شنبه 30 فروردین 1404 4/19/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 18 اسفند 1403 ، 15 : 18

کد خبر : 28720

از 0 نفر 0

رئیس سازمان بهزیستی:

ایران در سال ۱۴۳۰ سالخورده‌ترین کشور دنیا خواهد بود

ایران در سال ۱۴۳۰ سالخورده‌ترین کشور دنیا خواهد بود

گرچه تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده‌ایم، اما هنوز ۲۰۰ هزار معلول داریم که فاقد مسکن هستند

سید جواد حسینی در جلسه شورای اداری شهرستان جوین با بیان این‌که سازمان بهزیستی که مولود انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: سازمان بهزیستی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده است.+ تحلیل خبر

سید جواد حسینی در جلسه شورای اداری شهرستان جوین با بیان این‌که سازمان بهزیستی که مولود انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: سازمان بهزیستی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده است.
به گزارش ایسنا، وی همچنین از ایجاد ۱۵۰ هزار فرصت شغلی طی ۲ تا ۳ سال اخیر برای مددجویان بهزیستی خبر داد و افزود: بهزیستی خدمات فراوانی را به مددجویان ارائه می‌دهد و این خدمات از قبل تولد با ارائه خدمات ژنتیکی آغاز می‌شود.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان این‌که از بدو تولد غربالگری کودکان آغاز می‌شود، تصریح کرد: ۵۷ میلیون کودک کشور از ابتدای انقلاب اسلامی توسط سازمان بهزیستی غربالگری شده‌اند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان این‌که علی‌رغم تمامی کارها، اما همچنان با کمبودهایی مواجه هستیم، اظهار کرد: گرچه تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده‌ایم، اما هنوز ۲۰۰ هزار معلول داریم که فاقد مسکن هستند.
وی با تأکید بر این‌که در کنار نداشته‌ها باید داشته‌هایمان را هم بگوییم، تاکید کرد که باید شهر را مناسب زندگی برای همه افراد کنیم، شهر دوستدار انسان در واقع شهر دوستدار معلول، کتاب، کودک و شهر دوستدار سالمند است.
حسینی با اشاره به این‌که گرچه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان بسیار مترقی است، اما همه باید برای اجرای درست آن دست به دست هم دهیم، گفت: نباید در این خصوص ترک فعل کنیم.
وی با بیان این‌که به دلیل برقرار نشدن ارتباطات، اغلب ستادها و شوراهایی که در سطح کشور، استان و شهرستان‌ها تشکیل می‌دهیم، ناموفق هستند، افزود: برخی مواقع ساده به موضوع وفاق نگاه می‌کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی با اعلام این‌که در رابطه با بهزیستی سه ستاد مناسب‌سازی، شورای مشارکت‌ها و شورای سالمندان داریم، ادامه داد: متأسفانه سالمندی در ایران در حال تبدیل شدن به یک بحران است که اگر به فکر آن نباشیم همانند بحران جوانان و نوجوانان یک بحران دیگر، یک‌سوم عمر جمعیت کشور را فرا خواهد گرفت.
وی گفت: گرچه شورای سالمندان را در سطح ریاست‌جمهوری برگزار کردیم، اما این شورا تاکنون حتی یک‌بار در استانداری‌ها تشکیل نشده است. سالمندان از بُعد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... برای ما ارزش افزوده دارند.حسینی افزود: طی ۲ ماه آینده بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت آموزش و پرورش به امضاء رسانده‌ایم، مدارسی که در هر منطقه در دسترس باشند و فضای ورزشی و سالن دارند آموزش‌های سالمندان در ۵ آیتم استراحت سالمندان، تغذیه سالمندان، بیماری و ورزش سالمندان، نظام ارجاع در سالمندی و سبک زندگی سالمندی در آن مکان‌ها شروع می‌شود.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان این‌که ارائه آموزش‌ها در این پایگاه سلامت سالمندان همراه با نشاط خواهد بود، گفت: در این خصوص با گروه‌های هنری هم صحبت شده تا سالمندان استقبال کنند.
وی با اشاره به این‌که در سال ۱۴۳۰ سالخورده‌ترین کشور دنیا، ایران خواهد بود، ادامه داد: خوشبختانه رویکرد ما در سازمان بهزیستی به‌طور کامل تغییر کرده است؛ گرچه سالیانه ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط مستمری به مددجویان می‌دهیم، اما این راه درست و اولویت‌دار نیست.
حسینی با بیان این‌که اکنون ۵۲ هزار مددجوی پشت نوبت داریم که در حال افزایش هم هستند، تصریح کرد: باید برای توانمندسازی مددجویان بیش از این تلاش شود، جمهوری اسلامی ایران در حوزه اشتغال برای کمیته امداد حضرت امام (ره) و سازمان بهزیستی هیچ‌چیزی کم نگذاشته است.
رئیس سازمان بهزیستی اظهار کرد: از روزی که آمدم، کمپ‌های ترک اعتیاد را از بهزیستی جدا کردم، بهزیستی جای نگهداری افرادی با حکم قضایی نیست. بر اساس قانون، مدیریت کمپ‌ها با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است و ما هم با آنها همکاری می‌کنیم، اکنون بیش از ۱۰۰ کمپ در کشور داریم که به یک معضل در سازمان بهزیستی تبدیل شده است.حسینی با اشاره به این‌که بهزیستی دیگر هیچ‌گونه مجوزی نه برای ایجاد کمپ ماده ۱۶ می‌دهد و نه مجوزها را تمدید خواهد کرد، افزود: مجوزها را باید از شورای هماهنگی مبارزه با مواد‌مخدر گرفت.

تحلیل خبر

جمعیت ایران؛حرکت به سمت سالخورده‌ترین کشور دنیا

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

جمعیت‌شناسی، یک علم است و هر اقدامی در راستای افزایش یا کاهش جمعیت می‌خواهد انجام گیرد، اول باید مبانی علمی و کارشناسی آن بررسی و مطالعه شود.
متاسفانه مسئولان در مقاطعی به شدت طرفدار افزایش جمعیت بدون حساب و کتاب بودند، سپس به شدت مخالف افزایش جمعیت شدند و اینک دوباره طرفدار افزایش جمعیت و فرزندآوری شده‌اند. در همه این موارد به دو چیز اساسی توجه نشده است: یکی نظرات علمی و کارشناسی و دیگری به امکانات و زمینه‌هایی که برای هر کدام لازم و ضروری بوده است.
اینک نیز که سالهاست جمعیت به سمت سالخوردگی به پیش می‌رود باز همه کنش‌ها در حد شعار و حرف است و زیربنای علمی و عملیاتی ندارد.
ابتدا باید بدانیم سالخوردگی جمعیت حداقل به سه علت می‌تواند
رخ دهد: یکی به علت کاهش نرخ باروری - دوم به علت مهاجرت به خارج نیروی مولد و سوم به علت افزایش امید به زندگی.
در کشور ما علت اول و دوم به مراتب بیش از علت سوم، دخیل در سالخوردگی جمعیت است.
از نظر جمعیت‌شناسی، هرم سنی و ترکیب سنی جمعیت شامل سه گروه جمعیتی کمتر از 15 سال (جمعیت پایه) - از 15 تا 64 سال (جمعیت مولد) و از 65 سال به بالا (جمعیت سالمند) می‌باشد. نسبت مناسب و نرمال سالمندان به کل جمعیت، بهتر است کمتر از 10 درصد باشد.
به قول رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور؛ در ایران در سال 2015 (سال 1394) حدود 10 درصد جمعیت بالای 60 سال وجود داشته و در 35 سال آینده یعنی سال 2050 (سال 1429) درصد سالخوردگی جمعیت کشور به 33 درصد افزایش خواهد یافت (سایت دنیای اقتصاد
24 / 9 / 1403) درحالی که نرمال و مناسب این است که 70 درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال، 20 درصد زیر 15 سال و 10 درصد 65 سال به بالا باشند.
حال مسئولان برای جلوگیری از سالخوردگی جمعیت کشور چه کار باید بکنند: اول اینکه مشکلات و معضلات پیچیده اقتصادی را حل کنند تا زمینه برای ازدواج بیشتر و سپس فرزندآوری مطمئن و پایدار فراهم شود. جوانان را با شعار و یا اجبار نمی‌توان وادار به ازدواج کرد باید در عمل زمینه فراهم شود.
دوم اینکه از مهاجرت نیروی مولد (بین 15 تا 64 ساله‌ها) به خارج کشور ممانعت کرد. چگونه؟ این هم با شعار و زور و اجبار نمی‌شود بلکه باید در داخل زمینه جذب آنها فراهم شود. رونق و توسعه اقتصادی و اشتغال مناسب، مبنای این انجذاب است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها