جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 2 آذر 1399 ، 05 : 17

کد خبر : 21913

از 0 نفر 0

قادری: جبران کسری بودجه از محل‌ استقراض و فروش دارایی‌های دولت اشتباه است

قادری:  جبران کسری بودجه از محل‌ استقراض و فروش دارایی‌های دولت اشتباه است

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درخصوص بودجه سال آینده کشور گفت: بودجه باید به صورت واقعی بسته شود و قیمت‌هایی که برای نرخ ارز و هر بشکه نفت گفته می‌شود به نظر واقعی نمی‌آید.

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درخصوص بودجه سال آینده کشور گفت: بودجه باید به صورت واقعی بسته شود و قیمت‌هایی که برای نرخ ارز و هر بشکه نفت گفته می‌شود به نظر واقعی نمی‌آید.
جعفر قادری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارات اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص بودجه سال ۱۴۰۰ مبنی بر این که بودجه را با دلار ۱۱ هزار تومان و نفت بشکه‌ای ۴۰ دلار بسته شده است، گفت: بودجه باید واقعی شود؛ تصور این که ما اگر بودجه را کم ببندیم تحرک و پویایی دولت برای وصول درآمدهای مالیاتی کم می‌شود قابل قبول نیست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که بودجه باید واقعی شود، عنوان کرد: دلیل این است که هزینه‌های اضافی تعریف نمی‌شود زیرا هر چه ما سقف بودجه را بالاتر ببریم هزینه‌های اضافی بیشتر می‌شود. در صورتی که بودجه محقق نشود، عملاً دولت ناچار می‌شود که کسری‌هایش را از طریق استقراض از مردم و بانک مرکزی تأمین کند یا اینکه اموال و دارایی‌هایش را واگذار کند که هر سه این روش غلط است.
وی خاطر نشان کرد: ممکن است تبعات بعضی روش‌ها نسبت به روش‌های دیگر کمتر باشد ولی این‌که بیاییم محل فروش دارایی‌ها، استقراض از مردم و بانک مرکزی را محل تأمین هزینه‌های جاری قرار دهیم هیچ کدام توجیه ندارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که شاید روش هزینه‌ها و تبعاتش کمتر باشد ولی همه این‌ها دارای تبعات منفی است که برای جامعه قابل قبول نیست، بیان کرد: عقل تدبیر و منطق ایجاب می‌کند که ما بودجه را تا جایی که امکان دارد واقعی ببندیم که اگر در طول سال قیمت نفت اضافه شد و امکان فروش بیشتری را به ما داد بتوانیم با ارائه متمم عملاً بودجه بیشتری را در اختیار دولت بگذاریم و بالطبع امکان کار بیشتری را هم فراهم کنیم البته اگر این اتفاق نیفتاد، ضرری هم نکرده‌ایم.
قادری بیان کرد: از سوی دیگر هنگامی که سقف بالایی برای بودجه در نظر می‌گیریم دقیقاً مجلس را خلع سلاح می‌کنیم و این امکان را به دولت می‌دهیم که با استفاده از ظرفیت تخصیص خودش طرح‌ها و پروژه‌هایی را که می‌خواهد تأمین مالی و منابع اش را پرداخت کند و برای طرح‌هایی که علاقه ندارد و نیازی احساس نمی‌کند بودجه‌ای در نظر نگیرد در صورتی که اگر بودجه واقعی باشد چنین اتفاقی نمی‌افتد و دولت ناچار می‌شود در قالب بودجه‌های موجود این مشکل را حل کند.
وی درباره اینکه آیا اعدادی که برای بودجه سال ۱۴۰۰ عنوان شده است واقعی هستند و می‌توان بودجه را با این اعداد و ارقام‌ها بست، گفت: فکر نمی‌کنم نرخ ارز واقعی باشد اما اگر نگاه کنید نرخ ارز در بودجه نمی‌آید بلکه درآمدهای ارزی دولت تبدیل به ریال می‌شود.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگر دولت به جای دلار ۱۱ هزار تومان بودجه را با دلار ۲۰ هزار تومان می‌بست این کار آثار و تبعات روانی خودش را داشت. از طرف دیگر عده‌ای می‌گویند باید قیمت هر بشکه نفت را پایین‌تر در نظر بگیریم اما مشکلی که پیش می‌آید این است که ممکن است با قیمت‌های بسیار پایین امکان بستن بودجه وجود نداشته باشد و تعادل و توازن بین درآمدها با هزینه‌ها برقرار نشود.

تحلیل خبر

دیدگاه یک نماینده مجلس و تحلیل دیروز طلوع

 

در شماره دیروز روزنامه طلوع، نمایندگان مجلس را به «ارایه
راه حل‌های پایدار و نه موقت» توصیه کرده و مجبور کردن دولت به فروش دارایی هایش و استقراض جهت جبران کسری بودجه و تامین هزینه یارانه طرح جدید را اشتباه قلمداد کردیم، امروز خوشبختانه عین همین تحلیل، از زبان دکتر قادری نماینده شیراز در رسانه ها انعکاس یافت که ایشان هم، فروش اموال و دارایی های دولت و استقراض از مردم و بانک مرکزی را اشتباه خوانده‌اند. ایشان که هم متخصص اقتصاد و هم عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس است، می‌دانند طرح جدیدی که مجلس تصویب کرده و براساس آن دولت موظف به پرداخت 30 هزار میلیارد تومان یارانه کالاهای اساسی شده و محل تامین این مبلغ را فروش دارایی‌های دولت تعیین کرده، اشتباه است، حال سؤال این است که چرا مجلس باید این مسیر اشتباه را طی کند و شورای نگهبان هم آن را تائید کند؟ این نقد بر مجلس چگونه باید سبب اصلاح این مصوبه و سایر مصوبات مشابه شود؟ چرا نمایندگان مجلس اشتباهات بزرگ این چنینی می‌کنند که نه فقط این دولت بلکه دولت بعدی را به حراج و فروش اموال و دارایی اش وادار می‌کند؟
البته شاید گفته شود این طرح موقتا اجرا می شود و در دولت بعد ادامه نمی‌یابد، در پاسخ می‌گوییم اگر این دولت اموال و دارایی‌هایش را که پشتوانه مهم درآمدزایی آن است، فروخت، عملا دست دولت بعدی را خالی کرده و اموال و دارایی‌های فروخته شده قابل برگشت نخواهد بود. فروش دارایی های دولت از جمله سهم دولت در پالایشگاه ها، بانک ها و بیمه‌ها، که همگی برای دولت محل درآمدزایی هستند، دولت فعلی و بعدی را بیش از پیش وابسته به فروش نفت و گرفتن مالیات های بیشتر از مردم می‌کند و تبعات هر کدام برای دولت و ملت خطرناک است. امید است این نماینده محترم و سایر نمایندگان دنبال راه حل های پایدار و توسعه‌زا
باشند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها