معاون اول رئیسجمهور در نشست صمیمانه با اعضای جبهه اصلاحات جنوب غرب استان تهران گفت: در «دولت وفاق ملی» به دور از شعار ازهمه فعالان سیاسی اعم از اصلاح طلب یا اصولگرا دعوت میکنیم به میدان بیایند و برای حل مشکلات، کمبودها، ناترازی ها و ناکارآمدیها کمک کنند و راه حل بدهند.
به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف در این نشست که با حضور نمایندگان جبهه اصلاحات از شهرستانهای اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم برگزارشد، بعد از توضیحات حاضران درباره فعالیتهای صورت گرفته از سوی جبهه اصلاحات در جنوب غرب استان تهران برای افزایش مشارکت مردم گفت: با آنکه مشکلات و نارساییهایی فراتر از پیش بینیها به ما به ارث رسیده و با ناترازیهای بزرگی روبرو هستیم اما تمامی اعضای دولت وفاق ملی با جدیت تلاش میکنند و به هیچوجه دنبال سیاه نمایی نیستیم، ما اعتقاد و عزم جدی برای حل مشکلات مردم، با کمک خود مردم داریم اما از همه میخواهیم در «دولت وفاق ملی» پای کار بیایند.
وی در ادامه خطاب به حاضران در جلسه گفت: جبهه اصلاحات، فراتر از حزب و گروه و جناح است، جبهه اصلاحات همان خط امام (ره) است و توقعمان از تمام فعالان سیاسی اصلاح طلب این است که مثل همیشه به کمک دولت بیایند وبرای حل مشکلات، کمبودها، ناترازی ها و ناکارآمدیها راه حل بدهند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه دولت با فعالان سیاسی جریانهای مختلف در تعامل است، افزود: برای انتصاب هیچ مدیری به صورت ایجابی ورود نکردهایم و این دستور شخص رئیس جمهور است، شخص وزیر یا استاندار خودش باید برای انتخاب همکارانش تصمیم بگیرد و بعد هم پاسخگو باشد اما با این حال به صورت سلبی ورود میکنیم و اگر مدیری مناسب نبود باید کنار برود، به همین خاطر است که انتخاب استانداران، سه ماه به طول انجامید.
عارف خاطرنشان کرد: توقع ما از جبهههای سیاسی این است که فراتر از سطح یک جبهه سیاسی، بدون وجود هیچگونه مانع و سدی با دولت و نمایندگان آن اعم از استاندار و فرماندار در ارتباط باشند و به آنها کمک کنند و استانداران نیز از مشورتهای آنان استفاده کنند.
جلوگیری از تورم با رونق تولید
معاون اول رئیس جمهور افزود: ما امروزمشکلات فراوانی داریم اما با این حال تردیدی نیست که راهبردهای دولت موفق بوده است، ما به جلوگیری از تورم در عین رونق تولید و نیز اصلاح ناترازی ها اعتقاد داریم، در رأس این دولت، یک جراح قلب حضور دارد و ایشان میداند که چه زمانی قلب باید جراحی شود، این جراحی باید زمانی صورت گیرد که بدنه جامعه آمادگی آن را داشته باشد و شما فعالان سیاسی باید این پیام را به ما بدهید که چه زمانی جامعه آمادگی دارد چرا که شما بی واسطه با بدنه جامعه در ارتباط هستید.
نسل آینده چه خواهد گفت؟
عارف در ادامه با اشاره به ناترازی ها گفت: برای دولت چهاردهم ادامه مسیر به شکل کنونی بسیار کم هزینهتر است اما ما وظیفه داریم که به نسل آینده هم فکر کنیم، ما نمیتوانیم همه پول نفتی که استخراج میکنیم را خرج کرده و چیزی برای نسل آینده باقی نگذاریم. آیا نسل آینده این اجازه را به ما میدهد که هیچ چیزی برای او باقی نگذاریم؟ مطمئناً نظر مردم برای ما ملاک خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: در حال حاضر ما دو برابر پولی که از هدفمند کردن یارانهها به دست میآید، یارانه میدهیم و واقعیت این است که ما با این شرایط دولت را تحویل گرفتهایم. رئیس و کارمند بیگناه چرا باید رها شود؟ وی با اشاره به رویکرد دولت وفاق ملی، گفت: ما دولت وفاق هستیم، اما به دنبال منافع حزبی و گروهی و وفاق با دوستان خودمان نیستیم، ما نمیخواهیم مثل آن دورههایی باشیم که وقتی یک دولت روی کار میآمد یک لشکر نیرو با خودش میآورد و همه گذشتگان را بدون قدر دانستن زحماتشان رها میکرد و اصلاً فکر نمیکرد که رئیس اداره، رئیس دانشگاه، کارشناس و کارمندی که کنار گذاشته میشود، خانه نشین میشود و چه بر سرش میآید، ما می گوییم که آنها گناه نکردهاند که حالا که دولت عوض شده آنها هم کنار گذاشته شوند و هیچ استفادهای در وطن خودشان از آنها نشود.
عارف در ادامه افزود: ما بر موضوع بهبود وضعیت معیشتی مردم وفاق داریم، همه ما معتقدیم که معیشت مردم باید به صورت آبرومندانه تأمین شود و برای رسیدن به این هدف، با همه آنها که کاربلد هستند وفاق و کار میکنیم.
در برق و گاز صنعت، قاطعانه میایستیم
وی در ادامه به موضوع ناترازی برق، آب و گاز اشاره کرد و گفت: دیگر اجازه نمیدهیم که در بهترین ساعات کاری، برق و گاز صنعت قطع شود بلکه کار را از دستگاههای دولتی و اداری شروع کردهایم و در این مسیر «قاطع» هستیم، ما تمامی مدیران دولتی را که اضافه مصرف دارند توبیخ میکنیم.
عارف افزود: مصارف دولتی باید به ۵۰ درصد مصرف کنونی برسد و شما برای اولین بار در دولتهای اخیر شاهد خواهید دید که دولت چهاردهم چگونه در این زمینه جدی است. گاز باید به صنعت برسد، ما رویه گذشته را دنبال نخواهیم کرد که گاز و برق صنعت، فدای مصرف بالای خانگی و دولتی بشود، ما از هیچ مصرف اضافهای به راحتی عبور نمیکنیم.معاون اول رئیس جمهور در پایان گفت: مقام معظم رهبری پرورش ۱۰۰ مدیر توانا را به ما تکلیف کردهاند و ما یک پروژه برای تربیت ۱۰۰۰ مدیر را شروع کردهایم، به وزارت کشور هم تکلیف شده است که از بخشداریها و فرمانداریهای بخشها و شهرهای کوچک شروع کند و از مدیران جوان استفاده کند تا آنها برای پستهای بالاتر آماده شوند شما در این مسیر هم کمک زیادی میتوانید به مدیران دولتی کنید، افراد مستعد و کاردان را معرفی کنید.
تحلیل خبر
پرورش 1000 مدیر، چگونه؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
همه کسانی که رشته مدیریت را تا عالیترین مدارج دانشگاهی طی کردهاند و حتی کسانی که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو هستند میدانند که مدیریت، همانند سایر علوم، «یک علم» است و کسانی که میخواهند پروژه تربیت 1000 مدیر توانا را (به قول دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور) شروع کنند باید به این نکته اصلی و محوری توجه داشته باشند که هیچکس بدون آموختن علم مدیریت، نمیتواند مدیری موفق در همه ابعاد و در همه مراحل باشد. شاید کسی که علم مدیریت نمیداند به کمک هوش خود بتواند در یکی چند پروژه و برنامه موفق شود ولی این نوع مدیریت، پایدار، مستمر و جامع نخواهد بود.
جهت اجرای پروژه تربیت 1000 مدیر توانا توجه به حداقل دو نکته اساسی زیر، ضروری است:
1 - همه مسئولان رده بالای کشور معتقد باشند که باید
«به شیوه علمی» مدیریت کرد و از دخالتهای غیرعلمی در امور مدیریتی کشور خودداری کنند. چون اگر ما بهترین مدیران را داشته باشیم ولی نگذارند به شیوه علمی، مدیریت کنند هیچ فایدهای بر آن مترتب نخواهد بود.
2 - از دیدگاه علم مدیریت، همه اجرای جامعه، انداموار، به همپیوستگی دارند و نمیشود در این جامعه، جایی مدیریت غیرعلمی و جایی دیگر مدیریت علمی اِعمال شود.
همانگونه که نمیشود بخشی از بدن انسان به شیوه بهداشتی و بخشی دیگر به سبک غیربهداشتی هماهنگ و سالم نگه داشت، کشور هم همانند بدن است و نمیشود بخشی را به شیوه علمی و بخش دیگر را به شیوه غیرعلمی اداره کرد و به سمت پیشرفت و توسعه سوق داد.
اگر همه مسئولان کشور بدون استثنا حداقل بر دو نکته فوق توافق نظری و عملی کنند، مطمئن باشند که به نتیجه خواهند رسید چون به دنبال این توافق، هم در «ساختار» و هم در «کارکرد» باید تحول اساسی به وجود آید. آیا چنین خواهد شد؟