شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 5 آبان 1400 ، 11 : 20

کد خبر : 24039

از 0 نفر 0

وزیر بهداشت: ۴۳ درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود

وزیر بهداشت: ۴۳ درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود

وزیر بهداشت با بیان اینکه بخشی از جامعه هنوز از بیمه درمانی برخوردار نیستند، در عین حال به افزایش هزینه‌های درمانی اشاره کرد و گفت: در هزینه‌های درمان پرداخت از جیب مردم به ۴۳ درصد رسیده است و این مشکل باید برطرف شود و این یک تکلیف است.+ تحلیل خبر

وزیر بهداشت با بیان اینکه بخشی از جامعه هنوز از بیمه درمانی برخوردار نیستند، در عین حال به افزایش هزینه‌های درمانی اشاره کرد و گفت: در هزینه‌های درمان پرداخت از جیب مردم به ۴۳ درصد رسیده است و این مشکل باید برطرف شود و این یک تکلیف است.
به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در نشست خبری به مناسبت هفته بیمه سلامت، گفت: بیمه در همه دنیا موضوع مؤثری است و با توجه به رشد دنیا در قسمت‌های مختلف، بیمه یک صنعت مترقی است و عمدتاً در بیمه سلامت با توجه به رشد پزشکی و خدماتی که ارائه می‌شود و هزینه‌های هنگفت خدمات نظام سلامت، طبیعی است مردم بدون بیمه دچار مشکل شوند. بعد از انقلاب در تاریخ سوم آبان ۱۳۷۳ یک حرکت انقلابی تشکیل بیمه سلامت بود اما در طول این سالیان، نتایج مورد نیاز را به دست نیاوردیم و به حرکت بیشتری نیاز داریم که بیشتر به مردم خدمت کنیم.
او ادامه داد: پوشش جمعیت ما هنوز کامل نشده است و بخشی از جامعه از بیمه برخوردار نیستند؛ بویژه در مناطق محروم رضایتی از این قضیه وجود ندارد و بخشی از جامعه تحت پوشش نیست. از طرفی در خدمت هم هنوز دچار مشکل هستیم و خدمت فراگیر نیست و نمی‌توانیم همه بیماری‌ها را پوشش دهیم و عمدتاً در بیمه پایه کار می‌کنیم و متأسفانه برخی بیماری‌ها حالت کاتاستروف دارد و کسی که بیمار می‌شود باید همه زندگی‌اش را بفروشد تا بتواند از پس هزینه‌ها بربیاید.
وزیر بهداشت گفت: باید به سمتی برویم که به قول مقام معظم رهبری فرد بیمار فقط درد بیماری داشته باشد و مشکل هزینه نداشته باشد. پرداخت از جیب به ۴۳ درصد رسیده است و این مشکل باید برطرف شود و این یک تکلیف است.
عین‌اللهی تأکید کرد: باید عدالت در دسترسی ایجاد شود. پزشکی خانواده هنوز مغفول مانده است و هر حرکتی بدون پزشکی خانواده برای ما موفقیت ایجاد نمی‌کند و طرح‌های بزرگی در کشور داریم مانند طرح تحول نظام سلامت که منابع ما پنج یا شش برابر شد اما پرداختی از جیب مردم افزایش یافته است. با تزریق منابع به تنهایی مشکل رفع نمی‌شود و نیاز به اقدامات عمده‌تر است.
وزیر بهداشت اظهار کرد: ما خیلی مشکلات در نظام سلامت داریم که بیمه‌ها می‌توانند به ما کمک کنند زیرا مراکز درمانی برای اینکه به منابع برسند و هزینه پرداخت شود؛ مجبور هستند هرکاری که بیمه می‌گوید را انجام دهند. بنابراین بیمه را به عنوان یک مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی می‌بینیم. بیمه می‌تواند بسیاری از مشکلات را رفع کند.
وی افزود: فراموش نکنید که نرم افزارها باید جامع باشند، متأسفانه مشکل ما در بیمارستان‌ها اکنون پرداختن تنها به HIS است که فقط منابع مالی را می‌بیند. ما امروزه به سیستم جامع NHS نیاز داریم. ما نیاز به دیجیتال ریکوردینگ داریم برای اینکه مملکت سر و سامان یابد و اطلاعات دقیق از بیماری داشته باشیم که به برنامه‌ریزی‌هایمان برای کنترل بیماری‌هایی نظیر غیرواگیر کمک کند. باید به سمت خدمات دیجیتال برویم. با دستیابی به اطلاعات می‌توان به جای آنکه همه هزینه‌ها را به درمان اختصاص دهیم، به بهداشت و پیشگیری هم توجه کنیم.
او ادامه داد: حدود ۱۰۰۰ بیمارستان در کشور داریم که همه اینها می‌توانند پایلوت شما برای برنامه‌های دیجیتال باشند و فرایند بیمارستانی را در بحث دیجیتال برد. یکی از مشکلات جامعه پرستاری این است که به جای رسیدگی به بیمار مدام باید بنویسد؛ با همین نرم افزارها و آی تی که بیمه می‌تواند اجرایی کند برطرف می‌شود. بحث دیگر ما مدیکال ارور و خطاهای پزشکی است که جایی ثبت نمی‌شود و نرم‌افزارهایی داریم که می‌تواند این اشتباهات را مشخص کند و خروجی خوبی می‌دهد و نظارت امروزه بیمه باید یک نظارت هوشمند و نرم‌افزاری باشد و بر فرایند درمان بیمار نظارت هوشمند داشته باشد و با اتصال اطلاعات، اطلاعات کشوری خوبی به دست می‌آوریم.
عین‌اللهی تصریح کرد: امروزه بهداشت بدون درمان نمی‌تواند کاری کند. بهداشت و درمان پیوسته است، جایی می‌بینید مشکل ریوی زیاد است که فقط درمان می‌کنیم در حالی که اگر ریشه‌های معضل را بیابیم این معضل رفع می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در بیمه تزریق پول به بحث درمان است درحالی که برخی کشورها بخش بهداشت را هم در بیمه لحاظ می‌کنند تا بیمه تشویق شود با تأکید بر بحث پیشگیری از بروز بیماری‌ها بکاهد. بیمه باید پیوسته با وزارت بهداشت باشد، وزارت بهداشت بدون بیمه نمی‌تواند کاری کند. متأسفانه در کشور ما بیمه‌ها آنچنان که باید قوی نشده است. بیمه بهترین مکان نظارت و برنامه‌ریزی است. نزدیک ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم که فقط مقاله منتشر می‌کند و اگر نیاز مردم را برطرف نکند به چه کار می‌آید؟ اگر بیمه را مرکز تحقیقاتی ببینیم مشکلات زیادی رفع می‌شود. تقویت بیمه‌ها از اهداف اصلی ما است.
وی افزود: در کوتاه مدت راهنماهای بالینی نقش مهمی دارد. در قضیه کرونا لازم است از همه عزیزان تشکر کنم که در درمان کرونا حرکت انقلابی شکل گرفت. بیمار کرونایی نزدیک ۳۰ تا ۴۰ میلیون هزینه دارد و فقط رمدسیویر نزدیک ۶ میلیون هزینه داشت. امیدواریم با واکسیناسیون انقلابی بیماری کنترل شود. در دو ماه اخیر حدود ۷۶ میلیون دوز واکسن تزریق شده است که رکورد بی‌سابقه در دنیا است که با حمایت مردم انجام شد.

تحلیل خبر

آنچه وزیر محترم بهداشت گفته‌اند بخشی از مشکلات و معضلات مردم در حوزه بهداشت و درمان است. متأسفانه نه فقط 43 درصد هزینه‌های درمان از جیب مردم پرداخت می‌شود بلکه با توجه به اینکه بسیاری از داروها، خارج از پوشش بیمه و به صورت آزاد به مردم عرضه می‌شود و از طرف دیگر برخی داروهای ایرانی، اثربخشی لازم را در روند مداوای بیماران ندارد و بیماران مجبورند آن را با نوع خارجی‌اش با قیمت گزاف و خارج از پوشش بیمه، تعویض کنند، لذا این 43 درصد در عالم واقع، خیلی بیشتر بوده و اجحاف چند برابری به مردم است چرا که مردم هم هزینه بیمه را می‌پردازند و هم بسیاری از داروها را به صورت آزاد و خارج از پوشش بیمه خریداری
می‌کنند.
به قول وزیر بهداشت، بیماری بعضی از بیماران که سخت و ناگهانی است به گونه‌ای است که بیمار باید همه زندگی‌اش را بفروشد تا بتواند از پس هزینه‌های آن برآید!
ما قبلاً در تحلیل‌های پیشین نیز همین سخنان که امروز وزیر بهداشت گفته‌اند را بیان کرده و پیرامون آن مطالبی را نوشته و هشدار دادیم که مردم زیربار فشارهای روزافزون دارو و درمان، روزگار سختی را می‌گذرانند و فکری به حال آنان کنید.
مشکل مردم ما این است که فقط با طیف گرانی بهداشت و دارو و درمان مواجه نیستند بلکه این فشارهای اقتصادی در تأمین خوراک، پوشاک، مسکن، وسیله نقلیه، آموزش و ... سایر ابعاد زندگی نیز از همه طرف بر آنها وارد می کند و لذا مردم می‌گویند: اگر دردم یکی بودی چه بودی/ وگر غم اندکی بودی چه بودی...
مردم گرفتار دردهای متعددند که یکی از آنها مصیبت بهداشت و درمان است. مسئولان باید آستانه تحمل مردم و میزان فشارپذیری آنان را کاملاً متوجه باشند و هرچه سریعتر برای رفع این فشارها در حوزه‌های مختلف، راه‌حل‌های اساسی و فوری را پیدا کرده و اجرایی کنند شاید فرجی حاصل و روزنه امیدی گشوده شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها