با توجه به کمبود سوخت برای تولید برق نیروگاهها در کشور و اطلاعیه شورای اطلاعرسانی دولت مبنی بر اعمال خاموشی منظم بجای مازوت سوزی و آلودگی هوا، شاهد خاموشیهای برنامهریزی شده خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت تامین برق در کشور و ناترازی موجود در حوزه تامین سوخت نیروگاهها و دستور رئیسجمهور مبنی بر جلوگیری از مازوت سوزی احتمالاً از امروز شاهد انتشار برنامه منظم خاموشی خانگی در سراسر کشور خواهیم بود.
این برنامه بین ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر خواهد بود و توزیع خاموشیها به صورت برنامهریزی شده و منظم صورت میگیرد.
بر اساس پیگیری ایسنا از مسئولان ذیربط تاکنون برای اعمال محدودیت برای صنایع تصمیمگیری نشده است.
سخنگوی دولت سه روز پیش در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: شرط عدالت نیست برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیسجمهور مازوت سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود. میتوان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد.
محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیسجمهور نیز اعلام کرد که پس از بررسیها و پس از دستور آقای پزشکیان به دلیل آلودگی خاص در مناطق اراک، کرج و اصفهان ناشی از مازوت سوزی (حدود ۱۶ میلیون تن مازوتسوزی) که باعث آلودگی هوا و بیماری میشود، مازوت سوزی متوقف میشود. کمبود برق، انرژی و گاز داریم. برای اینکه به بخشهایی از جامعه آسیب وارد نشود، ناچاریم سوخت مازوت را در این نیروگاهها متوقف کنیم. در دولت مقرر شده وزارت نیرو ساعتهایی را در طول سال تنظیم کند مدتی که نیاز است خاموشی اعلام کند. از همه مردم به خاطر این مسئله عذرخواهی میکنم. واقعاً چارهای نداریم. ما راضی نیستیم این سم در شهرهایی مثل اصفهان، کرج، اراک و شهرهای دیگر تولید شود و ترجیح دادیم خاموشی مختصری به طور منظم و با اطلاع قبلی در طول شبانه روز اتفاق بیافتد. امیدواریم با برنامهریزیهای دولت وفاق ملی سال دیگر تولید برق و گاز اصلاح شود.
به گفته وی رأی کم کردن خاموشیها باید چند درجه هوای خانه را کاهش دهیم و گاز و برق کمتری مصرف کنیم. دمای خانهها و ادارات را باید کنترل و انرژی کمتری در اتاق کار مصرف کنیم. کمی هم مشکل به دلیل ارزانی شدید و یارانهای است که پرداخت میشود. به هر حال از شنبه مازوت سوزی متوقف میشود. این تصمیم عادلانه است؛ چراکه سلامتی مردم در این مناطق حفظ میشود. قرار نیست تعدادی بمیرند تا ما برق داشته باشیم.
تحلیل خبر
مازوت سوزی نشانه ناتوانی خلق انرژی پاک
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
تولید انرژی برای تامین برق، آب، گاز و ... کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم از وظایف دولتها در هر دورهای است. اگر دولتی در دوره چهارساله یا هشت ساله خود، در این امر تعلل کند، آثار زیانبار آن در دورههای بعدی چند برابر شده و بر دولت جدید و مردم فشار مضاعف وارد میکند.
در چند سال اخیر که با مازوت سوزی جهت تامین انرژی، بر آلودگی شدید هوا افزوده شده و هر سال جان هزاران نفر از مردم، بدون سرو صدا گرفته شده و بقیه در معرض بیماریهای خطرناک قرار گرفتهاند به خاطر «ناتوانی در خلق انرژی پاک» بوده است.
اینکه در قبال تامین برق و گاز و ... مردم، جان آنها به خطر بیفتد بدترین شیوه مدیریت انرژی است. چنانچه گفته شود مردم بین جانشان و داشتن برق و گاز یکی را انتخاب کنند، حرف اشتباهی است. چرا از راه و شیوه درست، انرژی مورد نیاز کشور تامین نشود؟ اگر مدیران و گردانندگان وزارتخانههای ذیربط در تامین انرژی پاک، ناتوان بودند چرا مسئولیت را پذیرفتند؟ مگر قرار بوده مدیریت آنها به بهای جان انسانها استمرار داشته باشد؟ مازوت سوزی که آسانترین راه تامین انرژی و در عین حال، مرگبارترین شیوه میباشد نشانه ضعف شدید مدیریت گذشته است و عاقلانهترین راه این است که متوقف شود. ولی البته توقف آن که با قطعی برق و گاز همراه است باید جایگزینهای مناسب برایش تعریف و اجرا شود تا از راه صحیح کمبودهای انرژی کشور جبران شده و خاموشیها و محرومیتها تداوم نداشته باشد.