شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 14 تیر 1400 ، 59 : 17

کد خبر : 23297

از 0 نفر 0

در نشست خبری مدیرعامل توانیر مطرح شد؛ پاسخ مسئولان به علت خاموشی‌های بی‌موقع اصلاح قیمت برق راه‌حل اصلی

در نشست خبری مدیرعامل توانیر مطرح شد؛ پاسخ مسئولان به علت خاموشی‌های بی‌موقع اصلاح قیمت برق راه‌حل اصلی

مدیرعامل توانیر در پاسخ به علت خاموشی‌های بی‌موقع و بدون برنامه و غیر مطابق با جداول ارائه شده اظهار کرد: برای تمام استان‌ها سقف مصرف تعیین شده و الزام کرده‌ایم که استان‌ها این سقف را رعایت کنند اما اگر میزان مصرف از سقف تعیین شده افزایش یابد احتمال وقوع خاموشی وجود دارد و تمام تلاش ما این است که خاموشی اتفاق نیفتد اما اگر خاموشی اتفاق افتاد براساس جداول زمانبندی باشد.+ تحلیل خبر

مدیرعامل توانیر در پاسخ به علت خاموشی‌های بی‌موقع و بدون برنامه و غیر مطابق با جداول ارائه شده اظهار کرد: برای تمام استان‌ها سقف مصرف تعیین شده و الزام کرده‌ایم که استان‌ها این سقف را رعایت کنند اما اگر میزان مصرف از سقف تعیین شده افزایش یابد احتمال وقوع خاموشی وجود دارد و تمام تلاش ما این است که خاموشی اتفاق نیفتد اما اگر خاموشی اتفاق افتاد براساس جداول زمانبندی باشد.
به گزارش ایسنا، محمدحسن متولی‌زاده در نشستی خبری در پاسخ به سؤال ایسنا که آیا حق مردم نیست که از زمان خاموشی‌ها اطلاع یابد و چرا خاموشی‌ها مطابق جداول اعمال نمی‌شود، گفت: در دو روز اخیر به دلیل گرمای هوا شاهد ایجاد مشکلاتی در شبکه بودیم و قرار است که جداول خاموشی مطابق با آنچه اتفاق می‌افتد باشد.
وی با بیان این‌که امسال گرمای بسیار شدید باعث شد تا مصرف برق افزایش یابد و این افزایش در ابعاد مختلفی صورت گرفته است، اظهار کرد: حدود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ مگاوات مصرف چاه‌های کشاورزی است مسئله بعدی دستگاه‌های سرمایشی بوده که بسیار زودتر از موعد وارد مدار شدند و ۴۰ درصد از مصارف را به خود اختصاص دادند.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: اگر پیک را ۶۰ هزار مگاوات در نظر بگیریم حجم زیادی از سوی وسایل سرمایشی به این بخش اختصاص یافته است. همچنین مراکز استخراج رمزارز نیز که حجم آن بسیار گسترش یافته ۲۰۰۰ مگاوات از میزان مصرف را شامل می‌شود.
متولی‌زاده با اشاره به دلیل رشد ۲۰ درصدی مصرف برق گفت: علت این مسئله گرمای زودرس، افزایش مصرف برق و نبود نیروگاه‌های برق آبی است.
اصلاح قیمت برق راه‌حل اصلی
وی با بیان این‌که تمام دنیا مسئله عرضه و تقاضا را به ویژه در بخش برق با قیمت حل کردند، تصریح کرد: به دلیل سیاست‌هایی که از سالیان گذشته وجود داشته قادر به افزایش قیمت برق نیستیم و اکنون ارزان‌ترین برق را داریم و در طول صنعت برق این تنها زمانی است که ارزان‌ترین قیمت برق عرضه می‌شود که همین موضوع باعث شده انگیزه لازم برای مصرف بهینه وجود نداشته باشد.
مدیرعامل توانیر ادامه داد: بعضاً این سؤال مطرح می‌شود که آیا اعمال خاموشی‌ها از قبل قابل پیش‌بینی بوده یا خیر که باید گفت این شرایط قابل پیش‌بینی نبود چرا که این میزان گرمای شدید و عوامل مصرف زیاد که رمزارزها یکی از آنها هستند شرایط را برای ما بسیار دشوار کرد علاوه براین برق ارزان موجب شده که افراد تجهیزات استخراج رمزارز را به صورت قاچاق وارد کشور و منجر به افزایش برق شوند.
شرایط برق در یک ماه آینده اضطراری است
مدیرعامل توانیر اظهار کرد: حدود یک ماه آینده شرایط اضطراری است و امید می‌رود با کمک مردم از این شرایط عبور کنیم.
متولی‌زاده با اشاره به اینکه امسال بارها اعلام شد سال ۱۴۰۰ از چند جهت سالی استثنایی است، گفت: گرمای بی‌سابقه در ایران و اغلب کشورهای جهان عامل اصلی رشد مصرف برق بود.
وی اضافه کرد: به ازای هر یک درجه افزایش دما حدود ۱۵۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌شود. در ایران به ویژه که ۴۰ درصد مصرف برق صرف وسایل سرمایشی می‌شود؛ این از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
متولی‌زاده گفت: در اغلب کشورهای دنیا گرما مسئله‌ای جدی است، حتی در برخی کشورهای پیشرفته جهان هم منجر به آسیب و تلفات انسانی شده است.
مدیرعامل توانیر اظهار کرد: مسئله بعدی ما برای روزهای آتی است که گرمای شدیدتری در تمام نقاط کشور اتفاق خواهد افتاد؛ بنابراین، حساسیت این هفته و هفته آتی بیشتر است و باید توجه دقیق‌تری صورت گیرد.
متولی‌زاده ادامه داد: مسئله دیگر بحث خشکسالی است که در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده و عملاً هم منجر به افزایش مصرف در بخش کشاورزی و هم منجر به کاهش ذخیره آب نیروگاه‌های برق‌آبی و کاهش تولید این نیروگاه‌ها شده است.
وی افزود: ما از یک طرف با افزایش مصرف و از طرف دیگر با کاهش تولید نیروگاه‌ها مواجه هستیم.
وی ادامه داد: حتی در خود آمریکا هم هشدارهایی برای قطعی برق و کاهش مصرف به مردم داده شده است.
متولی‌زاده همچنین با اشاره به مسئله رمزارزها گفت: این مسئله بویژه در ماه‌های اخیر به عنوان یک عامل رشد مصرف شناخته شده است؛ متأسفانه در انتهای سال گذشته و اوایل سال جاری، حجم قابل‌ملاحظه‌ای از دستگاه‌های استخراج ارزهای دیجیتال وارد مدار شد و این به عنوان یک مصرف‌کننده‌ای که در برنامه‌ها لحاظ نشده بود موجب افزایش مصرف برق شد.
مدیرعامل توانیر افزود: در شناسایی و برخورد با این افراد، کار به‌صورت جدی در حال انجام است.
کشف ۱۹۶ هزار و ۲۳۳ دستگاه ماینر
همچنین مصطفی رجبی مشهدی – سخنگوی صنعت برق – در این نشست درخصوص رمزارزها اظهار کرد: تعداد ماینرهای کشف و جمع‌آوری شده تاکنون ۱۹۶ هزار و ۲۳۳ دستگاه بوده که توان برق مصرفی این تعداد ۵۷۰ مگاوات تخمین زده شده است و با کشف اینها توانسته‌ایم این میزان را از شبکه جدا کنیم. همچنین فعالیت کلیه رمزارزهای مجاز متوقف شده و در زمان آتی که محدودیت‌ها برطرف شود ماینرهای مجاز می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
به گفته وی در حال حاضر مطالبات ما از دولت بیش از ۵۱ میلیارد تومان است که اگر می‌توانستیم آن را دریافت کنیم شرکت‌های خصوصی می‌توانستند مطالبات خود را دریافت کنند و انگیزه برای سرمایه‌گذاری در این صنعت افزایش می‌یافت؛ اما در حال حاضر نیز براساس پیش‌بینی‌ها می‌توانیم مطالباتمان را از طریق بودجه داشته باشیم و این موضوع به افزایش سرمایه‌گذاری کمک خواهد کرد.
وی همچنین درخصوص ضرورت استفاده مراکز حساس مانند بیمارستان‌ها از مولدهای اضطراری نیز گفت: بیمارستان‌ها یا هر مرکز حساس دیگری که نیاز حیاتی به برق دارد، موظف به احداث مولدهای اضطراری است ضمن آنکه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هیچگاه در اولویت قطع برق قرار نمی‌گیرند.
چرا برخی استان‌ها بیش از ۵ ساعت قطع برق دارند
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سؤال که برخی استان‌ها بیش از پنج ساعت قطع برق برای یک مشترک اعمال می‌شود، گفت: اگر خاموشی‌ها بر اثر وقوع حادثه نباشد آن را از قبل اطلاع می‌دهیم اما اگر خاموشی به دلیل وقوع حادثه صورت بگیرد امکان اطلاع‌رسانی وجود ندارد.

تحلیل خبر

ظاهراً در کشور ما همه‌چیز یک علت‌العلل دارد و آن «ارزانی» آن‌هاست! این قدر در کشور ما همه‌چیز ارزان! است که مردم در وفور نعمت بسر می‌برند و برای اینکه قدردان باشند و کمتر مصرف کنند تنها راه علاج، «گران کردن» همه آنها، آن هم نه یک بار و دوبار و سه بار... بلکه صدها بار و هر بار هم، نه 5 درصد و 10 درصد بلکه 50 درصد تا 100 درصد و فراتر از آن است. مدیرعامل توانیر علت خاموشی‌های بی‌موقع برق را، ارزان بودن آن دانسته و گفته «راه حل اصلی، اصلاح قیمت آن» است. وی با بیان اینکه دنیا مسئله عرضه و تقاضا را به ویژه در بخش برق با «قیمت» حل کرده، گفته: « به دلیل سیاست‌هایی که از سالیان گذشته وجود داشته قادر به افزایش قیمت برق نبوده‌ایم و اکنون ارزان‌ترین برق را داریم» جالب است که همه مسئولان موقعی که نمی‌توانند مشکلات کشور را در حوزه مدیریت خویش، حل کنند تنها بهانه‌ای که می‌آورند مصرف زیاد مردم و به دنبال آن لزوم گران شدن را مطرح می‌کنند. روشی راحت و آسان که هم برایشان نان و آب دارد و هم از زحمت
راه‌حل‌یابی، خلاص می‌شوند. نه فقط برق بلکه آب، بنزین، نان، لبنیات، دارو، شکر، روغن و همه مایحتاج زندگی مردم را ارزان قلمداد می‌کنند و برای مصرف بهینه، مستقیماً سراغ گران کردن آنها می‌روند. البته بعد از مدتی دوباره می‌بینند که میزان مصرف، کم نشد و حتی بیشتر شد و لذا پیشنهاد مرحله بالاتر گرانی را می‌دهند.
هیچکدام از این مسئولان نمی‌گویند مردم با چه درآمدی و از کجا باید این افزایش سنگین قیمت‌ها را تحمل کنند. این فرمول گران کردن به اندازه‌ای برای مردم تکرار شده که به محض اینکه کالایی کمیاب می‌شود بلافاصله مردم می‌گویند
«حتماً می‌خواهند آن را گران کنند» و می‌گویند همه دعواها سر لحاف ملانصرالدین است. «لحاف دیروز» همان «گرانی امروز» است!


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها