافات بیشمار در این عرصه همکاری داریم و هم اکنون این همکاری در سطح سرویسهای ویژه در جریان است. به خصوص در زمینه کاهش تنش در سوریه این همکاری وجود دارد و کار خوبی در سطح عملیاتی و در سطح واحدهای ارتش داریم.
پوتین همچنین به همکاری اطلاعاتی با آمریکا اشاره کرد و گفت ما تلاشهای آمریکاییها در افغانستان و اقدامات ضد ترور آنها را مدنظر داریم. آنها بارها اطلاعاتی به ما دادند، من از رئیسجمهور ترامپ به دلیل اطلاعاتی که به ما از سوی آمریکاییها داده شد و توانستیم تروریستها را در روسیه متوقف کنیم متشکرم. در عوض ما نیز کار مشابهی داشتیم و توافقی با رئیسجمهور آمریکا برای تبادل اطلاعات داشتیم. وی افزود: این همکاری ماهیتی دوجانبه دارد و به طور کلی میتواند حتی بهتر باشد اما در کل ما از آن راضی هستیم.
تحلیل خبر
حمایت پوتین از حضور نیروهای آمریکا در افغانستان از استراتژی و سیاست بلندمدت روسیه در افغانستان است. این سیاست از زمان شوروی سابق با لشکرکشی و حمله به خاک افغانستان شروع شد و چون در این تجاوز با مقاومت سرسختانه مردم و مجاهدان افغانی مواجه شده و نهایتا شکست خوردند، ادامه این سیاست را با حضور نظامیان آمریکایی قابل تحقق می دانند. هرچند ظاهرا
رژیمهای کمونیستی و سوسیالیستی همچون شوروی سابق و روسیه فعلی با رژیم کاپیتالیستی آمریکا با هم در تضاد هستند ولی در بعضی از
سیاستهای بین المللی
دیدگاههای همسو و منطبق بر هم دارند. گاهی منافع آنها مشترک است و زمانی تضاد منافع دارند. آنچه عقربه این همسویی یا تضاد را مشخص میکند همان «منافع آنهاست» که با هیچ چیزی معامله نمیکنند. خیلی خوش خیالی و سادهلوحی است که کشوری با تبعیت از سیاست یکی از این ابرقدرتها، بپندارند که آن کشور حامی واقعی آن است. ابرقدرتها هرجا لازم باشد کشور ثالث را فدای منافع خود می کنند. در دنیای سیاست، کشوری که دوست همیشگی کشور دیگر محسوب شود وجود ندارد. اینکه پوتین اعلام می کند حامی حضور نظامیان آمریکا در افغانستان است و با آمریکایی ها تبادل اطلاعات دارد، نکته بسیار مهمی است که گویای چند استراتژی و تاکتیک این کشور است که برای کشورهای منطقه و جهان حاوی پیام های ویژه ای است.