جمعه 21 دی 1403 1/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 21 دی 1403 ، 34 : 18

کد خبر : 28536

از 0 نفر 0

معاون وزیر ارتباطات:

هرجا به جنگ با فناوری رفتیم شکست خورده‌ایم

هرجا به جنگ با فناوری رفتیم شکست خورده‌ایم

اگر زیرساخت لازم پردازشی در کشور شکل نگیرد مسئله هوش مصنوعی به جایی نخواهد رسید.+تحلیل خبر

اگر زیرساخت لازم پردازشی در کشور شکل نگیرد مسئله هوش مصنوعی به جایی نخواهد رسید.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: دولت و وزارت ارتباطات حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی را در دستور کار خود دارد و با رفع فیلتر سکوهای خارجی ریزش کاربران را در پیام رسان‌های داخلی شاهد نبودیم.
به گزارش ایسنا، محمد محسن صدر معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در افتتاحیه یک شرکت فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: فلسفه سازمان فناوری اطلاعات این است که زمینه را برای تعالی حوزه فناوری اطلاعات هموار کند و آن را رسالت خود می‌دانیم و قرار نیست در بسیاری از کارها تصدی‌گری کنیم بلکه باید کاری کنیم تا بخش خصوصی به راحتی بدون اینکه خود را رقیب دولت بداند، در این حوزه فعالیت کند.
وی افزود: اگر بدون بخش خصوصی به توسعه فکر کنیم راه به جایی نخواهیم برد. وقتی مسئله‌ای کوچک مانند فیلترینگ به یک خاصه ملی تبدیل می‌شود باید پاسخگو باشیم این سبب می‌شود از توسعه سایر موارد باز بمانیم. یک نگرانی در بحث رفع فیلتر در زمینه پیام‌رسان‌های داخلی وجود داشت که در صورت رفع محدودیت آنها دچار آسیب می‌شوند اما باید گفت دولت و وزارت ارتباطات حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی را در دستور کار خود دارد؛ بنابراین توجه به این نکته ضروری است که با رفع فیلتر سکوهای خارجی ریزش کاربران را در پیام رسان‌های داخلی شاهد نبودیم.
صدر گفت: بحث دیگر ناتزاری‌ها است که فقط محدود به حوزه انرژی نمی‌شود بلکه ما ناترازی‌های پنج گانه داریم؛ بنابراین امروزه راهی جز استفاده از فناوری اطلاعات نداریم و هرجا به جنگ با فناوری رفتیم شکست خورده‌ایم. در زمینه هوش مصنوعی وظایف متعددی به وزارت ارتباطات محول شده و تقسیم کاری ملی در این زمینه درحال شکل گیری است چراکه اگر زیرساخت لازم پردازشی در کشور شکل نگیرد مسئله هوش مصنوعی به جایی نخواهد رسید.

تحلیل خبر

پذیرش و هماهنگی، رمز موفقیت در مواجهه با فناوری‌های جدید

وحید جعفری زاده دانشجوی دکترای مهندسی کامپیوتر

در طول تاریخ و حیات بشر، پیشرفت و حرکت رو به جلو در سایه تغییر، ابتکار و فناوری به وقوع پیوسته و هر چه به زمان حال نزدیکتر شده‌ایم، آهنگ این تغییرات و فناوری سریعتر، شدیدتر و پیچیده‌تر شده است. روزی اختراع چرخ، یک فناوری و اتفاق اثرگذار محسوب می‌شد، زمانی اختراع برق، تحولی در زندگی بشر ایجاد کرد، روزی اختراع ماشین چاپ تحولی بنیادین به حساب می‌آمد و در عصر کنونی، انواع و اقسام فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی زندگی بشر را به سرعت و پی در پی دستخوش تغییر کرده است.
معرفی و فراگیرشدن هر کدام از تکنولوژی‌ها، پیامدهای منفی نیز با خود به همراه داشته است؛ به عنوان مثال با اختراع ماشین‌ها و ابزار جدید، برخی مشاغل به کلی نابود شد و به تاریخ پیوست یا مثلاً با توسعه فناوری و راحت‌تر شدن انجام کارها، فعالیت بدنی انسانها کمتر شد و سلامت آنها به خطر افتاد. شاید در نگاه اول، برخی از این پیامدهای منفی، بسیار مهم و نگران کننده به نظر برسد، اما با مداقه بیشتر و نگاه به تاریخ می‌بینیم در دل بسیاری از همین معایب و آثار منفی، فرصت‌های جدید و بعضاً بسیار بزرگتر و بهتر از قبل بوجود آمده است. کشف و بهره‌برداری از این فرصت‌ها در گرو دو شرط مهم است: اول پذیرش فناوری و لزوم تغییر و دوم هماهنگ شدن و بهره‌گیری از آن برای خلق اتفاقات جدید. به عنوان مثال اگر مشاغلی با ظهور یک فناوری از بین رفته‌اند، اما مشاغل جدیدی به واسطه ظهور همان فناوری ایجاد شده‌اند و افرادی که این تغییر را پذیرفته و به جای انکار فناوری با آن هماهنگ شده و به سراغ بهره‌برداری از مشاغل جدید رفته‌اند، توانسته‌اند بسیار موفق باشند. یا مثلاً اگر فناوری باعث کم تحرکی و به خطر افتادن سلامت جسمی شده، از سوی دیگر ابزارهای بسیار کارامد پایش و مراقبت سلامت را نیز برای بشریت به ارمغان آورده است.
پس همانطور که معاون وزیر ارتباطات گفته، سرنوشت محتوم انکار و جنگیدن با فناوری‌های جدید، چیزی جز شکست نیست. ظهور فناوری‌های جدید و متنوع، امری ناگزیر است و کشورهایی در دنیای امروز موفق‌ترند که سریع‌تر بتوانند خود را با این فناوری‌ها و تغییرات هماهنگ کرده و از فرصت‌های جدیدی که از کنار این فناوری‌ها ایجاد می‌شود، زودتر و بهتر استفاده کنند و حتی خود، فرصت‌های جدیدی را خلق نمایند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها