سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز درد مردم واردات آیفون نیست، درد مردم درد معیشت و تورم و فشارهای سنگین اقتصادی است که بر پیکرشان هر روز بیشتر سنگینی میکند.
احمد راستینه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با طرح رجستیری آیفون، گفت: واقعیت این است که مسائل اصلی ما نه فیلترینگ است، نه رجستیری است نه مباحثی که امروز در بحث اینترنت و فضای مجازی مطرح میشود، هرچند که ما معتقدیم با قانونمند شدن فضای مجازی باید به سمت استفاده بهینه از فضای اینترنت و فضای مجازی حرکت کنیم و فیلترینگ راه علاج حل مشکلات فضای مجازی نیست.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: امروز درد مردم واردات آیفون نیست، درد مردم درد معیشت و تورم و فشارهای سنگین اقتصادی است که بر پیکرشان هر روز بیشتر سنگینی میکند.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز طبقات مستضعف و طبقات پایین جامعه به شدت به واسطه تورم دچار مشکلات اقتصادی شدهاند، مسئله امروز جامعه مسئله اشتغال جوانان تحصیلکرده ماست که باید برای توسعه اشتغالشان با برنامه و نگاه جامع به دنبال حل مسائل آنان حرکت کنیم.
راستینه با بیان این که افزایش قیمت دلار در بازار ایران بدون توجه به قیمتگذاری در تقویت ارزش پول ملی و حکمرانی ریال متاسفانه هر روز فاصله طبقاتی را در جامعه ما افزایش میدهد، عنوان کرد: دلاریزه شدن اقتصاد سبب وارد شدن شوکهای اقتصادی سنگین به اقتصاد کشور ما شده است.
وی ادامه داد: افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی به شدت شرایط سختی دارند، دولتمردان ما باید همه هَم و غمشان رفع مشکلات اقتصادی، معیشت و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان عزیزمان باشد، طرح رفع مشکلات رجیستری، واردات آیفون و فلیترینگ مسائل حاشیهای است که معمولاً پروپاگاندای رسانهای سبب میشود مسائل اصلی جامعه دیده نشود.
تحلیل خبر
فشارهای اقتصادی و رویکردهای تکراری
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
از میان معضلات و مشکلات جامعه ما، گرچه رسیدگی به هر کدام از جهتی در اولویت است، اما بعضی فوریت بیشتری دارد.
خشکسالی و کمبود آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی، فرونشست زمین در نقاط مختلف کشور، آلودگی هوا و افزایش ریزگردها، خشک شدن تالابها و دریاچهها، از بین رفتن نسلِ برخی گونههای گیاهی و جانوری، نابودی بخشهایی از جنگلها، طمع کشورهای همسایه در رودخانهها و حق آبه ایران، ادعای گاه و بیگاه امارات در مورد جزایر سه گانه، کمبود و ناترازی برق، گاز و بنزین، تخریبهای حاصل از زلزله، سیل و آتش سوزی، مشکلات اجتماعی همانند افزایش اعتیاد، افزایش آمار طلاق و کاهش آمار ازدواج، پیری و فرسودگی جمعیت، بیکاری و به خطر افتادن اشتغال با تعطیلی یا کاهش فعالیت کارخانهها و شرکتها و مراکز اقتصادی، افزایش جمعیت زیرخط فقر، شتاب مهاجرت تحصیلکردگان و نخبگان از کشور، افزایش برخی از جرائم و مفاسد اجتماعی، ناکارآمدی بدنه اداری کشور و ... همه این معضلات و مشکلات گرچه اولویتها و فوریتهای خاص خود را دارند ولی به قول سخنگوی فرهنگی مجلس، سنگینی فشارهای اقتصادی روزافزون بر پیکر جامعه که ناشی از تورم و گرانی افسارگسیخته است و شاید ریشه و علت برخی از مشکلات فوق الاشاره باشد، فوریت و اولویت اول را داراست.
هنگامی که سایه شوم فقر بر سر جامعه گسترده شود، اذهان مردم به سایر مشکلات کشور معطوف و متمرکز نمیشود. «معاش» مردم که به خطر بیفتد، «معاد» آنان نیز در معرض خطر قرار میگیرد و لذا فرهنگ و اعتقاد هم قربانی میشود.
برای رسیدن به یک اقتصاد پویا و پیشرفته باید تغییرات و تحولات اساسی در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، فکری و ... روی دهد و برخی اهداف و رویکردها عوض شود.