دوشنبه 17 دی 1403 1/6/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 21 اسفند 1402 ، 42 : 17

کد خبر : 27671

از 0 نفر 0

وزیر نفت:

نیمی از انرژی مورد نیاز و بیش از ۴۵ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود

نیمی از انرژی مورد نیاز و بیش از ۴۵ درصد بنزین کشور  از پارس جنوبی تأمین می‌شود

وزیر نفت گفت: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال ۱۳۹۷ تاکنون رسید و این افزایش صادرات با کمترین تخفیف‌ها انجام می‌شود.+ تحلیل خبر

وزیر نفت گفت: صادرات نفت ایران امروز به بالاترین مقدار از سال ۱۳۹۷ تاکنون رسید و این افزایش صادرات با کمترین تخفیف‌ها انجام می‌شود.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی در آیین امضای قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی با اشاره به اینکه بار مالی این پروژه ۲۰ میلیارد دلار است، افزود: نیمی از انرژی مورد نیاز کشور و بیش از ۴۵ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود.
وی با بیان اینکه کار اجرایی این طرح می‌توانست هشت سال پیش آغاز شود، گفت: با وجود این تأخیر در دولت گذشت، ۲ سال است که در شرکت نفت و گاز پارس تصمیم شجاعانه‌ای گرفته و کار کارشناسی آغاز شد.
وزیر نفت با اشاره به ثبت رکوردهای تازه در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، اظهار کرد: امسال برداشت روزانه ۷۰۷ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی مشترک پارس جنوبی محقق شد.
اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرح‌های فشارافزایی، شاهد افت فشار در این میدان خواهیم بود، ادامه داد: اهمیت بهره‌برداری از این میدان مشترک آنجاست که ۹۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها و صنایع گاز و بخش عمده‌ای از خوراک پتروشیمی‌ها از گاز این میدان تأمین می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه منتظر شرکت‌های خارجی نماندیم و از نخبگان این صنعت استفاده کردیم، گفت: نمونه آن بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. امروز از ۳۸ سکو در پارس جنوبی بهره‌برداری می‌شود.
وزیر نفت از راه‌اندازی سکوی فاز ۱۳ آلفا که کشتی بحرینی به آن برخورد کرده بود در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: طی سه تا چهار سال آینده فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی آغاز خواهد شد.
اوجی با اشاره به اینکه ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری برای سازندگان داخلی با اجرای این طرح ایجاد خواهد شد، افزود: با افزایش ۹۰ تریلیون فوت مکعبی برداشت گاز و ۲ میلیارد بشکه برداشت میعانات گازی، ۹۰۰ میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده خواهد شد که نقشی مهم در تأمین امنیت انرژی کشور دارد.
طبق اعلام وزارت نفت، وی تأکید کرد: در آینده‌ای نزدیک، ‌ افزایش تولید از میدان مشترک آزادگان جنوبی را با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح خواهیم کرد.
وزیر نفت با قدردانی از همه کارکنان صنعت نفت که در تأمین گاز پایدار کشور نقش داشتند، گفت: با تدابیری که در نظر گرفتیم و ذخیره سوخت مایع که یک میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بود، توانستیم زمستان را با سوخت‌رسانی پایدار بگذرانیم.
وی با اشاره به حمله به چهار خط لوله سراسری انتقال گاز ایران که هر خط ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز را انتقال می‌دهد، افزود: این خطوط در کوتاه‌ترین زمان به مدار بازگشتند.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه گروه نفت و گاز از ابتدای سال تاکنون رشد اقتصادی بالایی را ثبت کرده که در تاریخ بی‌سابقه بوده است، این رشد در سال آینده نیز ادامه‌دار خواهد بود، اظهار کرد: افزون بر تأثیر افزایش تولید و صادرات نفت، در سرمایه‌گذاری، ‌ تولید ساخت داخل و بهره‌وری نیز صنعت نفت رتبه نخست را در کشور دارد.

تحلیل خبر

تبعات یک وابستگی شدید

وحید جعفری زاده

اذعان وزیر نفت به اینکه نیمی از انرژی مورد نیاز داخلی و بیش از ۴۵ درصد بنزین کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود، به این معناست که منابع انرژی کشور، وابستگی بیش از 50 درصدی به پارس جنوبی دارد. این خبر، خبر چندان خوبی نیست، چرا که این میزان وابستگی به یک منطقه متمرکز، در واقع حکایت از یک آسیب‌پذیری جدی برای کشور دارد.
در مباحث پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، یکی از اصول و رویکردهای مهم در کاهش آسیب‌پذیری‌ها و آمادگی برای مقابله با بحران، تمرکززدایی از منابع حیاتی و اساسی کشور و نیز داشتن پشتیبان یا جایگزین برای آنهاست. یعنی باید تا قبل از بروز بحران در این زمینه چاره‌اندیشی کرد، چرا که در صورت بروز بحران هزینه بسیار سنگینی به کشور، آن هم در ابعاد مختلف تحمیل خواهد شد.
تصور کنید اگر به دلایل مختلفی مانند بروز حوادث طبیعی و غیرمترقبه، حوادث و سوانح فنی و عملیاتی، خرابکاری یا حتی وقوع جنگ، سایت‌های منطقه پارس جنوبی دچار مشکل شود و از چرخه تولید خارج گردد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ چه وسعتی از مردم و کشور با پیامدهای آن درگیر می‌شود؟ و چه مدت طول می‌کشد تا زندگی مردم و وضعیت کشور به حالت عادی باز گردد؟ این تازه بخشی از مسائل و مشکلات است، بخش دیگری از مسائل و مشکلات به مباحث اقتصادی و درآمدی کشور مربوط می‌شود که سلسله‌وار و مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل است و اختلال در چنین منطقه استراتژیکی می‌تواند اخلال بسیار بسیار جدی در چرخه اقتصادی کشور و درآمدهای حاصل از این منطقه داشته باشد.
در روزگاری که دشمنی دشمنان، به ابعاد جدیدتری مانند حملات سایبری، استفاده از فناوری‌های روز جهت خرابکاری و جنگ ترکیبی رسیده، متمرکز شدن سرمایه‌های حیاتی و این میزان وابستگی، می‌تواند پاشنه آشیل کشور باشد.
هر چند که ممکن است راهکارهایی برای سناریوهای احتمالی بحران، طرح ریزی شده باشد (که مطابق اصول علمی حتماً این اتفاق رخ داده)، اما درصد بالا و غیرقابل چشم پوشی وابستگی به منطقه پارس جنوبی، خود یک آسیب‌پذیری بزرگ به شمار می‌رود و باید برای آن چاره‌اندیشی شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها