پنج شنبه 20 دی 1403 1/9/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 20 آذر 1402 ، 36 : 18

کد خبر : 27378

از 0 نفر 0

تشریح علل کم‌توجهی برخی اساتید به موضوع تحقیق و پژوهش

افزایش ۲ برابری مالیات اساتید از 12 درصد به 30 درصد در طرح‌های پژوهشی

افزایش ۲ برابری مالیات اساتید از 12 درصد به 30 درصد در طرح‌های پژوهشی

مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران گفت: امسال مالیات اساتید در طرح‌های پژوهشی و ارتباط با صنعت، ۳۰ درصد تعیین شده است. قبلاً این مالیات زیاد نبود و نزدیک به ۱۲ درصد می‌شد و هم اکنون دو برابر شده و می‌توان گفت عامل افزایش مالیات، موجب بی‌انگیزگی اساتید برای مشارکت در طرح‌های کاربردی می‌شود.

مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران گفت: امسال مالیات اساتید در طرح‌های پژوهشی و ارتباط با صنعت، ۳۰ درصد تعیین شده است. قبلاً این مالیات زیاد نبود و نزدیک به ۱۲ درصد می‌شد و هم اکنون دو برابر شده و می‌توان گفت عامل افزایش مالیات، موجب بی‌انگیزگی اساتید برای مشارکت در طرح‌های کاربردی می‌شود.
محمدرضا نقوی مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد هدایت پژوهشگران به سمت کار روی موضوعات مورد نیاز کشور توضیح داد: رویه دانشگاه به سمت تحقق کارآفرینی است. ما در دانشگاه ظرفیت‌های خاص خودمان را داریم و در بسترهای متفاوتی کار تحقیقاتی را آغاز کرده‌ایم و بیشتر روی صنایع متمرکز شده‌ایم.
مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران اضافه کرد: ما با صنایع مختلف جلساتی را برگزار کرده‌ایم و طرح‌های کلانی از آن‌ها گرفته‌ایم که اعضای هیئت علمی ما روی این طرح‌های کلان کار می‌کنند.
۳ برابر شدن ضریب گرنت‌ها
نقوی در مورد انگیزه‌مندی اساتید و جلوگیری از رکود علمی آنها اظهار کرد: امسال یکی از مهم‌ترین کارهایی که انجام دادیم این بود که ضریب گرنت‌های اساتید را سه برابر کرده‌ایم. فرض کنید یک عضو هیئت علمی بر اساس فعالیت‌های پژوهشی خود مثلاً سال قبل ۵۰ میلیون می‌گرفت، امسال این رقم به ۱۵۰ میلیون رسیده است. پس هر گرنتی که قبلاً می‌گرفت امسال سه برابر شده است.
او تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که انجام دادیم درخصوص افرادی بود که فعالیت‌های بین‌المللی خوبی در زمینه‌های گوناگون از جمله چاپ مقاله دارند. وزارت علوم و دانشگاه‌ها هر کدام جداگانه از چنین اساتیدی پشتیبانی می‌کنند و مبالغ جداگانه‌ای به افراد می‌دهند. این مبالغ شامل مبالغ طلایه داران، دانشمند یک درصد، دو درصد برتر و… می‌شود. هدف این است که با پرداخت چنین مبالغی به اساتید کمکی کرده باشیم تا در کارهای پژوهشی خود از این سرمایه مادی استفاده کنند.
مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین برای رساله‌هایی که فن‌آورانه باشد، مبالغی چند برابری نسبت به رساله‌های معمولی، به عنوان حمایت از اساتید پژوهشگر پرداخت می‌شود. تمام تشویقی‌ها را دانشگاه در نظر گرفته است تا انگیزه اساتید را بیشتر کند و دانشگاه سعی می‌کند درخصوص همکارانی که ارتباط با جامعه و صنعت دارند، حداقل بالاسری را داشته باشد تا با هر نوع موانعی اساتید بتوانند به بهترین شکل ممکن کار خود را انجام دهند.
تشریح علل کم توجهی برخی اساتید به موضوع تحقیق و پژوهش
مدیرکل توسعه و سیاستگذاری پژوهشی دانشگاه تهران در مورد آسیب‌شناسی علل کم توجهی برخی اساتید به موضوع تحقیق و پژوهش، عنوان کرد: یکی از آسیب‌هایی موثری که مورد شناسایی قرار گرفته بحث مالیات‌هاست؛ امسال مالیات اساتید در طرح‌های پژوهشی و ارتباط با صنعت، ۳۰ درصد تعیین شده است. قبلاً این مالیات زیاد نبود و نزدیک به ۱۲ درصد می‌شد و هم اکنون دو برابر شده و می‌توان گفت عامل افزایش مالیات، موجب بی‌انگیزگی اساتید برای مشارکت در طرح‌های کاربردی می‌شود.
نقوی در ادامه افزود: استاد از مبلغی که به خاطر یک کار تحقیقاتی انجام می‌داد، قبلاً حدود ۱۵ درصد مالیات می‌داد و حالا این عدد به ۳۰ درصد رسیده که درصد کمی نیست.
در برخی رشته‌ها مانند فنی و تجربی استاد حق‌الزحمه که برنمی‌دارد بلکه پول را برای مواد و محصول تولیدی خود می‌خواهد و حالا فرض کنید مالیات سنگینی برای یک استاد تعریف کرده‌اند، پس طبیعی است که نمی‌تواند کارش را به درستی انجام دهد.
او در آخر گفت: فکر می‌کنم لازم است مالیات برای اساتیدی که کارهای صنعتی یا طرح‌های ارتباط با صنعت و جامعه را انتخاب می‌کنند در کمترین میزان تعریف شود و چنین محققان و اساتیدی مشمول تخفیف مالیاتی باشند که رسیدگی به این مشکل اهمیت زیادی دارد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها