شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 3 آبان 1400 ، 27 : 19

کد خبر : 24019

از 0 نفر 0

حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور نیاز به کمک فوری دارند

حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:  حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور  نیاز به کمک فوری دارند

سرمایه و درآمد کشور خوب و مناسبت است لیکن متأسفانه این درآمد تبدیل به تولید نمی‌شود. اصلاح ساختار بودجه باید صورت بگیرد تا درآمدها واقعی و حقیقی شود و با شفاف‌سازی در این زمینه مردم آن را لمس کنند.+ تحلیل خبر

سرمایه و درآمد کشور خوب و مناسبت است لیکن متأسفانه این درآمد تبدیل به تولید نمی‌شود. اصلاح ساختار بودجه باید صورت بگیرد تا درآمدها واقعی و حقیقی شود و با شفاف‌سازی در این زمینه مردم آن را لمس کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه ساختار اقتصادی کشور باید اصلاح شود، عنوان کرد: حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور نیاز به کمک فوری و آنی دارند.
به گزارش فارس برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه با موضوع «یارانه‌های پنهان» با حضور حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی؛ محمدقسیم عثمانی رئیس عالی نظارت سازمان حساب رسی کشور؛ میثم هاشم خانی تحلیل گر اقتصادی» و «سعیده زمانی خبرنگار اقتصادی از شبکه دو سیما پخش شد.
حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره یارانه پنهان توضیح داد: یارانه به مجموعه کمک‌های دولت مردم و مصرف کنندگان به شمار می‌آید. مهمترین بحثی که در مسئله یارانه‌ها مطرح می‌شود، یارانه انرژی و یارانه مربوط به کالاهای اساسی است که یارانه پنهان شمرده شده که به چشم نمی‌آیند و جامعه بر این باور است که یک روند عادی است، لیکن در رابطه با یارانه به معنای عام آن، می‌توان گفت کل جامعه به نوعی از یارانه‌های عام استفاده می‌کنند.
وی افزود: هدفمندی یارانه به معنای بررسی درست برای پرداخت یارانه به افراد دهک پائین و کم درآمد است.
حاجی بابایی بیان کرد که در یک سال مالی بودجه کشور 938 هزار میلیارد تومان است و یارانه یک هزار و پنچاه هزار میلیارد تومان با نفت 50 دلار است.
وی تصریح کرد: در دهک‌های ده گانه در سال 1388 از صد در صد، دهک اول 1،3 دهم درصد؛ دهک دوم 3،8 دهم درصد؛ دهک سوم 4،1 دهم درصد؛ دهک چهارم 5 درصد؛ دهک پنجم 6،3 دهم درصد؛ دهک ششم 8،9 دهم درصد؛ دهک هفتم 11 درصد؛ دهک هشتم 14،1 دهم درصد؛ دهک نهم 17 درصد و دهک دهم حدود 30 درصد از یارانه بنزین استفاده می‌کنند.
حاجی بابایی به شاخصه‌های کلان اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: تولید ناخالص داخلی، تولید سرانه، بهره‌وری کل عوامل، سرمایه ناخالص داخل باید افزایش یابد و هزینه‌های مصرف تعریف شود. واردات باید کاهش یابد و صادرات افزایش یابد. نرخ تورم و نرخ بیکاری باید کاهش یابد.
وی با بیان اینکه ساختار اقتصادی کشور باید اصلاح شود، عنوان کرد: حدود 40 میلیون نفر از جمعیت کشور نیاز به کمک فوری و آنی دارند.
حاجی بابایی افزود: سرمایه و درآمد کشور خوب و مناسبت است لیکن متأسفانه این درآمد تبدیل به تولید نمی‌شود. اصلاح ساختار بودجه باید صورت بگیرد تا درآمدها واقعی و حقیقی شود و با شفاف‌سازی در این زمینه مردم آن را لمس کنند.
وی بیان کرد: جراحی اقتصادی باید صورت بگیرد لیکن جراحی نباید به مردم آسیب وارد کند.
حاجی بابایی تصریح کرد: در اینکه درآمدهای کشور باید به جیب مردم برسد، کسی شک ندارد. اما نوع نگاه این است که در ابتدا وارد کارگاه شود بعد به سمت جیب مردم سرازیر شود.
با یک ریال افزایش قیمت بنزین، گاز، گازوئیل و امثالهم موافق نیستم
هاشم خانی تحلیل گر اقتصادی در ادامه این برنامه گفت: قیمت انرژی در داخل و خارج از کشور متفاوت است و به مابه‌التفاوت قیمت داخل و خارج یارانه پنهان اطلاق می‌شود.
وی افزود: اشکالی که وجود دارد این است که همه آحاد جامعه توان استفاده یکسان از یاران پنهان را ندارند و آن کسی که قدرت و توان مصرف بالاتری داشته باشد، بیشتر از این یارانه منتفع می‌شود و بالعکس.
هاشم خانی درباره هدفمندسازی یارانه‌ها توضیح داد: یارانه اصولاً برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر جامعه است در حالیکه در شکل غیرهدفمند و پنهان آن بیشتر دهک‌های پردرآمد از آن بهره‌مند می‌شوند. بنابراین؛ هدفمند نیست. بدین معنا که نتوانستیم قانون هدفمندی که این هدف خوب و مقدس را دنبال می‌کرد، به درستی اجرا کنیم. وی عنوان کرد: به نظر می‌رسد که موضوع انرژی یا آرد، نان و کالاهای اساسی دیگر در ایران مسئله قیمت نیست بلکه موضوع مالکیت
است.
اگر در ابتدا عنوان می‌شد که کل نفت، گاز به طور مساوی برای مردم
است. مردم خود تصمیم گیرنده بودند که چگونه مصرف کنند و اساساً دیگر فقر مطلق دیگر در کشور نداشتیم و بسیاری از پدیده‌های تلخی که از جنس استثمار نیروی کار در کشور وجود دارد، دیگر وجود نداشت. اگر هر ایرانی در ماه 3 میلیون و 200 هزار تومان دریافت می‌کرد، اساساً بسیاری از استثمارهایی که از جانب برخی کارفرماها اتفاق می‌افتاد، صورت نمی‌گرفت.
هاشم خانی خاطرنشان کرد: دولت نباید قیمتی برای انرژی مشخص کند، همچنین سهمیه مساوی از انرژی به مردم ارائه شود. منطقی است که سهمیه بنزین، گاز یا سهمیه نفت خام یا گاز خام را به مردم داده و هر فردی بتواند مازاد بر سهم خود را بگیرد یا اساساً کل آن سهم را بفروشد و عرضه و تقاضا قیمت را شکل دهد.
وی با یک ریال افزایش قیمت بنزین، گاز، گازوئیل و امثالهم موافق نیست و گفت: افزایش قیمت به شکلی باید صورت بگیرد که صد در صد فواید آن به جیب مردم برسد. ما جز اینکه مالکیت را به مردم و آن هم به طور مساوی بدهیم نداریم.

تحلیل خبر

طرح هدفمندی یارانه‌ی دولت احمدی‌نژاد که جناب حاجی‌بابایی خود یکی از وزرایش بودند، برای مردم، چه فقیر و چه متوسط و چه غنی، به جز گرانی و تورم و فقر مضاعف چه چیزی به جای گذاشت؟ کار به جایی رسیده که به قول ایشان حدود 40 میلیون نفر از جمعیت کشور نیاز به کمک فوری دارند. اگر به اوضاع اقتصادی کشور قبل از اجرای این طرح نگاه کنید، مردم زندگی راحت‌تری داشتند و فشار اقتصادی آن زمان، برای مردم قابل تحمل بود. اینک پس از پرداخت سالها یارانه به بخشی از مردم، هم آنها در فلاکت بیشتر دست و پا می‌زنند و هم سایر خانوارهایی که از یارانه محروم شدند با قیمت چند برابری و افزایش تورم پی‌درپی درگیر هستند.
موقعی که طرح و برنامه از ابتدا غلط باشد نتیجه‌ای جز این نخواهد داشت.
احمدی‌نژاد در توجیه طرح هدفمندی یارانه‌ها می‌گفت دولت یکبار برای همیشه یارانه از برخی اقلام مهم برمی‌دارد و قیمت‌ها چند برابر افزایش می‌یابد ولی بعد به نقطه ثبات می‌رسد و برای همیشه از تورم سال به سال نجات می‌یابیم اما ببینید چه شد؟!
هنگامی که در زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد قیمت نفت به صورت عجیبی افزایش یافت و به 147 دلار در هر بشکه رسید، اگر این حجم عظیم پول نفتی با برنامه‌ریزی دقیق علمی و کارشناسی شده در مسیر تولید به جریان می‌افتاد و مسیر درستی در اقتصاد طی می‌شد، الان وضعیت کشور این گونه نبود. اگر به درآمدهای نفتی دولت‌ها از ابتدای انقلاب تاکنون نگاه کنیم می‌بینیم که در زمان احمدی‌نژاد، این درآمدها در اوج باورنکردنی بود که تاریخ ایران هیچ‌گاه این مبلغ عظیم درآمد نفتی را به خود ندیده
است.
با این توصیف راه نجات کشور از مسیر یارانه‌ها نمی‌گذرد بلکه از مسیر افزایش کمی و کیفی تولیدات و فعال شدن کارخانجات و شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیمه تعطیل شده و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تولید امکان‌پذیر است.
امید که اقتصاد بیمار کشور که 40 میلیون ایرانی را نیازمند کمک فوری و آنی کرده به نحو ریشه‌ای و علمی مداوا شود و مسیر توسعه و پیشرفت را بپیماید.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها