سه شنبه 25 دی 1403 1/14/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 11 آذر 1403 ، 33 : 18

کد خبر : 28404

از 0 نفر 0

وزیر کشور:

حداقل ۶ میلیون نفر اتباع خارجی در ایران حضور دارند

حداقل ۶ میلیون نفر اتباع خارجی در ایران حضور دارند

وزیر کشور گفت: حداقل ۶ میلیون نفر اتباع خارجی در ایران حضور دارند که بخشی از آنها غیرمجاز هستند.+ تحلیل خبر

وزیر کشور گفت: حداقل ۶ میلیون نفر اتباع خارجی در ایران حضور دارند که بخشی از آنها غیرمجاز هستند.
به گزارش ایرنا، اسکندر مؤمنی در حاشیه آیین تکریم و معارفه استاندار مازندران در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت اتباع خارجی در کشور و چگونگی خروج آنها، اظهار کرد: ساماندهی اتباع بیگانه از نقاط صفر مرزی شروع می‌شود.
وی افزود: قوانین و مقررات مربوط به انسداد راه‌های ورود اتباع بیگانه در حال اجرا است و تاکنون اقدامات خوبی انجام شد.
وزیر کشور افزود: در مرزهای کشور موضوع انسداد مرزی و احداث دیوار به سرعت در حال پیشرفت است و یکی از مشکلات در مسئله اتباع غیرمجاز و بیگانه رفت و آمدهای مکرر آنها است که انسداد فیزیکی مرزها و دیوارکشی بخشی از اقدامات ممنوعیت ورود آنان است.
مؤمنی با اشاره به اینکه شاهد کمترین کمک از سوی مجامع بین المللی مبنی بر ممانعت ورود اتباع بیگانه به کشورمان هستیم، تصریح کرد: قوانین و مقررات به کارگیری و اشتغال اتباع بیگانه توسط کارفرمایان باید به درستی اجرا شود، هرچند در این زمینه اقدامات خوبی انجام شد و شتاب بیشتری گرفته است.
وی با اعلام اینکه اتباع غیرمجاز زیادی در کشور وجود دارند، خاطرنشان کرد: امروز میزبان میلیون‌ها اتباع خارجی و پذیرای آنها هستیم درحالی که هم اکنون در توان کشورمان نیست تا این همه یارانه و فرصت شغلی را به اتباع بیگانه اختصاص دهیم.
وزیر کشور بیان کرد: حداقل ۶ میلیون اتباع خارجی در کشور حضور دارند که بخشی از آنها غیرمجاز هستند.
به گزارش ایرنا، مراسم معارفه استاندار جدید مازندران صبح امروز -شنبه- با حضور اسکندر مؤمنی وزیر کشور، نماینده ولی فقیه در مازندران، نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران ارشد استان در سالن همایش‌های الغدیر سپاه کربلای مازندران برگزار شد و مهدی یونسی رستمی مسئولیت استانداری مازندران را از یوسف نوری که چهارم اردیبهشت امسال جایگزین سید محمود حسینی‌پور شده بود تحویل گرفت.

تحلیل خبر

برخورد علمی با اتباع خارجی در ایران

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

گرچه از نظر علمی به ویژه علوم اجتماعی، ورود مهاجرین خارجی به داخل کشور لزوماً منفی یا مثبت مطلق نیست و باید مدت ماندگاری آنان در کشور را از طریق تحقیق و پژوهش ارزیابی کرد و به این نتیجه رسید که آیا اقامت آنان، با آثار مثبت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی همراه بوده یا برعکس؟
برای این ارزیابی که باید مستمراً (حداقل هر 6 ماه یکبار) انجام گیرد، خمیرمایه آن، در دست داشتن آمار دقیق تعداد اتباع خارجی در ایران است. اگر آمار رسمی با آمار غیررسمی فاصله زیاد و معناداری داشته باشد، نتیجه تحقیق هم خودبه‌خود دقیق و فراگیر نخواهد بود چه بسا باعث رسیدن به اطلاعات غلط شود.
این طور که وزیر کشور گفته: «حداقل 6 میلیون نفر اتباع خارجی در ایران حضور دارند» از کلمه «حداقل» می‌توان فهمید که وزارت کشور، آمار دقیق و درستی از حضور آنها در کشور ندارد. یعنی ورود مهاجرین از مرزهای کشور به صورت قاچاق همچنان ادامه دارد. کسانی هم که در داخل هستند هر تعداد که دستگیر و طرد شوند اگر دوباره تعدادی یا همان‌ها، وارد کشور شوند، هیچ تحقیق علمی در مورد حضور آنان در کشور نمی‌تواند قابل «اعتماد» و «اعتبار» باشد.
یک لحظه با خود بیندیشیم که بیش از 6 میلیون اتباع خارجی در ایران، فاقد برنامه و حساب و کتاب و سنجش کارآیی و بهره‌وری و همچنین «هزینه‌ها» و «درآمدزایی» آنها نامشخص و مبهم است، این ابهام چه معضلاتی برای کشور دارد؟
این 6 میلیون نفر، چقدر نیاز به مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت و درمان، تحصیل، شغل و ... دارند و چگونه باید رصد و مدیریت شوند؟
اگر به فهرست جمعیت کشورهای جهان در ویکی‌پدیا نگاه کنیم‌، می‌بینیم حدود 84 کشور جهان جمعیتی کمتر از 6 میلیون نفر دارند. شما از این آمار چه استنباطی دارید؟

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها