روسیه استفاده از بیتکوین برای پرداختهای بینالمللی را آغاز کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر دارایی روسیه گفت: شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر داراییهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردند.
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه اظهار کرد: بیتکوینهای استخراجشده در این کشور میتوانند در فرآیند آزمایشی پرداختهای بینالمللی استفاده شوند و این نوع پرداختها آغاز شده است.
سیلوانوف خاطرنشان کرد که این روش پرداخت باید توسعه و گسترش یابد.
در حالی که هیچ محدودیتی برای خرید ارزهای دیجیتال در روسیه وجود ندارد، استفاده از این ارزهای دیجیتال بهعنوان نوعی پرداخت در داخل کشور ممنوع است.
بیزنس گزارش کرد، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حکمی استفاده آزمایشی از ارزهای دیجیتال در پرداختهای بینالمللی و تراکنشهای فارکس را قانونی اعلام کرد.
تحلیل خبر
انگیزه اصلی آزاد شدن معاملات خارجی با رمزارزها در روسیه چیست؟
وحید جعفری زاده
استفاده از بیت کوین و ارزهای دیجیتال برای معاملات و پرداختهای خارجی در حالی در روسیه آزاد اعلام شده که انجام پرداختهای داخلی با استفاده از این ارزهای دیجیتال همچنان ممنوع است. بنابراین میتوان انگیزههای احتمالی این تصمیم را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و با توجه به این که پرداخت با ارزهای دیجیتال صرفاً در پرداختهای خارجی مجاز دانسته شده، سه عامل برای این تصمیم بیش از بقیه محتمل است:
1. پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در سال 2022، دولتهای غربی و متحدانشان، با هدف تحت فشار قرار دادن روسیه، مجموعهای از تحریمهای اقتصادی را علیه این کشور و مقامات و شخصیتهای آنها وضع کردند. تحلیل گران غربی معتقدند این تحریمها و کنترلهای صادراتی در تضعیف منابع مالی و فلج کردن پایههای صنعتی روسیه مؤثر بودهاند، اما روسیه هم در این مدت بیکار نبوده و با به کار بردن روشهای متعدد، برای دور زدن و کاستن از اثرات تحریمها تلاش کرده است. استفاده از ارزهای دیجیتال میتواند در ادامه همین تلاشها باشد چرا که در معاملات با ارزهای دیجیتال، به دلیل غیرقابل ردیابی بودن منشأ و مقصد تراکنش، امکان مخفی کردن طرف روسی در معامله وجود دارد و در نتیجه میتوان با این روش از ممنوعیتهای ناشی از تحریم فرار کرد.
2. از ابتدای خلق ارزهای دیجیتال با بیت کوین، یکی از مهمترین و پررونقترین مصارف استفاده از آنها در معاملات غیرقانونی (به دلیل غیرقابل ردیابی بودن) بوده است. این معاملات غیرقانونی طیف بزرگی را از خرید و فروش سلاح تا مواد مخدر، کالاهای سرقتی و حتی اجیر کردن مزدور برای قتل شامل میشود. روسیه نیز که به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سلاح در جهان شناخته میشود، در شرایط تحریمی و در بحبوحه جنگ با اوکراین شاید بیش از هر زمان دیگری به این نوع معاملات نیاز داشته باشد.
3. در ساختار قدرت روسیه، همچنان الیگارشها به عنوان صاحبان بخش بزرگی از ثروت، نقش ویژهای ایفا میکنند و همچنان به شدت ذی نفوذ و قدرتمند هستند، چنانکه تعدادی از مشهورترین و بزرگترین الیگارشهای عمدتاً خارج نشین روسی نیز جزء مهمی از لیست تحریمهای غربیها پس از جنگ اوکراین بودند. بنابراین احتمال اینکه فشار این الیگارشها به ویژه الیگارشهای داخلی روس به علت تهدید قدرت و ثروت آنها در شرایط کنونی موجب صدور این فرمان شده باشد نیز وجود دارد، چرا که با شرایط جدید دست آنها برای حضور پررنگتر در معاملات بینالمللی بازتر میشود.