معاون هماهنگ کننده یگانهای ویژه ناجا گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که فناوریهای نوین، رسانهها و شبکههای اجتماعی همه جا را فرا گرفته است. از این رو باید تلاش کنیم با بالا بردن سطح سواد رسانهای، آگاهسازی، بصیرت و دشمنشناسی، از آسیبهای اجتماعی فضای مجازی جلوگیری کنیم.
سرهنگ پاسدار سلمان قلی زاده در جمع فرماندهان، معاونان و کارکنان یگانهای ویژه ناجا با تأکید بر لزوم بالا بردن سواد رسانهای تصریح کرد: آموزش و فرهنگسازی در راستای استفاده بهینه و آگاهانه در فضای مجازی یکی از ضرورتهای اجرایی برای بیمه کردن افراد در فضای مجازی است.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که فناوریهای نوین، رسانهها و شبکههای اجتماعی همه جا را فرا گرفته است. از این رو باید تلاش کنیم با بالا بردن سطح سواد رسانهای، آگاهسازی، بصیرت و دشمنشناسی، از آسیبهای اجتماعی فضای مجازی جلوگیری کنیم و در واقع تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم.
تحلیل خبر
متأسفانه ورود به عرصه فضای باز مجازی درعینحال نبود و یا کمبود سواد لازم آن در اقشاری از جامعه، موجب شده است که برخی بدون آنکه خود متوجه عملکردشان در این فضا باشند، به گماشتههای بدون مزد و مواجبی مبدل شوند که نهتنها برای بازنشرهای متعدد و مکرر مطالب و موارد، هیچگونه دستمزدی نمیگیرند و سودی نمیبرند، بلکه هزینه مصرف اینترنت را نیز از جیب خود پرداخت
میکنند!
هیچگونه توجهی به منابع مطالب، خبرها و اظهارات در این فضا نمیشود و در نگاه این افراد، میان راست و دروغ، درست و نادرست، شایعه و واقعیت و .... تفاوتی وجود ندارد.
به طور معمول منتشرکنندههای شایعه، دروغ و .... از غلبه هیجان بر مخاطبها، سوءاستفاده کرده و با نشر مطالبی که به «تُند و چَکشی» شهره یافته است، منویات خود را به ذهن و فکر آنان تحمیل میکنند و این روال آنچنان تداوم مییابد که شماری از مخاطبان بدون آنکه حتی تا پایان مطلب، فیلم و .... را دنبال کنند، بهیکباره اقدام به بازنشر آن در گروههای متعدد و گوناگون میکنند و بهگونهای این تصور در آنان ایجاد میشود که درحال تخلیه منویات هیجانی و خواستههای درونی خود هستند!
مشاهده میکنیم که در فضای مجازی هیجان بر منطق، بررسی و دقت، غلبه مییابد و فضای غبارآلود و گمراهکنندهای ایجاد میشود که نادرستیها جای درستیها را تصرف و در خروجی آن امیال و اهداف تولیدکنندههای محتواهای اولیه محقق میشود.
اما فضای مجازی درعینحالِ آسیبرسانی خطرناک و مخوف خود، میتواند روشنگر تاریکیها، کنارزننده پردههای ریا و تزویر و ... باشد، البته درصورتی که سواد رسانهای را به همراه خود داشته باشد و ورودکنندهها به این فضا از دانش و بینش لازمه آن برخوردار باشند.
متأسفانه نهتنها در دانشگاهها، دبیرستانها، مدارس و رسانههای رسمی و ملی ما نسبت به این مهم بیتوجهی شده و میشود، بلکه سخنان بیپایه و اساس و جهتدار شماری از مسئولان نیز بر تیرگی و تاریکی این فضا افزوده و به سردرگمیها و نابسامانیهای آن دامن زده است.