جمعه 7 دی 1403 12/27/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 14 مهر 1403 ، 50 : 7

کد خبر : 28209

از 0 نفر 0

سازمان جهانی بهداشت، نسبت به شیوع یک بیماری جدید مرگبار هشدار داد

سازمان جهانی بهداشت، نسبت به شیوع یک بیماری جدید مرگبار هشدار داد

از هر ۱۰ بیمار مبتلا به این ویروس، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند

به دنبال شناسایی ۲۷ بیمار مبتلا به ویروس بسیار مسری و کشنده ماربورگ (Marburg) در رواندا، سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطر شیوع بالای این بیماری در سطح جهان هشدار داد.+ تحلیل خبر

به دنبال شناسایی ۲۷ بیمار مبتلا به ویروس بسیار مسری و کشنده ماربورگ (Marburg) در رواندا، سازمان جهانی بهداشت نسبت به خطر شیوع بالای این بیماری در سطح جهان هشدار داد.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری ان‌پی‌آر، ویروس ماربورگ که از خانواده ویروس ابولا است، یکی از کشنده‌ترین و غیرقابل درمان‌ترین عوامل بیماری‌زا در جهان است که در این هفته جان هشت نفر را در رواندا گرفت.
شیوع این بیماری معمولاً در مناطقی رخ می‌دهد که مردم از طریق ورود به معادن یا غارهایی که حیوانات در آن زندگی می‌کنند در معرض خفاش‌های میوه خوار قرار می‌گیرند که به طور طبیعی ناقل ویروس این بیماری هستند.
در همین ارتباط مقام‌های آلمانی نیز از کشف دو بیمار با علائم ویروس ماربورگ که عبارت از خونریزی از چشم و دیگر منافذ بدن به همراه اسهال است، در هامبورگ خبر دادند.
یکی از این بیماران که یک دانشجوی پزشکی است در سفر اخیر خود به رواندا، به معالجه بیماران مبتلا به ویروس ماربورگ در آن کشور اشتغال داشته و بعد از اینکه با هواپیما به فرانکفورت آلمان بازگشت به وسیله قطار راهی هامبورگ شده و بیمار دوم هم دوست این دانشجو است که وی را در مسیر قطار از مبدأ فرانکفورت به مقصد هامبورگ همراهی می‌کرده است.
به گفته این مقام‌ها، فرانکفورت به عنوان یکی از ترمینال‌های اصلی هوایی ورود و خروج مسافران اروپایی محسوب می‌شود و در حال حاضر افرادی که در هواپیمایی این دانشجوی آلمانی با آن مسافرت کرده بود حضور داشتند، ممکن است در سراسر اروپا پخش شده باشند.
به نوشته تارنمای ان‌پی‌آر، ویروس مرگبار ماربورگ از طریق تماس مستقیم با خون آلوده یا از طریق تماس مستقیم (از طریق پوست آسیب دیده یا غشاهای مخاطی) با خون، ترشحات یا سایر مایعات بدن افراد آلوده و سطوح و مواد (مانند ملحفه و لباس) آلوده شده به این مایعات بین افراد پخش می‌شود و از هر ۱۰ بیمار مبتلا به این ویروس، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند.

تحلیل خبر

ویروس‌های مرگباری که از ویروس‌های قبلی متولد می‌شوند!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

تجربه وحشتناک مردم جهان از همه‌گیری ویروس کرونا، فراموش ناشدنی است.
شاید هیچ وقت بشر زمان ما، باور نمی‌کرد که در عصر پیشرفت چشمگیر علوم پزشکی، ویروسی پیدا شود که همه دانشمندان جهان را در مقابله با آن، این قدر عاجز کند و روزانه فوج فوج مردم کشورهای مختلف را به کام مرگ بکشاند. مضافاً به اینکه مرگ و میر پزشکان و عوامل درمان، براین وحشت همگانی افزوده بود.
همچنان که تا هنوز هم هیچ نظر قاطعی در مورد چگونگی پیدایش ویروس کرونا داده نشده، امکان پیدایش ویروس‌های دیگری همانند کرونا قابل تصور است لذا «پیش بینی» و «پیشگیری» از آنها، مهمترین وظایف مراکز علمی و تحقیقاتی کشورها و سازمان بهداشت جهانی است.
ویروس جدید ماربورگ (Marburg) که از خانواده ویروس ابولا است و احتمالاً درنتیجه جهش و یا تغییر در آن می‌باشد و یکی از کشنده‌ترین و غیرقابل درمان ترین عوامل بیماری‌زا در جهان معرفی شده و بسیار مسری و واگیردار است، پیدایش آن به دلیل عدم کنترل و نابودی ویروس ابولا است.
اگر این ویروس رها نمی‌شد و دانشمندان و متخصصان تا نابودی کامل آن جلو می‌رفتند امروز ویروس ماربورگ از خانواده ابولا متولد نمی‌شد. این نمونه خطرناک، به ما هشدار می‌دهد که احتمال دارد ویروس کرونا هم اگر کاملاً ریشه کن نشود، طی سال‌های آینده ویروس‌های کشنده‌تری را از خود تولید کند که دوباره جان صدها میلیون انسان را بگیرد.
پس لازم است که دانشمندان و محققان حوزه علوم پزشکی و کادر درمانی کشورها، با پیدایش هر ویروس جدیدی، تا ریشه‌کن کردن کامل آن، جلو رفته و آرامش روانی را به مردم جهان اهدا کنند و مانع مرگ و میر گسترده اهالی کره زمین شوند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها