شنبه 15 دی 1403 1/4/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 ، 16 : 17

کد خبر : 27731

از 0 نفر 0

صفری عضو کمیسیون امور داخلی کشور:

فشارهای قضایی و انتظامی در بحث حجاب جواب نمی‌دهد

فشارهای قضایی و انتظامی در بحث حجاب جواب نمی‌دهد

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: انتظار داریم علیرغم همه فشارهایی که سر مسئله حجاب وجود دارد بتوانیم با فشارهای قضایی و انتظامی و بدون کار فرهنگی این کار را پیش ببریم که این روش هیچ‌وقت جواب نخواهد داد بلکه عکس موضوع هم متاسفانه نتیجه می‌گیریم. کما اینکه در سال ۱۴۰۱ هزینه‌های بسیار زیادی را در این رابطه پرداخت کردیم، لذا انتظار داریم مسئولان مربوطه در این رابطه تدبیر کنند.+ تحلیل خبر

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: انتظار داریم علیرغم همه فشارهایی که سر مسئله حجاب وجود دارد بتوانیم با فشارهای قضایی و انتظامی و بدون کار فرهنگی این کار را پیش ببریم که این روش هیچ‌وقت جواب نخواهد داد بلکه عکس موضوع هم متاسفانه نتیجه می‌گیریم. کما اینکه در سال ۱۴۰۱ هزینه‌های بسیار زیادی را در این رابطه پرداخت کردیم، لذا انتظار داریم مسئولان مربوطه در این رابطه تدبیر کنند.
حجت‌الاسلام محمد صفری عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص اقدامات و اتفاقات اخیر در زمینه حجاب و آغاز اجرای طرح نور با عنوان مقابله با بدحجابی، گفت: یکی از موضوعاتی که ما طی کمتر از دو سال اخیر با آن مواجه هستیم و به عنوان یکی از چالش‌های اجتماعی و سیاسی در کشور دارد با آن برخورد می‌شود مسئله حجاب و عفاف در جامعه است. متاسفانه برخوردهای نسنجیده باعث شده که هزینه‌های بسیار زیادی برای کشور ایجاد شود.
وی ادامه داد: موضوع حجاب جدای از اینکه یک مسئله عقیدتی است، یک موضوع فرهنگی هم محسوب می‌شود، ما با توجه به اینکه مسلمان هستیم و به لحاظ اعتقادی به حجاب باور داریم باید به قول و فعل و تقریر پیامبر اکرم نگاه کنیم که پیامبر عظیم‌الشأن و قرآن به عنوان یک مسئله فرهنگی به آن نگاه کردند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس افزود: متاسفانه در کشور ما علیرغم همه فشارهای فرهنگی یا شبیخون‌های فرهنگی که از داخل و خارج کشور نسبت به مسائل این چنینی دارد انجام می‌شود، ما هنوز نتوانستیم یک کار فرهنگی فاخر در موضوع حجاب داشته باشیم که بتوانیم از قِبل آن مسئله حجاب را در کشور خود نهادینه کنیم.
صفری در ادامه خاطرنشان کرد: امروز کشور ما هم به لحاظ چالش‌های اقتصادی و هم چالش‌های سیاسی که در منطقه داریم در شرایط خاصی قرار گرفته است؛ درنتیجه می‌طلبد که مسئله حجاب را به گونه‌ای مدیریت کنیم که منتج به نتیجه‌ای شود که از کنار آن بتوانیم در کشور یک کار فرهنگی انجام دهیم، امروز نگاه رهبری معظم انقلاب و نگاه حضرت امام (ره) به موضوع حجاب می‌تواند یک الگو برای ما باشد.
وی خاطرنشان کرد: با رفتارهای چالشی یا سلیقه‌ای برخورد کردن یا اعمال فشار آنچنانی در موضوع حجاب هیچ نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در ادامه عنوان کرد: وقتی که لایحه حجاب و عفاف وارد مجلس شد، مشاهده کردیم که صرفاً نگاهشان جرم انگاری بود. آیا ما برای موضوع حجاب در مدارس و دانشگاه‌ها و فضاهای دیگر توانستیم یک الگو و مدل را تعریف کنیم و به دستگاه‌های مختلف بدهیم؟ این کار را نکردیم و امروز هم انتظار داریم علیرغم همه فشارهایی که سر مسئله حجاب وجود دارد بتوانیم با فشارهای قضایی و انتظامی این کار را پیش ببریم که هیچوقت جواب نخواهد داد بلکه عکس موضوع هم متاسفانه نتیجه می‌گیریم. کما اینکه در سال ۱۴۰۱ هزینه‌های بسیار زیادی را در این رابطه پرداخت کردیم، لذا انتظار داریم مسئولان مربوطه در این رابطه تدبیر کنند.
صفری ابراز داشت: گزارش‌هایی هم به مجلس شورای اسلامی می‌رسد و انتظار داریم که مسئولان مربوطه به ویژه وزیر محترم کشور نسبت به این مسئله حتماً از طریق مشورت با کارشناسان اجتماعی و فرهنگی مشاوره‌های بیشتری داشته باشد تا ان‌شاءالله بتوانیم شاهد بازخورد بهتری نسبت به موضوع باشیم.

تحلیل خبر

در این «دو عرصه» شکست نخوریم چون بعداً عرصه سومی وجود نخواهد داشت

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

دو واژه در جامعه‌شناسی داریم که با فهم عمیق آن می‌توان موضوعات مطرح در جامعه ما را به خوبی از هم تفکیک و از هرکدام درحد جایگاهشان مواظبت و مراقبت کرد. واژه هنجار (Norm) و واژه ارزش (Value)
یکی از تفاوت‌های این دو واژه این است که هنجار در چارچوب قانون و قراردادهای اجتماعی معنا پیدا می‌کند و لذا امری بیرونی، اجباری و الزامی است و عدم رعایت آن، با مجازات‌ها و جریمه‌های رسمی و قانونی مواجه می‌شود. مثل قوانین راهنمایی و رانندگی، قانون مالیات و ... اما «ارزش» در چارچوب اعتقادات و پذیرش درونی و قلبی معنا می‌دهد و امری اجباری و الزامی نیست و عدم رعایت آن با عذاب وجدان همراه است و در محکمه الهی مفهوم پیدا می‌کند. مانند عبادات، صدقات، حسنات و ... «حجاب» از این دسته است.
چون ارزش‌ها، اعتقادات نهادینه شده در درون مردم و داوطلبانه و اختیاری است لذا در تمام جوامع، برتر از قانون بوده و جایگاه بالاتر و مقدسی دارند و جهت پایبندی به آنها نیاز به ورود دولت‌ها و دستورات حکومتی نیست و مردم با عشق و علاقه به آن عمل می‌کنند.
مثلاً مالیات دادن یک هنجار است ولی صدقه دادن یک ارزش. هرکس صدقه، زکات، خمس و امثال اینها را بدهد صرفاً برحسب علاقه و اعتقادش آن را می‌پردازد اما مالیات یک اجبار قانونی است و به میل و دلخواه فرد نیست.
حال اگر ما یک یا چند ارزش همانند حجاب را تبدیل به قانون (هنجار) کردیم نه تنها به تثبیت آن کمک نکرده‌ایم بلکه جایگاه آن را در جامعه تنزل داده‌ایم.
جامعه‌ای موفق است که بتواند «هنجارهایش» را به «ارزش» تبدیل کند تا مردم نه از ترس مجازات رسمی و قانونی بلکه از روی اعتقاد و علاقه به آن پایبند باشند. حجاب چنین جایگاهی باید داشته باشد یعنی به عنوان یک ارزش، مورد احترام و علاقه مردم باشد نه اینکه تبدیل به هنجار و قانون شود و جایگاهش تنزل یابد. بارها رئیس قوه قضاییه تاکید کرده‌اند که حجاب یک مقوله فرهنگی و اعتقادی است و با بگیر و ببند سازگار نیست. اینک نیز حجت الاسلام محمد صفری نماینده مجلس گفته است: «با اعمال فشار آنچنانی در موضوع حجاب هیچ نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود بلکه جواب عکس می‌دهد» اگر حجاب را قانونی کردیم و قانون هم جواب نداد آنگاه در دو عرصه شکست خورده‌ایم؛ هم در عرصه اعتقادی و هم در عرصه قانونی و عرصه سومی وجود نخواهد داشت.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها