شنبه 15 دی 1403 1/4/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 ، 19 : 18

کد خبر : 27739

از 0 نفر 0

رئیس قوه قضاییه در نشست مسئولان قضایی تاکید کرد؛

توصیه به فراجا در موضوع حجاب؛ صبر و حوصله به خرج دهید

توصیه به فراجا در موضوع حجاب؛ صبر و حوصله به خرج دهید

رئیس قوه قضاییه، با اشاره به جلسات عفاف و حجاب، گفت: فراجا که در قضیه عفاف و حجاب مسئولیت دارند، بسیار در نحوه برخوردها مراقبت کنند و صبر و حوصله به خرج دهند.+ تحلیل خبر

رئیس قوه قضاییه، با اشاره به جلسات عفاف و حجاب، گفت: فراجا که در قضیه عفاف و حجاب مسئولیت دارند، بسیار در نحوه برخوردها مراقبت کنند و صبر و حوصله به خرج دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، ضمن تبیین و تشریح ابعاد و جوانب مختلف مقوله بسیار مهم آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: در مقوله عفاف و حجاب، قوانینِ مدون و مشخصی از جمله «قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر»، «قانون مجازات اسلامی»، «مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی» و غیره وجود دارد؛ در این قوانین برای هر سه قوه و دستگاه‌های مختلف، از جمله وزارتخانه‌های کشور، آموزش‌وپرورش، آموزش عالی، ارشاد اسلامی و همچنین نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی همچون سازمان تبلیغات و دفتر تبلیغات، مأموریت‌ها و وظایفی تعریف شده است؛ به تبع این امر، برای فراجا نیز در قوانین، وظایف و مسئولیت‌هایی در حوزه عفاف و حجاب مقرر شده است.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: قدر مسلم، چنانچه دستگاهی به وظایف قانونی خود در هر حوزه‌ای از جمله عفاف و حجاب، عمل نکرد و یا کم عمل کرد، این امر، رافع مسئولیت و وظایف دستگاه‌های دیگر نیست؛ فی‌المثل، پلیس نمی‌تواند بگوید چون سایر دستگاه‌های مسئول در امر اقتصادی و معیشتی و فرهنگی به وظایف خود عمل نکرده‌اند، پس من هم در مقابله با جرمِ سرقت، به مسئولیت خود عمل نمی‌کنم!
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: علاوه بر وظایف ذاتی و قانونی که فراجا در حوزه عفاف و حجاب، به موجب قوانین مختلف و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، در ستاد عفاف و حجاب نیز مأموریت‌هایی برعهده این نهاد گذاشته شده است؛ علاوه بر آنها، به موجب اتفاقات سال ۱۴۰۱ و بعد از آن که در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی و حوزه عفاف و حجاب رخ داد و مشخص شد که برخی از این موارد، با پشتیبانی دشمن است، مردم متدین و غیور و عفیف ایران اسلامی، ناراحت و مکدر شدند؛ فلذا از فراجا خواسته شد که طبق وظایف ذاتی و قانونی خود، در این عرصه ورود داشته باشد.
رئیس عدلیه در ادامه اظهار داشت: در اواخر سال گذشته، در جلسه مشترک بنده با رئیس‌جمهور تاکید شد که نمی‌شود مقوله عفاف و حجاب را رها کرد؛ فلذا در بهمن و اسفند ۱۴۰۲، جلساتی برگزار شد و از فراجا و برخی نهادهای دیگر و چندین وزارتخانه دعوت کردیم؛ در آن مباحث و جلسات، تاکید شد که دشمن در حال تحریکات و تحرکات و پشتیبانی‌هایی در قضیه ترویج ناهنجاری اجتماعی و فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب است؛ لذا باید سازوکاری منسجم و مدون برای شناسایی و برخورد با عوامل دشمن در این قضیه تدوین و تمهید شود؛ همچنین تاکید شد که در این راستا، افرادی نیز هستند که عامل دشمن نیستند و ممکن است حتی از نیات و اغراض دشمن نیز بی‌خبر و ناآگاه باشند اما به هر ترتیب عملی که مرتکب می‌شوند خلاف شرع و قانون و مغایر با سنت مردم غیور و عفیف ایران اسلامی است.
قاضی‌القضات افزود: در آن جلسات و مباحث، تاکید شد که همه دستگاه‌های ذی‌ربط در قضیه عفاف و حجاب از جمله دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغاتی، حوزه‌ها و مروجین و مبلغین دینی، دانشگاه‌ها، آموزش‌وپرورش و غیره فعال شوند. در همین راستا از فراجا نیز خواسته شد و خطاب به او تاکید شد که در این قضیه به میدان بیاید؛ خُب آیا اکنون می‌توان خود را کنار بکشیم و اصطلاحاً به تعبیر عامیانه بگوییم «کی بود کی بود؛ من نبودم»؟!
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: البته بدیهی است که در جلسات برگزار شده و مباحث مطرح شده، مؤکداً و مستمراً توصیه و تاکید می‌شود که نیروهای فراجا که در قضیه عفاف و حجاب مسئولیت دارند، بسیار در نحوه برخوردها مراقبت کنند و صبر و حوصله به خرج دهند و صفوف افراد فریب‌خورده یا غافل یا ضعیف در قیودات را از عناصر سازمان‌یافته دشمن جدا کنند. البته با همه این توصیفات و تفاسیر، ممکن است در صحنه و در میدان، اشتباه در تشخیص مصداق نیز پیش بیاید و نیروی فراجا نتواند عنصر سازمان‌یافته دشمن را از فرد غافل و فریب‌خورده، متمایز کند و یا ممکن است خدای‌ناکرده مأموری نیز مرتکب تخلف شود؛ خب، مگر در سایر دستگاه‌ها، تخلف صورت نمی‌گیرد؟ چاره کار آن است که این تخلف و متخلف را اصلاح کنیم؛ البته عیبی ندارد که خیرخواهانه و دلسوزانه تذکر دهیم و انتقاد کنیم و بگوییم فلان اتفاق، رخ داده و باید رفع شود؛ اما نباید کاری کنیم که فراجا احساس کند کار خطایی کرده که در قضیه عفاف و حجاب وارد میدان شده و گویی از او خواسته نشده که وارد میدان شود. نباید نیروی حاضر در صحنه احساس کند که در میدان، او را رها کرده‌ایم.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: البته در اینجا باید توجه شود که اگر قانون مرتبط با عفاف و حجاب نیز که اکنون در مجلس است، نهایی شود، باز هم در بخشی از این قانون، پلیس باید ورود داشته باشد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: همه ما باید به فراجا در تمامی مأموریت‌هایش از جمله این طرحی که به آن ورود پیدا کرده، کمک کنیم؛ مسئولان قضائی ذی صلاح و دادستان‌های ما نیز طبق ضوابط و قانون در این عرصه عمل کنند؛ البته هر جا ایراد و اشکالی وجود داشت حتماً باید در جهت رفع آنها اقدامات مقتضی را ترتیب دهیم؛ فرماندهی انتظامی نیز در این راستا توصیه‌ها و دستورالعمل‌هایی برای نیروهای خود دارند و علاوه بر آن، حفاظت فراجا نیز پیگیری می‌کند و اگر خطایی رخ دهد، دنبال می‌کند و اولین بخشی که خطای رخ داده را دنبال می‌کند، خودِ مجموعه فراجا هستند.

تحلیل خبر

گروه‌های تندرو سیاسی را مهار کنید

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

ورود به مسئله حجاب، باید مردم مدارانه، عقل گرایانه، دین‌محورانه و توام با نتیجه مطلوب و اثرگذار باشد. هرگونه تندروی و افراط در برخورد با این موضوع، نتیجه عکس می‌دهد و افراد بی‌حجاب را، به جای پذیرش، به مقاومت وا‌می‌دارد. در این صورت مرحله به مرحله، انباشتگی هنجارشکنی را بیشتر و حجیم‌تر کرده و کنترل رفتارهای اجتماعی را مشکل‌تر می‌کند. این دیدگاهی است که اکثریت جامعه شناسان و
روانشناسان اجتماعی بر آن اتفاق‌نظر دارند.
متاسفانه در جامعه ما، لایه‌ای افراد تندرو سیاسی وجود دارند که در همه عرصه‌ها و از جمله حجاب، تلاش می‌کنند که اراده و خواسته خود را بر مسئولان تحمیل کنند. اینان عقلانیت را برنمی‌تابند و با تحریک احساسات دیگران سعی می‌کنند نظرات خود را به مسئولان بقبولانند.
هرچند رئیس قوه قضاییه، دولت، مجلس و سایر مسئولان تاکید بر خویشتنداری و صبر و متانت در برخورد با مسئله حجاب دارند ولی این گروه تندرو سیاسی با حمله به آنها و متشرع نشان دادن خود، و با پنهان شدن در پشت شعارهای تند مذهبی، هر حرکتی را در جامعه به سمت رادیکالیسم و به بن بست می‌کشند و به عاقبت خطرناک آن هم کاری ندارند. به نظر می‌رسد اینک زمان آن فرارسیده که این تندروهای سیاسی و عقل گریز که خود را کاتولیک‌تر از پاپ و مسلمان‌تر از مراجع دینی می‌دانند، به حاشیه رانده شوند. نمی‌گوییم آنها حق اظهارنظر ندارند چرا که این با آزادیخواهی در تضاد است ولی آنها حق تحمیل نظرات خود را بر مسئولان و جامعه ندارند و باید کاملاً مهار شوند تا مردم، کشور، دین و حاکمیت ضرر نکنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها