رئیس سازمان ثبت احوال از بازطراحی کارت ملی بر مبنای فناوریهای جدید خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هاشم کارگر در جمع خبرنگاران بیان کرد: زمانی که کارت ملی طراحی شد، در زمان خود یکی از بهترین طراحیها در دنیا بود. اما سالها گذشته و تکنولوژیهای جدید آماده شده است. قطعاً ما نیز باید در روالهای کاری این را مد نظر قرار دهیم و کارت ملی را مبتنی بر خدمات و فناوریهای جدید بازطراحی کنیم. ما ظرفیت صدور 2 تا 5/2 میلیون کارت ملی را به صورت ماهانه داریم؛ یعنی همیشه در حالت نرمال ظرفیت ثبت احوال بیش از درخواست است.
کارگر توضیح داد: سازمان ثبت احوال مسئول درج اطلاعات هویتی است و تولید بدنه و تراشهگذاری مطابق قانون بر عهده ثبت احوال نیست. البته کسانی که در این مسیر حرکت میکنند نیز با مشکلاتی مواجه هستند که در حال رفع است.وی گفت: دستگاهی باید بدنه کارت ملی را طراحی کند و دستگاهی دیگر کار تراشه گذاری را انجام دهد و برای ما بفرستد که همه این دستگاهها بهعلاوه سازمان برنامه و بودجه به دنبال حل مشکل هستند. صدور کارت ملی برنامهای حاکمیتی است و باید برنامههایی که برای کارت ملی داریم مجوز لازم را دریافت کنند.
کارگر درباره مدت زمان صدور شناسنامه بیان کرد: گاه در تهران چندهزار نفر در صف شناسنامه میمانند اما اکنون تقریباً در حوزه صدور بهروز شدهایم و در صدد هستیم که زمان را تا جایی که ممکن است کاهش دهیم. به دنبال این هستیم که درخواست شناسنامه را بدون نیاز به حضور فرد انجام دهیم تا نیازی به مراجعه به دفاتر پیشخوان
نباشد.وی اعلام کرد: ما در سال گذشته چاپ شناسنامه را در مرکز استانها متمرکز کردیم. اتفاق بسیار خوبی بود از جهت اینکه مشکلات توزیع و صدور شناسنامه از بین رفت و اکنون کمبود شناسنامه نداریم و در توزیع و زمان صدور شناسنامه هماهنگی ایجاد شد.
تحلیل خبر
3 سال تأخیر در بهرهمندی از تکنولوژی و فناوریهای جدید دنیا!
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
با توجه به اینکه سازمان ثبت احوال اعلام کرده که توانایی صدور بیش از 2 تا 5/ 2 میلیون کارت ملی در ماه را ندارد و براین اساس حدود 40 ماه طول می کشد تا جمعیت 80 میلیونی ایران بتوانند از کارت ملی با فناوری جدید بهرهمند شوند باید مسئولان ذیربط به این نکته توجه داشته باشند که در این مدت 40 ماه (یا حداقل 3 سال)، سرعت پیشرفت تکنولوژی و علم به اندازهای زیاد است که دوباره کارت ملی جدید با فناوری 3ساله، کهنه و قدیمی شده و عملاً از زندگی مردم کشورهای پیشرفته کنار گذاشته شده است.
سالهاست که پیشرفت علوم و تکنولوژی، به ماه و سال نیست بلکه «به روز» است و در گوشه گوشه کشورهای پیشرفته، مستمراً خبرهای جدید از نوآوریهای شگفتانگیز منتشر میشود.
در این دنیای خلاق و نوشونده، چگونه میتوان بیش از 3 سال صرف بهرهمندی از فناوریهای قبلی کرد؟
همین الان، کشور ما، دههها عقبتر از کشورهای پیشرفته در عرصه تکنولوژی، فناوری و علوم است. حتی بعضی از کارخانهها و مراکز اقتصادی ما از ماشینها و وسایل 50 سال قبل استفاده میکنند و توانایی و دانایی جایگزینی ماشینها و وسایل جدید با فناوریهای مدرن و باکیفیتتر را ندارند.
تا کجا میخواهیم خودمان را راضی کنیم که از تکنولوژی و فناوریهای چند دوره و یا چند نسل قبل، استفاده کنیم؟ آیا خودروهایی که ما سالهاست استفاده میکنیم؛ پیشرفتهترین خودروهای جهان، بوده است؟ آیا تجهیزات پزشکی، کشاورزی، صنعتی، چاپی، هواپیماها، قطارها، اتوبوسها، کامپیوترها، وسایل سرمایشی و گرمایشی، کالاهای خانگی ما و ... پیشرفتهترین نوع جهانی آنهاست؟
این خلأ و فاصله دنیای جدید و قدیم را چگونه و چه زمانی میخواهیم به صفر برسانیم؟!