وزیر آموزش و پرورش در پیامی به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی؛ بر «دسترسی آزاد به اطلاعات» و «اطلاعیابی و اطلاعرسانی صحیح، صریح و سریع» به عنوان حقوق اساسی مردم تأکید کرد.
به گزارش ایرنا از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، متن پیام محسن حاجی میرزایی به شرح زیر است:
«بیست و هفتم اردیبهشت» که در گاهشمار میهن عزیزمان، مزیّن است به «روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی»، در حقیقت بهانهای پربها و مجالی ارجمند برای به خاطر آوری خدمات خطیر خادمان عرصه وسیع ارتباطات و روابط عمومی است.
نیم نگاهی مدققانه به تحولات پردامنه و پرشتاب در حیطه ارتباطات و فناوری، ما را به این مهم میرساند که تحقّق غاییترین هدفِ روابط عمومی، یعنی «اقناع مخاطب» که بیگمان از طریق انجام جامع و جاذب اموری چون افکارپژوهی، سنجش نگرش، نیازسنجی و... محقق میشود، در گرو تسلط به سواد رسانهای مبتنی بر تحوّلات و انتظارات روز و متّکی به علوم و فنون نوین از سویی و تجهیز به زیرساختهای مغزافزاری و سختافزاری امروزی، از سوی دیگر است.
لذا با عنایت به این اصل اساسی که تعادل و تعالی یک سازمان منوط به ایجاد و حفظ امید و اعتماد در ذینفعان، آن سازمان است، طراحی و اجرای الگوهای جدید ارتباطی متناسب با عناصر اصلی تعلیم و تربیت، یعنی «مدرسه، معلم و دانشآموز»، به عنوان ضرورتی انکارناپذیر، باید مجدانه در سیاستگذاری، تعیین راهبرد و برنامهریزیهای نهاد روابط عمومی در آموزش و پرورش، مدنظر قرار گیرد.
وزارت آموزش و پرورش به عنوان سترگترین نهاد فرهنگی و فرهنگساز کشور که رسالت سنگین تعلیم و تربیت بیش از پانزده و نیم میلیون دانشآموز را بر عهده دارد، به لحاظ کمّی، با بیشترین و به لحاظ کیفی، با حساسترین مخاطب فعالِ فراگیر در عالیترین سطح تعامل، یعنی «یاددهی و یادگیری» روبروست. از این رو با درک کامل از نقش شگرف ارتباط در تسهیل و تسریع روند تحقق هدف اعلای آموزش و پرورش، یعنی «تربیت انسان»، ضمن ارزش نهادن به این مهم، در راستای بهرهمندی از شیوههای نوین ارتباطی در فرآیند آموزش، آن هم در شرایط دشوار «شیوع کرونا»، گام در مسیر سخت طراحی و ساخت «شبکه آموزشی دانشآموز» نهاد و با بهره جستن از ظرفیتهای سازمانی و فراسازمانی، نرمافزار کاربردی «شاد» را به عنوان بزرگترین بستر آموزش مجازی کشور، در آستانه شروع و شیوع «کرونا»، تقدیم مشتاقان تعلیم و تربیت نمود.
این جانب به عنوان خادم ملّت بزرگ ایران، مسرورانه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی را به اهالی فهیم و فکور این حوزه، به ویژه همکاران خدوم خود در ادارات روابط عمومی آموزش و پرورش، تبریک و تهنیت میگویم و از درگاه خداوند کلیم برای یکایک تلاشگران جریان دسترسی آزاد به اطلاعات و نیز اطلاعیابی و اطلاعرسانی صحیح، صریح و سریع که از حقوق اساسی مردم است، تمنّای سلامت، سعادت و موفقیت بیش از پیش دارم.
تحلیل خبر
دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات مربوط به کلیه دستگاههایی که از بودجه عمومی استفاده میکنند، تبدیل به قانون شده و از سال 1387 که در مجلس تصویب شد، جایگاهی رسمی یافته است. شاید بسیاری از مردم و حتی نخبگان ندانند که براساس ماده 8 آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، هر زمان که بخواهند و اراده کنند میتوانند طبق این قانون، هر نوع اطلاعاتی که مایلند از هر دستگاهی را مطالبه کنند و دستگاه ذیربط 10 روز مهلت دارد اطلاعات مورد درخواست شهروندان را به آنها ارائه دهد درصورتی که این زمان به تأخیر بیفتد، شهروندان در همین سامانه میتوانند شکایت خود را ثبت کنند تا از طریق کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیگیری شود.آری، مردم حق دارند که از همه اطلاعات به جز اطلاعات طبقه بندی شده و سری، مطلع شوند و به محض اینکه اراده کنند میتوانند آن را از دستگاه مربوطه بخواهند.
این روش اگر به مطالبات ملی تبدیل شود، همه چیز در اتاق شیشهای قرار میگیرد و هرگونه فساد در پرتو افکار عمومی خنثی میشود و مفسدان، دلالان، رشوه گران،
رانتخواران، امتیازطلب ها، کاردزدها، زیاده خواهان و ... احساس ناامنی میکنند. همه ما باید سایت اینترنتی «سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات» را دایما مشاهده، بررسی و مطالبات خود را در آن ثبت کنیم تا نظارت همگانی بر رفتار دستگاههای دولتی و سایر اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول را تحقق بخشیم.
آدرسIranfoia/web/guest/home را فراموش نکنیم و به دیگران متذکر شویم.