رئیس پنتاگون در مراسم معارفه فرمانده جدید ناوگان آمریکا در حوزه اقیانوس آرام گفت، جنگ بزرگ بعدی این کشور حوزههای فضایی و سایبری را نیز در بر خواهد گرفت.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا مدعی شد، جنگ بزرگ بعدی آمریکا بسیار متفاوت خواهد بود.
به گزارش فارس به نقل از «اسپوتنیک»، آستین در آستانه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پس از دو دهه جنگ بدون دستاورد مدعی شد آمریکا و متحدانش باید برای انواع جدیدی از درگیری نظامی آماده شوند.
رئیس پنتاگون که در مراسم معرفی «فیلیپ داویدسون» فرمانده جدید ناوگان حوزه اقیانوس آرام سخنرانی میکرد، گفت: «روش مبارزه ما در جنگ بزرگ بعدی، نسبت به جنگهای قبلی، بسیار متفاوت خواهد بود».
او با اشاره به سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی گفت: به تغییراتی نیاز داریم تا ایالات متحده را در تمام پنج حوزه نبرد زمینی، هوایی، دریایی و همچنین فضایی و سایبری، امن نگه داریم.آستین افزود: به همین منظور به ظرفیتهای جدید و انعطاف عملیاتی برای جنگهای آینده نیاز داریم.
با اینکه آستین در سخنرانی خود از اشاره به کشوری خاص اجتناب کرد، داویدسون با حمله لفظی به چین مدعی شد: رقابت راهبردی در حوزه اقیانوس هند-آرام، بین دو ملت نیست بلکه بین آزادی تفکرات بنیادین در پس هند و آرامی آزاد و باز در برابر اقتدارگرایی، نبود آزادی اهداف حزب کمونیست چین است.این فرمانده جدید آمریکا در ادامه ادعاهایش با تناقضی آشکار گفت: ایالات متحده و متحدانش برای حفظ صلح باید آماده باشند که بجنگند و پیروز شوند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد رئیس این ستاد در هاوایی و در حاشیه مراسم معارفه داویدسون، با همتایان آمریکایی و ژاپنی خود دیدار کرده است.این دیدارها در حالی انجام میشود که تنش میان این کشورها و چین در دریای جنوبی و شرقی چین افزایش یافته است.
در حالی که چین توانسته در جنگ تجاری با آمریکا دست بالا را بگیرد، ناوهای نیروی دریایی آمریکا بارها با ادعای «آزادی ناوبری در آبهای بینالمللی» در منطقه پرتنش تنگه تایوان اقدام به تردد کرده و از جداییطلبان تایوانی و هنگکنگی حمایت میکند.
«وو کیان» سخنگوی وزارت دفاع چین اخیراً با اشاره به افزایش تحریکات آمریکا در آبهای اطراف چین گفته است: چنین رفتارهایی فقط به آسیب به خود و دیگران را به دنبال دارد.
این مقام چینی افزود: چین تمایلی به تهدید یا به چالش کشیدن هیچ کشوری ندارد. با این حال اگر کسی اصرار بر تهدید و به چالش کشیدن چین داشته باشد، گزینهای جز مقابله به مثل نداریم.
تحلیل خبر
وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) از کجا می داند که اولا جنگ بعدی رخ خواهد داد، ثانیا آن جنگ، جنگ بزرگی خواهد بود؟ جز این است که آمریکا در حال تدارک یک جنگ بزرگ و خانمانسوز است؟ وی گفته « روش مبارزه ما در جنگ بعدی، نسبت به
جنگهای قبلی، بسیار متفاوت خواهد بود.» تأکید وی بر کلمه «بسیار متفاوت» خود گویای این است که در حال برنامه ریزی برای ورود به یک جنگ «بزرگ» و «بسیار متفاوت» هستند. این جنگ طلبان، از یک طرف نیروهای خود را از افغانستان و عراق بیرون آورده و از طرف دیگر در حال بازسازی، آموزش و متمرکز کردن آنها برای جنگ بعدی میباشند. اما اینکه مقصد بعدی، جنگ با کدام کشور است، تحلیل های متفاوتی وجود دارد. برخی تحلیلگران معتقدند چون چین در حال رقابت با آمریکا برای تبدیل شدن به قدرت اول جهانی به لحاظ اقتصادی، علمی، سیاسی و نظامی است و آمریکا بارها گفته اجازه چنین رشدی را به چین
نمیدهد، احتمالا روی سخن آمریکا با چین است. اگر چنین جنگی اتفاق بیفتد جنگ با سلاحهای پیشرفته فضایی و سایبری و از همه مهمتر بیولوژیک (میکروبی- ویروسی) خواهد بود و به احتمال قوی، آثار آن نه فقط دو کشور بلکه همچون تولید و انتشار ویروس کرونا، سراسر جهان را فرا خواهد گرفت. این جنگ به مراتب بدتر از جنگ اتمی و هسته ای خواهد بود چرا که سلاح های اتمی و هسته ای منطقه محدودی را نابود می کند ولی جنگ بیولوژیک (میکروبی و ویروسی) در مدتی کوتاه، جمعیت زیادی از مردم جهان را نابود و زمین را خالی از سکنه خواهد کرد.
برخی تحلیلگران دیگر، معتقدند جنگ بزرگ بعدی و بسیار متفاوت آمریکا، در خاورمیانه و با محوریت اسرائیل خواهد بود چرا که خاورمیانه یکی از قطب های اصلی و مهم اقتصادی دنیاست و آنها برای چنگ انداختن بر آن از هر ابزاری استفاده خواهند کرد. این تحلیل میگوید آمریکا با کشورهایی مانند ترکیه، عربستان و ایران مشکلاتی دارد که باید آنها را حل کند و احتمال جنگ در این ناحیه وجود دارد. حضور نظامی ترکیه در جنگ آذربایجان و ارمنستان و همچنین در سوریه و عراق و ورود نظامی عربستان در یمن، بحرین و سوریه و نفوذ ایران در چند کشور خاورمیانه همگی اگر منافع آمریکا را به خطر بیندازد و از نفوذ آن بکاهد و احساس کند خاورمیانه از حیطه سلطه اش خارج شده، بهانه برای عملیات نظامی است. البته این تحلیل نسبت به تحلیل اول در مورد چین، مقداری بعید به نظر
میرسد چرا که آمریکا اگر بخواهد در خاورمیانه وارد جنگ شود به آن غلیظی که رئیس پنتاگون گفته نیاز به تجهیزات فضایی، سایبری و بیولوژیک ندارد. در هر صورت امیدواریم که در هیچ گوشه
کره زمین جنگی رخ ندهد چرا که نتیجهای جز کشتار دسته جمعی انسان ها و نابودی امکانات و زیرساخت های کشورها ندارد.