رئیس جمهور، تکذیب حق و نادیده گرفتن حقوق انسانها را ناشی از جهل و نادانی دانست و گفت: احترام به حقوق انسانها و به رسمیت شناختن آن یک باور اعتقادی است.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، مسعود پزشکیان در مراسم تجلیل از مقام زن، با تاکید بر اینکه از تعدی و تجاوز به حقوق انسانها باید جلوگیری شود، افزود: وظیفه همه ما پیاده کردن حق و عدالت در جامعه است، پیامبران هم برای همین آمدهاند، در اجرای حق و عدالت زن و مرد و قومیت خاص هم نباید مطرح باشد.رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر نسل جدید حرف حق میزند باید بپذیریم، گفت: اگر بتوانیم حق را به عنوان یک شاخص زندگی و گفت و گو در جامعه به رسمیت بشناسیم آنگاه میتوانیم به حقوق همه افراد و قومیتها احترام بگذاریم.پزشکیان تاکید کرد: همه این اختلافات بخاطر این است که منافع شخصی ما اجازه نمیدهد براساس عدالت و انصاف در جامعه رفتار کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه دغدغه همه ما باید حل مشکلات مردم باشد و وظیفه اصلی همه ما همین است، گفت: در این زمینه زنان و مادران نقش اصلی و مهم را ایفا میکنند و اعتقاد قلبی دارم که هیچ مردی و هیچ قدرتی بدون حمایت و همراهی زنان توانمند موفق نبوده و به جایی نرسیده است.
پزشکیان با اشاره به اینکه حقوق انسانها را باید مستقل از رنگ و نژاد، جنس و مذهب و باور حفظ کرد و به آن احترام گذاشت، گفت: پیامبران آمدند که حقوق انسانها را به رسمیت بشناسند، وقتی کسی نخواهد حق را بپذیرد و به حقوق دیگران تجاوز یا بیاحترامی کند باید جلوی آن گرفته شود، این یک باور اعتقادی است و اصلاً ربطی به این ندارد که تو چه کسی هستی، مسیحی یا یهودی هستی یا اینکه ادعای مسلمانی میکنی، هر کس کار زشت کند مجازات خواهد شد و هر کس کار صالح و درستی کند پاداش میگیرد و به بهشت میرود.پزشکیان ادامه داد: در دوران تحصیل ما در دانشگاه، دعوا سر این بود که چه کسی راهش و فکرش برای حل مشکلات بهتر است و ما بر سر این موضوع رقابت میکردیم، اصلاً دختران و پسران، باحجاب و بیحجاب در آن زمان تمام فکر و ذکرشان برای خدمت بود نه اینکه من چگونه میپوشم یا چگونه میگویم. همه دعواها بر سر این بود که چگونه باید مشکل مردم را حل کنیم.رئیس جمهور افزود: متاسفانه امروز نگاه ما از ارزشها و خدمت به مردم برای حل مشکل و نجات ایران، به اینجا رسیده که تو چپ هستی یا راست یا لباست چگونه است.
هنوز حزب به معنای واقعی در کشور نداریم
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت احزاب سیاسی در کشور با بیان اینکه معتقدم هنوز حزب به معنای واقعی نداریم، گفت: حزب یعنی اینکه یک گروهی بگوید وقتی به قدرت رسید در رابطه با سلامت، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، اقتصاد، بازار چه سیاستهایی دارد اما چنین چیزی حداقل من تا امروز در کشور ندیدهام و باید بستر آن را آماده کنیم که توسعه اجتماعی شکل بگیرید.
تحلیل خبر
هر فرد و گروهی، «حقوق ملت» را به دلخواه خود تعریف نکند
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
دو عنصر «حق» و «تکلیف» در نظام حقوقی کشورهای مختلف براساس فرهنگ و عرف جامعه یا مکاتب الهی و مادی و ... تعریف و مشخص شده و این طور نیست که هر فرد یا گروهی «حق و تکلیف» را براساس میل و محدوده فکری و منافع خود تعریف کند و از مردم بخواهد طبق آن عمل کنند.
موقعی که پای این گونه تعبیرها و تفسیرها از حقوق ملت، به میان میآید؛ تعارضات و اضداد، خود را نشان میدهد و اولین چیزی که قربانی میشود، «حقوق ملت» است. چون هر فرد و گروهی میگوید «تکلیف وحقوق» ملت، همان است که ما میگوییم. در این کشمکشهای خودخواهانه، هم تکلیفهای اضافی و انحرافی بر ملت تحمیل میشود و هم حقوق واقعی آنها به یغما میرود.
چنانچه بخواهیم در میان این دعواها و تعارض منافع، حقوق واقعی ملت را معرفی کنیم بهترین منبع برای مشخص شدن
«حقوق ملت»، قانون اساسی است. اگر فصل مربوط به حقوق ملت در قانون اساسی بدون «تفسیرهای کاهنده یا افزاینده» و همانطور که هست مبنای «عمل» قرار گیرد و از «شعارزدگی» اجتناب شود، بسیاری از مشکلات مردم حل خواهد شد.
در قانون اساسی حقوق مردم در بخشهای مختلف تعیین شده و از اصل 19 تا 42 زیباترین تعبیرها برای آنها به کار رفته است، از جمله: عدم تبعیض بین نژادها، رنگها، زبانها، جنسیتها، ایجاد دادگاه صالح، بیمهها، عدم تعرض به جان، مال، حقوق، مسکن و شغل مردم، ممنوعیت تفتیش عقاید، آزادی مطبوعات و احزاب، ممنوعیت سانسور و استراق سمع، آزادی اجتماعات و راهپیماییها، اشتغال همگانی، خدمات بهداشتی و درمانی، آموزش و پرورش رایگان، داشتن مسکن و ...
اگر واقعاً حقوق ملت در این 23 اصل به درستی و به طول کامل به آنها اعطا شود، چه دلایل دیگری جهت نارضایتی مردم وجود خواهد داشت؟