شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 19 آبان 1400 ، 35 : 17

کد خبر : 24120

از 0 نفر 0

مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به خیرین: کشور را جز با منابع مردمی نمی‌توانیم اداره کنیم

مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به خیرین:  کشور را جز با منابع مردمی نمی‌توانیم اداره کنیم

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این که سمت‌وسوی جریان مدرسه‌سازی در کشور به مهارت‌آموزی جهت داده شود، گفت: در خود مدارس کانون‌های مهارت ایجاد شود یا در بخش فنی و حرفه‌ای موضوع مهارت تقویت شود.+ تحلیل خبر

معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این که سمت‌وسوی جریان مدرسه‌سازی در کشور به مهارت‌آموزی جهت داده شود، گفت: در خود مدارس کانون‌های مهارت ایجاد شود یا در بخش فنی و حرفه‌ای موضوع مهارت تقویت شود.
به گزارش رویداد۲۴ ، معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان این که سمت‌وسوی جریان مدرسه‌سازی در کشور به مهارت‌آموزی جهت داده شود، گفت: در خود مدارس کانون‌های مهارت ایجاد شود یا در بخش فنی و حرفه‌ای موضوع مهارت تقویت شود.
محمد مخبر در بیست و سومین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز کشور اظهار کرد: مرحوم حافظی (رئیس قبلی مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور) از من خواستند در این جلسات شرکت کنم، اما متأسفانه توفیقی برای من حاصل نشد و این بدهی من به آقای حافظی ماند تا اینکه امروز در جمع شما حاضر شدم.
معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: دولت در بحث آموزش مصمم است و آموزش جزو اهداف اساسی دولت است، چون زیربنای زندگی بشر آموزش است که هم سعادت دنیا و هم سعادت آخرت را دارد.
وی با ذکر خاطره‌ای ادامه داد: نخستین باری که محضر حضرت آقا برای حضور در ستاد اجرایی فرمان امام حاضر شدم ایشان توصیه‌های مختلفی داشتند. توصیه نخستشان این بود که چقدر خوب است هزار تا مدرسه بسازید و از این رو در ستاد اجرایی بحث مدرسه‌سازی راه افتاد و تا الان هم ادامه دارد.
مخبر اظهار کرد: شکل‌گیری انجمن مبارک و مقدس مدرسه‌سازی به این معنا بود که مدرسه بسازیم و این کار اساسی را سامان دهیم.
وی افزود: غیر از ۲۶ کشور دنیا هیچ کشوری در هیچ شرایطی مدارس خود را تعطیل نکرد و همه مغازه‌ها، مشاغل و اصناف در ایام کرونا تعطیل شدند، اما مدارس به دلیل اهمیت موضوع تعطیل نشدند و با هر مشقت و امکاناتی مدارس باقی ماندند که امیدواریم با کمرنگ شدن و از بین رفتن این ویروس منحوس بتوانیم مدارس را دوباره به حالت اول برگردانیم.
معاون اول رئیس‌جمهوری اضافه کرد: موضوع رتبه‌بندی معلمان در دولت به صراحت اشاره شده و رئیس‌جمهوری آن را جزو برنامه‌های ابتدایی خود می‌دانست و در دوران انتخابات هم جزو وعده‌هایش بود و آن را دنبال می‌کرد و دنبال می‌کند و امیدواریم به خوبی این قضیه شکل بگیرد.
وی ادامه داد: وقتی مدرس ساخته شده و آموزش‌های عادی در آن انجام می‌شود باید بر مهارت‌آموزی در مدارس هم تأکید شود تا وقتی دانش‌آموز فارغ‌التحصیل می‌شود مهارتی داشته باشد نه اینکه بعد از آموزش به دنبال مهارت برود و زندگی خود را ادامه دهد.
مخبر افزود: پس خوب است جریان مدرسه‌سازی در کشور به این مسیر جهت داده شود یا در خود مدارس کانون‌های مهارت ایجاد شود یا در بخش فنی و حرفه‌ای مهارت تقویت شود.
معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به خیرین گفت: شما جریان و مأموریت خاصی را دنبال کرده‌اید، اما واقعیت این است که کشور را جز با مدیریت و منابع مردمی نمی‌توانیم اداره کنیم. کشور باید با مدیریت و منابع مردم اداره شود و شما مسیری برای انجام این کار درست کردید که بعد از آن خیران سلامت راه افتاد و این اتفاق بسیار خوبی است.
وی افزود: خوب است خیرین اشتغال هم در کشور شکل بگیرد جریانی در کشور راه بیندازیم تا مردم با نیت خیر بحث اشتغال را راه‌اندازی کنند و این جزو اساسی‌ترین نیاز امروز جامعه ماست. معیشت مردم از اولویت‌های این دولت و همه دولت‌هاست و پایه معیشت مردم، اشتغال است.
مخبر اظهار داشت: کشور هم از امکانات فوق‌العاده‌ای برخوردار است بسیاری اوقات فکر می‌کنم مقابل مشکلات و معضلاتی که داریم چند ده برابر امکان راه‌حل وجود دارد. برای مثال اگر از اینجا به میدان ونک بروید هفت راه وجود دارد معضلات کشور هم‌چنین وضعیتی دارد.
وی با اشاره به امکانات کشور در بحث منابع، معدن، آب و کشاورزی گفت: اگرچه کشورمان نیمه بیابانی است، اما میانگین بارندگی در برخی مناطق کشور از هلند بیشتر است و می‌توان کارهای کشاورزی بزرگی انجام داد. علاوه بر این اقتصاد دریا می‌تواند به بخشی از اقتصاد کشور کمک کرده و مسائل را حل کند. بحث نفت و گاز هم جای خود را دارد.
مخبر خاطرنشان کرد: به نظرم این شجره طیبه‌ای که راه افتاده است کمک کنیم تا شعبه جدیدی یعنی خیرین اشتغال ساز راه بیندازیم به لحاظ قانونی هم امکانات خوبی وجود دارد.
معاون اول رئیس‌جمهوری خطاب به خیرین ادامه داد: دولت در کنار شما و پشتیبان شما خواهد بود و هر کاری از دستمان بربیاید حتماً انجام خواهیم داد. البته خیلی وقت‌ها نمی‌دانیم کجا هستید به شما کمک کنیم، چون در بین شما نیستیم. زمانی که برخی حوزه‌های اجتماعی را پیدا می‌کنم تازه می‌فهمم که به‌هیچ‌وجه در یک اتاق دربسته امکان پی بردن به همه ابعاد آن وجود ندارد.

تحلیل خبر

بااینکه ایجاد اشتغال در تمام کشورهای دنیا، جایگاه برجسته‌ای دارد و دولت‌ها هزینه‌های هنگفتی می‌کنند تا برای بیکاران، ایجاد اشتغال کنند و معاون اول رئیس‌جمهوری هم به اهمیت و ضرورت اشتغال تأکید کرده اما نکته مهم این است که کسانی که همه هستی، سرمایه، عمر و آسایش خود را فدای ایجاد اشتغال می‌کنند تا عده‌ای را به کار وادارند و چرخ زندگی کارگران بچرخد، چرا باید از جهات مختلف زیر فشار قرار بگیرند؟
امروز مشکل کارآفرینان یکی دو تا نیست؛ آنها از یک طرف به خاطر نوسانات شدید قیمت‌ها، سرمایه یک عمرشان را در خطر می‌بینند و موقعی که با خطر از دست دادن آنها مواجه می‌شوند، هیچ‌کسی منجی آنها نیست. از طرف دیگر تهیه مواد اولیه و نهاده‌های تولیدی تا مرحله تولید محصول، با مشقات فراوان صورت می‌گیرد و در پاره‌ای مواقع به خاطر کمبود یا نبود مواد اولیه، کارخانه، کارگاه و شرکت‌های آنها تعطیل یا نیمه تعطیل می‌شود. از سوی دیگر با به کارگیری تعدادی کارگر، با مشکلات روزافزون روابط کارگر و کارفرما روبرو شده و وقت و انرژی آنها به جای اینکه صرف بالا بردن کمیت و کیفیت تولید محصولات و خدمات شود، صرف رفع این اختلافات می‌شود.
به این مشکلات، مشکل افزایش سال به سال هزینه بیمه و مالیات و عوارض و ... هم اضافه کنید، اینجاست که سرمایه‌گذاران برای خلاصی و رهایی از این دردسرها و خطرات، ترجیح می‌دهند مشاغلی را انتخاب کنند که نیاز به کارگر، ساختمان، ماشین‌آلات، بیمه، مالیات و ... نداشته باشد و لذا سرمایه و پولشان را یا در بانک‌های داخل یا خارج از کشور پس‌انداز می‌کنند و سود آن را می‌گیرند، یا به شغل دلالی که هیچ امکاناتی نیاز ندارد سوق می‌دهند، یا در کشورهای دیگر املاک می‌خرند و یا به اشتغال در آن کشورها روی می‌آورند. تا زمانی که در کشور ما شرایط اقتصادی و روابط کار درست نشود همه کارآفرینان، از کارآفرینی فرار کرده و خود را از مخاطرات آن نجات
می‌دهند.
معاون اول رئیس‌جمهوری که به درستی تأکید بر شکل‌گیری «خیرین اشتغال» دارند، خود به خوبی می‌دانند که اگر خیّری، اموال و دارایی‌اش را در مسیر کارآفرینی به کار گرفت با چه مشکلات بعدی مواجه خواهد شد و لذا قول داده که دولت از آنها حمایت کند ولی کارآفرینان تا رسیدن به مرحله اطمینان و اعتماد و اینکه با آمد و رفت این دولت و آن دولت، چه ضمانت‌هایی برای این حمایت‌ها وجود دارد و اینکه قوانین به نحو مشکل‌گشا اصلاح شود، مسیر طولانی در پیش روی خود می‌بینند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها