شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 9 تیر 1400 ، 13 : 18

کد خبر : 23261

از 0 نفر 0

نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران: با طرح مجلس در مورد فضای مجازی ، باید منتظر سیل بیکاران باشیم فقط در تهران بیش از ۱۳ هزار کسب و کار اینترنتی ثبت شده است

نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران: با طرح مجلس در مورد فضای مجازی ، باید منتظر سیل بیکاران باشیم فقط در تهران بیش از ۱۳ هزار کسب و کار اینترنتی ثبت شده است

نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن طرح مجلس، باید آماده باشیم با سیل افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کردند و بیکار می‌شوند مواجه شویم.+ تحلیل خبر

نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن طرح مجلس، باید آماده باشیم با سیل افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کردند و بیکار می‌شوند مواجه شویم.
عبدالرضا نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» که در مجلس مطرح شده اظهار کرد: ما همیشه با این نوع طرح‌ها مخالف هستیم. عده‌ای از ابتدای انقلاب همیشه با تکنولوژی و مواردی از این دست مخالفت داشتند بدون اینکه تحقیقات بسیار جدی را همزمان با ورود آن تکنولوژی انجام دهند. ما همیشه می‌گوییم مثل کشورهای پیشرفته باید همزمان تحقیقات شروع شده و برنامه‌ریزی شود، هر کشور و نظامی دغدغه‌هایی دارد و ما به عنوان نظام اسلامی هم دغدغه‌هایی داریم و حتماً خود کسانی که کسب و کار دارند هم این موازین را رعایت می‌کنند. بخش‌هایی که تهدید برای نظام و دولت است و مواردی از این دست نیز ربطی به صاحبان این کسب‌وکارها ندارند.
وی افزود: امروز فضای مجازی در کشور ما کاملاً جا افتاده است. کسب و کارهای جدید و خرد در شرایط بحران اقتصادی، تورم، رکود و فقر توانسته بخشی از این مشکلات را از طریق همین شبکه‌ها پوشش داده و جبران کند. به خصوص کسب و کارهای خانگی که به خوبی توانستند رشد کنند.
نوروزی با اشاره به عدم وجود جایگزین مناسب برای این پیام‌رسان‌ها گفت: اگر ما در این مدت بستری را فراهم کرده بودیم که بتوانند در کشور از آن استفاده کنند و به کار خود ادامه دهند، این کسب و کارها می‌توانستند مسیر خود را دنبال کنند اما شاهد بودیم که برای مثال فیلتر تلگرام نیز پروژه موفقی نبود و حتی خود مسئولین با اینکه مدت کوتاهی در پلتفرم‌های داخلی بودند اما دوباره به اپلیکیشن‌های خارجی کوچ کردند.
نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به آسیبی که ممکن است به صاحبان کسب و کارها وارد شود بیان کرد: در صورت اجرایی شدن طرح مجلس صدمه قابل توجه و جبران‌ناپذیری به این کسب و کارها وارد می‌شود. این بستر همان اندک راه‌آبی بود که به یک سری افراد می‌رسید که بتوانند نانی به سفره خود ببرند، این موضوع بلا تشبیه صحرای کربلا را به خاطر می‌آورد که همانطور که یزیدی‌ها آب را بر یاران امام حسین بستند این بار خودمان شاید ندانسته همین کار را با سفره‌های مردم می‌کنیم. در این بحران شدید اقتصادی چنین کاری قابل قبول نیست.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: بخش زیادی از صحبت‌های رئیس‌جمهور جدید این بود که پهنای باند افزایش پیدا کند، کشور ما هنوز جا دارد که افزایشی در پهنای باند داشته باشد ولی متأسفانه چنین طرحی را از مجلس به اصطلاح انقلابی می‌شنویم. بهتر بود نمایندگان قبل از چنین طرح‌هایی با بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و بخش‌های مرتبط دیگر صحبت می‌کردند. تنها می‌توان گفت جای تأسف دارد و در صورت اجرایی شدن طرح باید آماده باشیم با سیل افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کردند و بیکار می‌شوند مواجه شویم.
نوروزی با اشاره به گسترش فضای اینترنت گفت: افراد از کودکان گرفته تا سالمندان درگیر دنیای اینترنت شده‌اند به طوری که در 5 سال اخیر در هر روز 640 هزار نفر در دنیا برای اولین بار آنلاین می‌شوند. طبق آمار از میان حدود 82 میلیون ایرانی تقریباً 73 میلیون نفر یعنی 89 درصد در حال استفاده از اینترنت هستند. حدود 57 درصد مردم ایران یعنی 47 میلیون نفر از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. سالانه 3 میلیون نفر به استفاده‌کنندگان اینترنت در ایران اضافه می‌شود و 46 درصد ایرانیان به خرید اینترنت اعتقاد جدی دارند.
وی همچنین اضافه کرد:‌ طبق آمار فاوا 13 هزار و 492 کسب و کار اینترنتی فقط در تهران که از این لحاظ رتبه اول در کشور را دارد ثبت شده است. خراسان رضوی با 2 هزار و 272 کسب و کار اینترنتی و اصفهان با 2 هزار و 224 کسب و کار اینترنتی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. البته این آمارها به صورت رسمی بیان می‌شود. به اعتقاد من آمار غیررسمی باید رقم بسیار قابل توجهی باشد. بسیاری از کسب و کارهای خانگی رسمی نیستند ولی در این فضا کار می‌کنند.

تحلیل خبر

هرگونه طرحی که منجر به محدودسازی اینترنت، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی شود، عاقبتی جز شکست ندارد چرا که خلاف مسیر رودخانه، شنا کردن است. مسیری را که حدود 8 میلیارد انسان در روی کره زمین می‌پیمایند، مسیری است که همه روابط و مناسبات اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی، اقتصادی و رفتارهای ملی و بین‌المللی را دگرگون کرده است. جنگیدن با آن، جنگ با خویشتن است. امروز با تحولاتی که در عرصه فن‌آوری اطلاعات و فضای مجازی رخ داده، نمایندگان مجلس که طرفدار محدودسازی آن هستند در اصل می‌خواهند خود و اعضای خانواده خود را محدود کنند که اولین هسته مخالفت و مقاومت علیه آنان از خانواده‌هایشان شروع خواهد شد. همانطور که برخی از آقازاده‌ها، مسیری مخالف مسیر پدر خود را انتخاب کردند و از کنترل خانواده، خارج شدند، این طرح نیز در مقیاس بسیار بزرگتر و وسیع‌تر همان مسیر را خواهد پیمود. در دنیای جدید، اینترنت و فضای مجازی، علاوه بر آنکه عامل آگاهی بخشی به همه مردم، حتی تا دورترین نقاط روستاها را شده است، توانسته در چرخه و ماهیت مشاغل نیز، تحولاتی شگرف بیافریند به طوری که بسیاری از مشاغل سنتی تعطیل و به جای آن مشاغل جدید در فضای مجازی ایجاد شده و حتی مشاغلی که علی‌رغم سنتی بودن، هنوز فعالیت می‌کنند به‌ نوعی تحت تأثیر فضای مجازی قرار دارند.
اگر فضای مجازی محدود یا قفل شود، بسیاری از مشاغل جدید تعطیل و خیل عظیمی به بیکاران خواهند پیوست.
به هرحال این یک واقعیت انکارناپذیر است که راهی نیست جز همراه و همسو شدن با دنیای مدرن.
رقابت در جلو افتادن و بهره‌گیری بیشتر از فضای مجازی به مراتب بهتر و عاقلانه‌تر است تا جنگیدن با آن. چرا که این جنگ نتیجه‌ای جز شکست ندارد. شک نکنید.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها