سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، گفت: بخش زیادی از مشکلات کشور مربوط به تحریمها است و اینکه ما نمیتوانیم از منابعی که در بودجه کشور درنظر گرفته شده است، بهدرستی استفاده کنیم.
سید کاظم دلخوش اباتری نماینده صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص مشکلات اقتصادی کشور و در پاسخ به این سؤال که راهکارهای مجلس برای برونرفت از شرایط کنونی چیست؟ گفت: مجلس که راهکار خاصی ندارد، ببینید بخش زیادی از مشکلات کشور مربوط به تحریمها است و اینکه ما نمیتوانیم از منابعی که در بودجه کشور درنظر گرفته شده است، بهدرستی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: یک منبع نفت است که به دلیل تحریمها قادر به استفاده از آن نیستیم، منبع دیگر مالیات بود که شیوع ویروس کرونا و اثرات منفی آن بر اقتصاد، در کنار اثرات تحریمها مزید بر علت شد و منجر به این شد که اقتصاد کشور ما دچار آسیب شود.
دلخوش در ادامه به ضعفهای مدیریتی در قوای سهگانه اشاره کرد و بیان داشت: از سوی دیگر یک سری مدیریتهای ضعیف هم در مجلس وجود دارد، هم در دولت و هم قوه قضاییه، اینها دست به دست هم دادند و باتوجه به دو عامل قبلی یعنی تحریمها و کرونا موجب شدند که شرایط ما یک مقداری سخت شده است.
وی افزود: من اعتقاد دارم که در شرایط فعلی مجلس و دولت میتوانند با ایجاد زمینه برای ورود بخش خصوصی به عرصه اجرایی اقتصاد، مشکلات مملکت را کاهش دهند، از جمله در حوزه استفاده از انفال، ما انواع و اقسام معادن را در کشور داریم که باید از آنها استفاده و بهرهبرداری کنیم.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه به مشکلات حوزه معدن اشاره داشت و گفت: در حوزه معدن و صنایع معدنی یک بخشی از مشکل معادن ما این است که ما خام فروشی داریم، مشکل دوم این است که از وجود سرمایهگذارانی که میتوانند نقدینگی خود را در معادن صرف کنند، استفاده نمیشود و نکته دیگر این است که انفال تنها مربوط به معادن نیست، جنگلها و دریاها هم هستند که در کشور ما از آنها به درستی استفاده نمیشود.
وی در پایان گفت: مجموعه این عوامل دست به دست هم دادند و موجب شدند که نتوانیم به خوبی از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم.
تحلیل خبر
نمایندگان مجلس در دوره جدید به صورت های مختلف مدعی هستند که دولت راهکاری برای حل مشکلات اقتصادی ندارد از طرف دیگر خودشان نیز
میگویند مجلس هم راهکاری برای حل این مشکلات اقتصادی ندارد. پس در این کشور چه نهادی باید راهکار برای حل مشکلات گسترده اقتصادی بدهد؟! عجیب است که کشور در بحرانهای تهدیدکننده دست و پا می زند و اینان میگویند دولت و مجلس برنامه و راهحلی ندارند! مگر در کشورهای دیگر همه برنامهریزیهای اقتصادی در دست قوای مقننه و مجریه نیست و مگر این دو نیستند که با طرح و لوایح و برنامهریزیهای مستمر و منظم، کشور را به سمت بالندگی و توسعه اقتصادی-اجتماعی، فرهنگی و سیاسی سوق می دهند؟ نمایندگانی که قبل از انتخابات و در زمان تبلیغات میگفتند
دستمان پر از برنامه و طرح است و اگر انتخاب شویم چنین و چنان میکنیم تاکنون بیش از 8 ماه از انتخابشان گذشته ولی هیچ طرح و برنامه قابلتوجهی برای حل مشکلات اقتصادی ارایه نداده اند. مگر عمر مجلس چند سال است که تا چند ماه دیگر، یک سال از آن بگذرد و آثاری از خود بروز ندهد؟ مجلس محل قانونگذاری است و با تصویب قوانین علمی و کارآمد میتواند دولت را ملزم به اجرای آن کند و درهای بسته را بگشاید. پس چرا خبری نیست؟ مگر نمیبینند که مردم در چه شرایط سخت و پرمشقتی برای تأمین مایحتاج اولیهشان درمانده شدهاند و عصبیت و فشار روانی مردم را بیطاقت و کلافه کرده است؟ اگر این مجلس به امید دولت بعدی نشسته و میخواهد یک و نیم از چهار سال عمر خود را تلف کند باید بداند از دولت بعدی نباید انتظار معجزه داشته باشد و راه آینده، امروز پیریزی میشود. اگر هم مذاکره و نرمش جهت گشایش اقتصادی برای دولت فعلی حرام و برای دولت بعدی مباح میدانند در تناقض و پارادوکسی گرفتار خواهند شد که جز خسارت و زیان برای مردم، نتیجه ای نخواهد داشت چرا که هر چه زمان بگذرد طرف خارجی امتیاز بیشتری را می طلبد و ....