شنبه 15 دی 1403 1/4/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 5 اردیبهشت 1403 ، 17 : 19

کد خبر : 27743

از 0 نفر 0

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست:

هزاران میلیارد تومان عوارض آلایندگی، معلوم نیست کجا هزینه شده؟!

هزاران میلیارد تومان عوارض آلایندگی، معلوم نیست کجا هزینه شده؟!

۲ سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان‌ها ۵ هزار میلیارد تومان شد اما سؤال این است که کجا هزینه شده است؟

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن انتقاد از نحوه هزینه کرد عوارض آلایندگی‌ها، گفت: بر اساس قانون عوارض آلایندگی باید در زمینه رفع آلودگی‌ها هزینه شود اما اینطور نیست.+ تحلیل خبر

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن انتقاد از نحوه هزینه کرد عوارض آلایندگی‌ها، گفت: بر اساس قانون عوارض آلایندگی باید در زمینه رفع آلودگی‌ها هزینه شود اما اینطور نیست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه در نشست هم‌اندیشی شورای عالی استان‌ها و سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: عوارض آلایندگی در واقع مالیاتی است که باید صرف آن عارضه‌ای شود که محیط‌زیست را تحت‌تأثیر قرار داده اما ظاهراً این گونه نیست، عوارض گرفته می‌شود اما سؤال این است که برای آن چه اتفاقی می‌افتد چون مشکل محیط زیستی از این راه‌حل نمی‌شود.وی اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم درخواست کردیم تا
۲۰ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا برای رفع عوارض آلایندگی در زمینه‌های مختلف هزینه شود اما کار به جایی نرسید، باید به این مسئله توجه بیشتری شود.
سلاجقه اظهار داشت: ۲ سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان‌ها ۵ هزار میلیارد تومان شد اما سؤال این است که کجا هزینه شده است.
وی تاکید کرد: شورای عالی استان‌ها پتانسیل بالایی در زمینه حفظ محیط‌زیست دارند و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های نهفته کشور در ابن زمینه استفاده کنیم دستاورد خوبی خواهد بود.
سلاجقه اظهار داشت: قوانین محیط زیستی بسیار خوبی در کشور داریم دو دستاورد خوب هم به دست آمده است که می‌توان با همکاری سازمان عالی شوراها و سازمان حفاظت محیط‌زیست به نتایج بسیار مطلوب‌تری دست یافت. وی گفت: کلیدواژه‌های زیادی در زمینه محیط زیست داریم اما در شناساندن آنها به دنیا غفلت کرده‌ایم، در دنیا کشورهای معدودی در زمینه محیط زیست قانون متقن دارند یکی از آنها ایران است که اصل پنجاهم قانون اساسی را دارد. اما چرا در عمل آنطور که باید موفق نبودیم؟
سلاجقه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب به خوبی به مقوله محیط‌زیست ورود کردند و فرمودند محیط‌زیست یک مقاله درجه یک است، رئیس‌جمهور هم همواره بر حفظ محیط‌زیست در روند توسعه تاکید دارد بنابراین در این زمینه غنی هستیم. وی گفت: تمام نمودهای تخلف انسانی را در عرصه محیط زیست می‌بینم بنابراین باید مراقب فعالیت‌های خود در بخش‌های مختلف باشیم. ۷۲ درصد وظیفه سازمان محیط‌زیست فرادستگاهی و ۲۸ درصد آن مربوط به سازمان است برای آن ۷۲ درصد باید شبکه قوی مردم نهاد را با کمک شوراهای شهر و روستا ایجاد کنیم تا میدان عمل به خوبی مدیریت شود. سلاجقه اظهار داشت: اکنون شاخص‌های محیط زیستی در آستانه قرار دارد باید در کنار همدیگر مسیر حرکت را به خوبی مشخص و تثبیت کنیم تا از این مرحله با موفقیت بگذریم. متاسفانه در کشور در زمینه‌های مختلف گاز، آب، سوخت، سلامت و محیط زیست ناترازی هایی وجود دارد از طرفی خودمان هم معتقدیم که کشور همواره دست خودمان بوده و الان شرایط این است بنابراین نباید کسی را مقصر بدانیم.
وی گفت: سال‌ها ۴۱۱ کلان پروژه در کشور رها شده بود از سال ۱۳۷۲ تا شروع این دولت این تعداد پروژه بلاتکلیف بود هم سرمایه‌گذار و هم مجری سرگردان بودند اما با برگزاری جلسات متعدد و فشرده تمام آنها را تعیین تکلیف کردیم، مثلاً یک پروژه ۳۰ سال است که در حال اجرا است این برای مردم خوشایند نیست باید تمام اینها ساماندهی شوند.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت: نمی‌توان توسعه را متوقف کرد اما باید توسعه همراه با حفظ محیط‌زیست اتفاق بیفتد که همان توسعه پایدار است. وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی محیط زیست کارهای خوبی انجام داد، بعد از ۶ سال کنوانسیون تهران که به محیط زیست دریایی خزر می‌پردازد را زنده کرد، همچنین در جنوب کنوانسیون راپمی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان فعالیت می‌کند و سال‌ها مغفول مانده بود را احیا کردیم و در نظر داریم با همکاری آن خلیج فارس و دریای عمان را ساماندهی کنیم، ایران در ۵۴ کنوانسیون محیط زیستی عضو است.
وی درباره مشکل گرد و غبار گفت: متاسفانه کشورهایی که منبع گرد و غبار هستند اصلاً این مسئله اولویت آنها نیست اما با برگه جلسات متعدد و رفت و آمدهای زیاد تنها را مجاب به همکاری کردیم.
وی با تاکید بر مشارکت حفاظتی گفت: در تلاشیم تا مشارکت حفاظتی به قانون تبدیل شود، مبتنی بر پدیده‌های نوظهور حرکت و قوانین را اصلاح می‌کنیم. رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: ۲۰ میلیون هکتار یعنی حدود ۱۱ درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده است که روستاهای زیادی در آنها محصور شده‌اند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده که با برگزاری جلسات متعدد ۵۰ روستا را از مناطق حفاظت شده خارج کردیم و در مقابل ۵۰۰ هزار هکتار به وسعت مناطق اضافه شد.
سلاجقه درباره محیط بانان اظهار داشت: اکنون بیش از ۶۰۰ پاسگاه محیط بانی و بیش از ۳ هزار محیط بان داریم که از ابتدای دولت سیزدهم در تلاش برای تجهیز آنها هستیم.
وی در پایان گفت: شبکه مردم نهاد عالی استان‌ها سرمایه بزرگی برای حفظ محیط زیست است و در تلاشیم تا از این ظرفیت و سرمایه به خوبی استفاده کنیم.

تحلیل خبر

آلاینده‌ها عامل مرگ خاموش ملت

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

برای یک زندگی سالم و ایمن، نیاز به محیط زیستی سالم و پاک است که در آن هوا، آب، خاک، گیاهان، حیوانات و غذاهای برآمده از آنها، فاقد هرگونه آلودگی باشد. اگر محیط اطراف ما به وسیله آلاینده‌ها احاطه شده باشد، انواع بیماری‌های خطرناک و کشنده، همگان را تهدید خواهد کرد.
سه موادی که در 24 ساعت مدام هر روز وارد بدن می‌شود و فیزیولوژی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ یکی مواد غذایی، دیگری آب و سومی اکسیژن است. این سه، ورودی‌های (Input) بدن ما هستند که طی فرآیندهایی (Process) ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و ... آب و اکسیژن مورد نیاز را فراهم آورده و اگر به طور کامل و صحیح در چرخه‌ای بدون آلایندگی قرار گیرند، خروجی آنها (Output) انرژی، توانایی، قدرتمندی و سلامتی همه جانبه خواهد بود. حال برای این سلامتی کامل هموطنان، اگر دولت و ملت چقدر خرج بکند، می‌ارزد؟ آیا اولویتی بالاتر از این وجود دارد؟ چرا طبق گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، باید میلیاردها تومان عوارضی که سهم این سازمان است و باید خرج مبارزه با آلایندگی و آفرینش محیطی سالم شود، در جاهای دیگر هزینه می‌شود؟ به قول ایشان چرا معلوم نیست این پول‌ها کجا رفته است؟ چه کسانی باید به معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پاسخ دهند؟ اصلاً این پول‌ها دست چه کسانی بوده و با آن چه معامله‌ای کرده‌اند؟ آیا این خیانت و ظلم به «سلامت» میلیون‌ها انسان نیست و آنها را با انواع بیماری‌های خطرناک مواجه نمی‌کند؟ چه کسی باید از حقوق ملت که مهمترین آن «تأمین سلامت» آنان است دفاع کند و جلوی مرگ خاموش آنها را بگیرد؟!


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها