رئیس هیئت امنای سناد دیه کشور با بیان اینکه بیش از ۷ هزار زندانی مهریه داریم، گفت: موضوع مهریه در دست بررسی است تا به علت مهریههای نامعقول زندگی خانوادهها از هم نپاشد.
به گزارش ایلنا، سید اسدالله جولائی در نشستی خبری اظهار کرد: از ابتدای امسال تا کنون بیش از ۷ هزار زندانی جرائم غیرعمد با گذشت طلبکاران و تلاش ستاد دیه کشور آزاد شدهاند که از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر خانم بودهاند.
جولائی با بیان اینکه بیش از ۷ هزار زندانی مهریه داریم افزود: موضوع مهریه در دست بررسی است تا به علت مهریههای نامعقول زندگی خانوادهها از هم نپاشد.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در ادامه از وجود ۱۵ هزار زندانی جرائم غیرعمد که بیشتر آنها محکومان مالی هستند خبرداد و تصریح کرد: حدود ۱۰ هزار نفر این افراد از ابتدای امسال به علت مشکلات اقتصادی به زندان افتادهاند.جولائی در ادامه این نشست با بیان اینکه چتر حمایت ستاد دیه کشور شامل هموطنان مسیحی هم میشود از هنرمندانی، چون محسن چاوشی، نصرالله رادش هنرمند سینما و تلویزیون، یونس امامی ورزشکار ملی پوش کشور و پهلوان حسن یزدانی که با ستاد دیه همکاری میکنند قدردانی کرد.
وی با تاکید بر اینکه ستاد دیه کشور با تکیه به کمکهای مردمی آغاز به کار کرده است افزود: اختصاص هزینه مراسم ترحیم، هدیه فیش حج عمره و وصیت برخی نیکوکاران به اختصاص بخشی از دارایی خود به آزادی زندانیان غیرعمد از جمله کمکهای مردمی به این ستاد است. سید اسدالله جولائی همچنین با ابراز تاسف از درگذشت سیدعلا میرمحمدصادقی که نقش موثری در پیگیری آزادی زندانیان جرائم غیرعمد داشت گفت: این شخصیت نیکوکار در شکلگیری ستاد دیه نقشآفرین بود که خدمات او به خانواده زندانیان فراموش نمیشود.
تحلیل خبر
بیش از 40 سال است هنوز این مشکل حل نشده است، چرا؟!
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
زندگی خوب، یعنی زندگی بدون دغدغه و تنش و اضطراب و با آسایش و آرامش زندگی کردن. هنگامی که در کشور ما، سرآغاز زندگی مشترک با ترس از مهریه و زندان و بدهکاری سنگین همراه است، این چه نوع زندگی است؟ در این حال و هوای ترسناک، پسران جوان و آماده ازدواج، ترجیح دادهاند که مجرد بمانند و درگیر یک زندگی تحمیلی و دغدغه مند نشوند. از یک طرف مسئولان شعار میدهند که میلیونها جوان مجرد باید ازدواج کنند و به آنها کمک میکنیم، اما از طرف دیگر هنوز نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، نتوانسته یا نخواستهاند مشکل مهریه را حل کنند و آینده دلهرهآور را از صفحه ذهن جوانان بزدایند. البته جهت تشکیل خانواده در شرایط بسیار سخت اقتصادی کنونی، همه مقدمات و مؤخرات ازدواج با دهها مشکل مردافکن توأم است؛ نبودن درآمد کفی و شغل مطمئن، نداشتن سرپناه و مسکن، هزینههای مراسم عروسی، گرانی مایحتاج زندگی همانند خوراک، پوشاک، بهداشت، دارو و درمان و ...تا برسد به پس از ازدواج و هزینههای فرزندآوری، جوانان معصوم را در شرایط بدی قرار داده است اما مقوله مهریه علاوه بر همه این هزینهها، زندان و بدهکاری سنگین هم دارد که همه اینها سدّ سکندری در مقابل ازدواج ساخته و سن ازدواج را به شدت بالا برده است.
مشکل مهریه که دیگر ربطی به آمریکا و اروپا و تحریم ندارد! دست قانونگذاران است و با اندکی تدبیر و مدیریت میتوانستند در 46 سال گذشته آن را حل کنند تا کار به اینجا کشیده نشود. کسی نیست به اینها بگوید شما حقوق میگیرید و صندلیهایی را اشغال کردهاید تا مشکلات ملت را حل کنید، پس چرا حل نمیکنید؟ نمیخواهید یا نمیتوانید؟ که البته هیچکدام قابل قبول نیست.
بیایید یک زندگی خوب بدون دغدغه و تنش و با آسایش و آرامش را برای مردم فراهم کنید. باور کنید این طور هم خدا راضی میشود و هم بندگان خدا.