رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: در مبحث ناترازیهای انرژی اصلاً بحث گرانی مطرح نیست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، الیاس حضرتی در حاشیه نشست نخبگانی رسانهای به مناسبت روز قشر بسیج رسانه در پاسخ به سؤال ایرنا اظهار داشت: در مبحث ناترازیهای انرژی به دنبال مدیریت و بهینهسازی مصرف و بحث ساماندهی یارانهها هستیم.
وی افزود: دولت جمهوری اسلامی به دنبال این است که با تمام ظرفیت، مشکلات را حل کند. رئیس جمهور شخصاً با پذیرش تمامی دردسرها، مشکلات، گرفتاریها و چالشها وارد میدان سنگینی شده و تصمیم دارد گرههای اصلی کشور در بعد بینالمللی، اقتصادی و اجتماعی را حل کند و حل هم خواهد کرد و شب و روزش را هم برای این کار گذاشته است.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: امیدوارم همه رسانهها نیز به کمک بیایند و وظیفه ملی و تاریخی خود را به خوبی انجام دهند.
وی گفت: در بحث ناترازی انرژی دو نکته اصلی وجود دارد که این هفته اگر در شورای سران تصویب شد، قطعاً با تمام رسانهها صحبت میکنیم.
حضرتی گفت: نکته اول این است که موضوع گران کردن و گرانسازی اصلاً در آن مطرح نیست بلکه ساماندهی و عادلانهسازی حاملها و ناترازی انرژی برای کل ملت است؛ چه آنهایی که وسیله نقلیه اصلاً ندارند که ۴۲ میلیون نفر هستند. چه کسانی که خانههای کوچک بالای یک لامپ صد واتی دارند و از فرصت یارانهها کمتر استفاده میکنند و چه کسانی که بیشترین مصرف را از یارانهها دارند.
وی افزود: شعار و تمام تلاش دکتر پزشکیان عدالت و انصاف است که همه ملت بتوانند از این مواهب خدادادی در خدمت ملت استفاده کنند و مصرف باید ساماندهی و مدیریت شود. الگوی مصرف درستی تعیین شود که همه مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
وی گفت: هیچ حامل انرژی گران نمیشود بلکه بر اساس یک الگوی مصرف و عادلانهسازی، مدیریت میشود.
نشست نخبگانی رسانهای به مناسبت روز قشر بسیج رسانه و سالروز شهادت شهید غلامرضا رهبر با موضوع جبهه متحد رسانهای جهاد خدمت، جهاد امیدآفرینی، جهاد تبیین با حضور سردار سرتیپ قاسم قریشی جانشین سازمان بسیج مستضعفین، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، عبدالله گنجی فعال رسانهای پدر و همسر شهید رهبر در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تحلیل خبر
رسانهها چه کمکی میتوانند بکنند؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفته است: «در مبحث ناترازی های انرژی اصلاً بحث گرانی مطرح نیست و افزوده است که رسانهها به کمک بیایند.»
البته وی توضیح نداده که چه نوع کمکی رسانهها میتوانند به دولت کنند که هم در مبحث ناترازی های انرژی گرهگشا باشد و هم جلوی گرانی مضاعف را بگیرد.
برای رسانهها خصوصاً رسانههای مردمی مهمترین چیز این است که در این شرایط سخت اقتصادی که روز به روز قیمت همه کالاها و خدمات در حال صعود و افزایش است و تورم، ترمز بریده است باید کاری کنند و روشی را در پیش بگیرند که بیشتر از این، به مردم فشار وارد نیاید چون این فشارهای پی در پی عواقب خوبی برای زندگی خانوارها، جامعه و کشور ندارد.
حال، دولت راه حل آن را پیشنهاد دهد و اعلام کند که نه فقط در حاملهای انرژی بلکه در هیچ کالا و خدماتی، تغییر قیمت افزایشی رخ نخواهد داد سپس آن را اجرایی کند تا رسانهها با کمال میل از آن حمایت کنند.
همه میدانیم که برگشت قیمتها به 40 سال پیش، 20 سال پیش،
10 سال پیش، یک سال پیش و حتی چند ماه پیش امکان ندارد اما توقع همه مردم این است که از امروز جلوی این افزایش قیمتها که از سکه و دلار و طلا گرفته تا دارو و درمان و سبزی و میوه و آب و نان، فراگرفته، سدّ و مانع ایجاد کنند و آن را به شکل صحیح و اساسی و پایدار حل کنند. گرچه همه دولتها در دورههای مختلف اعلام کردهاند، کل اقتصاد کشور در دست ما نیست و آنها هم زیر فشار بودهاند ولی متاسفانه دود آن به تمامه به چشم مردم میرود. در این میان از رسانهها چه انتظاری میرود؟
رسانهها هشدار میدهند، دیدگاههای مختلف را منعکس میکنند، بعضاً راه حل میدهند، واقعیات را درج میکنند و معتقدند هر حکومتی اگر میخواهد استوار و قوی در جهان بدرخشد، باید اول رضایت مردمش را جلب کند تا پشتوانه عظیم مردمی داشته باشد. این تاکید بر جلب رضایت مردم، بهترین استراتژی حرفهای است که رسانهها میتوانند پیشه خود سازند.
امید که همه با هم بتوانیم از سلسله کوههای مشکلات عبور کنیم و به دشت سبز رفاه، آبادانی، آسایش، آرامش و پیشرفت و توسعه برسیم.