پنج شنبه 6 دی 1403 12/26/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 7 آبان 1403 ، 30 : 17

کد خبر : 28288

از 0 نفر 0

ظریف:

جهان باید عزم صلح‌خواهانه ایران را به رسمیت بشناسد

جهان باید عزم صلح‌خواهانه ایران را به رسمیت بشناسد

معاون راهبردی رئیس جمهور در پیامی شهادت دلاورمردان پدافند هوایی ارتش را تسلیت گفت.+ تحلیل خبر

معاون راهبردی رئیس جمهور در پیامی شهادت دلاورمردان پدافند هوایی ارتش را تسلیت گفت.
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور در صفحه مجازی ایکس نوشت:
شهادت دلاورمردان پدافند ارتش که صهیونیست‌های مدعی را سر جایشان نشاندند، تسلیت عرض می‌کنم و برای خانواده‌هایشان شکیبایی و سربلندی خواهانم. روحشان شاد و یادشان جاودان.
امروز به یُمن خودباوری، شجاعت و هوشمندی امام راحل و رهبر فرزانه و رشادت، توانمندی و ایثارگری نیروهای مسلحِ ارتش، سپاه و بسیج، مردم دلاور ما ثابت کرده‌اند که می‌توانند متجاوزان سرکش-از صدام تا رژیم صهیونیست- را علیرغم حمایت‌های تسلیحاتی، سیاسی و تبلیغاتی تمامی قدرتمندان زورگوی جهانی پشیمان کنند و در دفاع مشروع از این سرزمین خدایی از هیچ قدرتی نهراسند.
تاریخ ایران به ما می‌آموزد که می‌بایست این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی را ارج نهیم پس از حدود ۱۵۰ سال تحقیر و از دست دادن سرزمین‌های فراوان در شمال و شرق و جنوب ایران عزیز و اشغال کشور و نسل‌کشی ایرانیان بی‌پناه در دو جنگ جهانی و بیش از سه دهه وابستگی خارجی، امروز ایران سربلند می‌تواند در برابر هر قدرتی با هر پشتوانه‌ای بایستد، به‌گونه‌ای که برای نخستین بار در بیش از ۲۰۰ سال پیشین، در طول ۴۵ سال دشوار ولی پرافتخار حتی یک وجب از خاک مقدس ایران از دست نرود
امروز حاکمیت و مردم ایران با اعتماد به نفس در توانمندی خود برای رفع تهدیدهای بدخواهان، با نگرشی روزآمد و فرصت‌محور، در مسیر توسعه ملی و منطقه‌ای و پیشرفت اقتصادی، علمی، اجتماعی و سیاسی، جایگاه بالنده و درخور ایران را در تضمین رفاه مردم، امنیت منطقه، بازارها و کریدورهای جهانی و پیشرفت علم و فن‌آوری باز خواهند یافت.جهان باید با کنار گذاشتن پارادایم خطرناک گذشته، این خودباوری دلیرانه و عزم صلح‌خواهانه ایران را به رسمیت بشناسد و این فرصت بی‌نظیر را از دست ندهد.

تحلیل خبر

عزم صلح خواهانه ایران

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

با این سؤال، تحلیل خبر را شروع می‌کنیم که آیا اصل بر «صلح‌خواهی» است یا «جنگ‌طلبی»؟ به عبارت دیگر، حیات و زندگی بشر را اگر مبتنی بر ذات انسانی و فطرت او بدانیم، پیام «صلح طلبانه» از آن شنیده می‌شود یا «جنگ‌طلبانه»؟ روحیه انسان با آرامش، دوستی، عشق و جذب یکدیگر سازگارتر است یا با تنش، دشمنی، نفرت و دفع متقابل؟
گرچه در طول تاریخ، فلاسفه، روانشناسان، جامعه شناسان، انسان‌شناسان و ... نظرات متفاوتی در این زمینه داشته‌اند و تعارض بین آرا آنها مشهود است اما اگر از تئوری پردازی به سمت مشاهدات میدانی رویم در مجموع اصالت با صلح و آشتی و همگرایی است تا جنگ و قهر و وادادگی.
براین اساس همه کشورها، رویکرد صلح طلبی و یا جنگ‌طلبی، کشورهای دیگر را بررسی کرده و براساس شاخص‌های صلح طلبانه یا جنگ خواهانه اظهارنظر و موضع‌گیری می‌کنند.
جناب دکتر ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفته‌اند: «جهان باید عزم صلح خواهانه ایران را به رسمیت بشناسد» برای رسیدن به این نکته کلیدی چه کار باید کرد؟ چه نوع رفتار و کرداری باید داشته باشیم تا جهان عزم صلح خواهانه ما را به رسمیت بشناسد؟
اگر ویژگی‌ها و شاخص‌های صلح طلبی را از دولت‌ها و ملت‌های دیگر جویا شویم و آنها را تدوین و برمحور آن برنامه‌ریزی و اقدام کنیم، دلیلی ندارد که جهان، عزم صلح طلبی ما را پذیرا نباشد.
البته ملت ایران در طول تاریخش، ملتی نجیب و صلح طلب بوده و از جنگ و خونریزی اجتناب کرده است. حتی در مقاطعی که درگیر جنگ شده، در موضع دفاعی بوده نه تهاجمی.
امید که مسئولان برای نشان دادن چهره صلح طلبی ملت و دولت ایران، قدم‌های مؤثر بردارند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها