شنبه 8 دی 1403 12/28/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 4 شهریور 1403 ، 27 : 17

کد خبر : 28107

از 0 نفر 0

عراقچی : بر اساس یک سری شروط

به دنبال مدیریت تنش‌ها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی هستیم

به دنبال مدیریت تنش‌ها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی  هستیم

وزیر امور خارجه ایران در نخستین مصاحبه خارجی خود تاکید کرد که به دنبال مدیریت تنش‌ها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی بر اساس یک سری شروط است.+ تحلیل خبر

وزیر امور خارجه ایران در نخستین مصاحبه خارجی خود تاکید کرد که به دنبال مدیریت تنش‌ها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی بر اساس یک سری شروط است.
به گزارش ایسنا، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جدید ایران، در اولین مصاحبه اختصاصی خود پس از کسب رأی اعتماد از مجلس گفت که وزارت متبوعش بر اساس نقشه راه جامعی که بر اساس دانش عمیق او از ژاپن ساخته شده، روابط تهران و توکیو را در همه ابعاد تقویت خواهد کرد و با توکیو برای رسیدگی مشترک به بحران منطقه همکاری خواهد کرد.
سفیر سابق ایران در ژاپن به کیودو نیوز گفت: من ظرفیت و توانایی‌های ژاپن را می‌شناسم. ژاپن می‌تواند در بخش انرژی، نفت و اقتصاد ایران جایگاه بیشتری داشته باشد.
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه ایران از شرکت‌های ژاپنی علاقمند به فعالیت در بخش نفت و انرژی استقبال خواهد کرد، گفت: ژاپن می‌تواند به میادین نفتی ایران بازگردد و به توسعه تولید نفت خود کمک کند.به دلیل صدها تحریم یکجانبه بر اقتصاد ایران، از جمله بانکی و تجاری، که توسط دولت آمریکا در دهه گذشته برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعمال شد، ژاپن مجبور شد بازار ایران را رها کند.عراقچی بر این باور است که ایران و ژاپن با توانایی‌های متمایز و در عین حال مکمل خود، پتانسیل بسیار زیادی برای ایجاد یک مشارکت سودمند و پایدار در سراسر آسیا دارند.
وی گفت: در این راستا، گسترش روابط اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن به عنوان یک انتخاب طبیعی و منطقی مطرح می‌شود. ما پیش‌بینی می‌کنیم که این همکاری در مسیر همکاری ثمربخش به شکوفایی ادامه دهد.عراقچی درباره اولویت‌های سیاست خارجی ایران در آینده با تاکید بر «جایگاه برجسته ژاپن» گفت: دولت جدید توسعه روابط با شرق آسیا را هدفی محوری می‌داند.
وزیر امور خارجه ایران در تشریح راهبرد خود برای تقویت روابط با ژاپن در شرایط تحریم‌های آمریکا که روابط عادی با جهان را مشکل می‌کند، گفت: در مواجهه با ابهامات جهانی و تحولات سریع، گشودن راه‌های جدید برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری ضروری است.
او گفت: ما باید از موانعی که مانع منافع متقابل می‌شوند، عبور کنیم و نیازهای حیاتی خود را اولویت بندی کنیم. با ارزیابی جامع چشم‌انداز فعلی، می‌توانیم یک مشارکت سازنده برای پیشبرد پیشرفت و رفاه ملت‌ها ایجاد کنیم.
عراقچی در خصوص ابتکارات ژاپن در ارتباط با روابط تهران - واشنگتن در سال ۲۰۱۹، گفت: ایران و ژاپن پیوندی را ایجاد کرده‌اند که ویژگی آن دوستی، درک متقابل، احترام و اعتماد است. رهبری هر دو ملت از این پایه تزلزل ناپذیر قدردانی می‌کنند.
او گفت: این امر ایران و ژاپن را قادر می‌سازد تا به طور مشترک به چالش‌های جهانی و منطقه‌ای با روحیه سازنده و خوش‌بینی مشترک رسیدگی کنند. من می گویم همیشه فضایی برای مشارکت در ابتکارات وجود دارد.
عراقچی که به دلیل روابط دوستانه خود با ژاپن شناخته می‌شود، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ سفیر ایران در این کشور بود. وی در سفر شینزو آبه نخست وزیر فقید ژاپن به تهران در سال ۲۰۱۹ نقش مهمی را ایفا کرد.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: وزارت امور خارجه ایران به‌عنوان گامی تعیین‌کننده در راستای رفع تحریم‌های اقتصادی ایران و بازگشت آن به روابط تجاری عادی در جامعه بین‌المللی، به دنبال مدیریت تنش‌ها با واشنگتن و بازسازی روابط با کشورهای اروپایی خواهد بود، اما به شرط کنار گذاشتن رویکرد خصمانه آنها و تلاش برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ و رفع تحریم‌ها.
عراقچی خاطرنشان کرد: در سخنرانی سیاست خارجی خود در مجلس شورای اسلامی، هدف حساس رفع تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌های یکجانبه را از طریق مذاکرات جدی، متمرکز و زمان‌دار و با رعایت اصول اساسی ملت مورد تاکید قرار دادم.

تحلیل خبر

دیپلماسی مهار تنش‌ها با غرب

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

برخی واقعیت‌ها گرچه تلخ است اما در دنیای ظالمانه ما وجود دارد. یکی از این واقعیت‌های ظالمانه، «حق وتو» برای پنج کشور قدرتمند آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه است. رأی اینها در پاره‌ای از مواقع، سرنوشت جهان را تغییر می‌دهد.
دومین واقعیت تلخ در انحصار گرفتن زرادخانه‌های اتمی و سلاح‌های کشتار جمعی است که هر کشور دیگری با اجازه آنها می‌تواند در چارچوب قوانین سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی به آن دست یابد.
سومین واقعیت تلخ، توانایی تحریم کردن کشورها در ابعاد جامع و کامل است به نحوی که کشورهای دیگر جرات مراودات اقتصادی با کشور تحت تحریم را نداشته باشند.
سایر واقعیت‌های ظالمانه و تلخ دیگر نیز وجود دارد که کشورهای دیگر را مطیع و فرمانبردار کشورهای قدرتمند می‌کند.
اگر فقط به سومین مورد که اشاره شد (تحریم‌ها) نظر بیفکنیم، واقعیت‌های تلخ به ما می‌گوید که خیلی باید ماهرانه و هنرمندانه «سیاست خارجی» را تدوین و اجرا کنیم که با این غول‌های قدرتمند جهانی، شاخ به شاخ نشویم. چرا که در این مصاف هیچ کشوری، حتی روسیه و چین، از پس تحریم‌های آمریکا و اروپا برنمی‌آیند و به زمین می‌خورند، لذا دیپلماسی بین‌المللی باید سراغ شاخ به شاخ شدن با ابرقدرت‌ها و قدرتمندان نرود بلکه خیلی ماهرانه و هنرمندانه بتواند به مهار تنش با آنها بپردازد. اینکه دلار 7 تومانی در کشور ما را به
50 - 60 هزار تومان یعنی به 7 الی 8 هزار برابر رسانده‌اند و ارزش پول ملی ما را به اندازه‌ای کاهش داده‌اند که اقتصاد کشور را مچاله کرده و مردم را زیر فشار اقتصادی شدید قرار داده‌، واقعیت تلخی است که باید برای آن راه حل اساسی پیدا کرد. این طور که فعلاً دکتر عراقچی وزیر جدید امور خارجه گفته به دنبال رفع تنش‌ها با آمریکا و اروپاست. اگر همه ارکان نظام و گروه‌های سیاسی نیز همین نظر را داشته باشند و با وی همکاری کنند، شاید راه حل واقع‌گرایانه‌ای رخ نماید.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها