ریزش شدید قیمتها ناشی از کاهش ارزش دلار سبب شده تا برخلاف هفتههای گذشته که خریدار و فروشندهای وجود نداشت، اکنون فروشندگان به صف شوند، هرچند خریداران نیز به امید کاهش هرچه بیشتر قیمتها از خرید دست کشیدهاند.
ایرنا نوشت: بررسیها از بازار خودروهای خارجی در پایتخت حاکی از ریزش قیمتها دارد که از چند هفته پیش آغاز شده بود، این روزها با شیب تندی ناشی از افت قیمت ارز در سراشیبی قرار گرفته و کاهش ۵۰۰ میلیون تا دو میلیارد تومانی در قیمتها دیده میشود.
قیمت دلار کاهش حدود دو هزار تومانی نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته (پنجشنبه، ۱۵ آبان ماه) ثبت کرده که عامل اصلی در ریزش قیمتهاست.
کارشناسان میگویند: در ماههای گذشته قیمت خودروهای خارجی همواره جلوتر از افزایش قیمت ارز حرکت کرده بود و هرگونه افزایش نرخ دلار، تأثیری به مراتب بیشتر روی قیمت این خودروها میگذاشت.
این کارشناسان معتقدند: قیمت این خودروها که در ماههای اخیر با نرخهای حباب گونه و غیرواقعی بالا رفته بود، این روزها با کاهشی شدن روند نرخ ارز، ریزشهای شدیدتری را تجربه میکند.
به اعتقاد آنان، از حدود ۱۰ روز پیش نیز همه فعالان بازار و مردم اخبار سیاست خارجی را به شدت تعقیب میکنند و از آن زمان تاکنون افت پنج درصدی در قیمت خودروهای مونتاژی و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قیمت خودروهای خارجی را شاهدیم که برای خودروهای گرانتر، این کاهش تا ۲۰ درصد هم رسیده است.
کوروش طواحن یک فعال بازار خودروهای خارجی در این زمینه گفت: پژو ۲۰۰۸ مونتاژی ایران خودرو که در هفتههای گذشته تا ۱.۳ میلیارد تومان هم در فضای مجازی و آگهیهای فروشندگان در سایتهای خودرویی قیمت خورده بود، اکنون کمتر از یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت دارد.
وی افزود: فولکس واگن تیگوان مشکی رنگ صفر کیلومتر نیز که تا ۳.۷ میلیارد تومان قیمتگذاری شده بود، اکنون با افت ۵۰۰ میلیون تومانی به کمتر از ۳.۲ میلیارد تومان رسیده است و در مواردی فروشندگانی که نیاز به پول داشتند، حاضر به فروش همین خودرو با قیمت پایینتری نیز بودند.
نمایشگاه دار دیگری در منطقه عباسآباد تهران، از کاهش دو میلیارد تومانی بی. ام؛ و ۷۳۰ از ۱۰ میلیارد تومان به زیر هشت میلیارد تومان در ۲۰ روز گذشته خبر داد.
فعالان بازار معتقدند: ریزش شدید قیمتها ناشی از کاهش ارزش دلار سبب شده تا برخلاف هفتههای گذشته که خریدار و فروشندهای وجود نداشت، اکنون فروشندگان به صف شوند، هرچند خریداران نیز به امید کاهش هرچه بیشتر قیمتها از خرید دست کشیدهاند.
دولت در سال ۹۶ و پیش از شروع دور تازه تحریمها، با جلوگیری از واردات خودرو به پیشواز کنترل واردات و مصرف ارز رفت.
پیشتر نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی پایتخت گفت: اگر دلار تا مرز ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان ریزش کند، قیمت کاذب خودروهای خارجی دستکم تا ۴۰ درصد فرو خواهد ریخت.
تحلیل خبر
ریزش قیمتخودرو
قیمت های حبابی و کاذب همه کالاها و اجناس در اقتصاد بیمار کشور ما و افزایش قیمت ارز باعث شد که به صورت بیحساب و کتاب، خودروها از دسترس مردم خارج شود.
زمانی که خودروهای داخلی
با کیفیت و امکانات ضعیف از
50-60 میلیون تومان به
500 – 600 میلیون تومان میرسد معلوم است خودورهای خارجی هم از چند میلیون به چند میلیارد تومان افزایش بها داشته باشد. تا زمانی که اقتصاد یک مملکت از هیچ فرمول علمی و روش عقلانی تبعیت نمیکند، نتیجهای غیر از این نخواهد داشت. امروز نه فقط تولید ما به قهقرا رفته بلکه نظام توزیع و مصرف ما نیز تابع هیچ قانون و قاعده ای نیست و هرکس، هر کالایی را به هر قیمتی که بخواهد می فروشد به طوری که یک کالای واحد در مغازههای مشابه، هر کدام با قیمتی متفاوت عرضه می شود.
خودرو و مسکن نیز به عنوان دو کالای مورد معامله مردم به نحو غیرقابل باور و شوک آوری، گران شد و حالا هر چقدر هم که به دلایل مختلف پایین بیاید باز با قیمت یکی دو سال قبل، چند برابر فاصله دارد. در این آشفته بازار، برخی به نان و نوایی رسیدند و تعداد زیادی که اکثریت مردم هستند، در شرایط سخت و زیان باری قرار گرفتند.
بر مسئولین است که به این وضعیت اسفناک پایان دهند و زمینه برگشت اعتماد و رضایت آنان را فراهم آورند تا آرامش به خانوادهها، جامعه و کشور برگردد.