شنبه 20 اردیبهشت 1404 5/10/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 19 اردیبهشت 1404 ، 54 : 17

کد خبر : 28866

از 0 نفر 0

قول وزیر نیرو برای اجرای الگوی یکسان خاموشی:

قطعی برق بیش از ۲ ساعت ممنوع شد

قطعی برق بیش از ۲ ساعت ممنوع شد

وی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف در بین مردم، تاکید کرد: البته در کنار تمام موضوعاتی که متوجه وزارت نیرو می‌دانیم باید به موضوع مدیریت مصرف توسط مردم هم توجه داشت. سه درصد مصرف‌کنندگان در تهران به دلیل بدمصرفی، 40 درصد هزینه برق را پرداخت می‌کنند. به همین منظور وزارت نیرو اعلام کرده که سامانه‌های پیامکی خود را فعال‌تر کرده تا برای مدیران ساختمان‌ها و افراد پیامک هشدار پرمصرفی انرژی صادر کند.+ تحلیل خبر

وی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف در بین مردم، تاکید کرد: البته در کنار تمام موضوعاتی که متوجه وزارت نیرو می‌دانیم باید به موضوع مدیریت مصرف توسط مردم هم توجه داشت. سه درصد مصرف‌کنندگان در تهران به دلیل بدمصرفی، 40 درصد هزینه برق را پرداخت می‌کنند. به همین منظور وزارت نیرو اعلام کرده که سامانه‌های پیامکی خود را فعال‌تر کرده تا برای مدیران ساختمان‌ها و افراد پیامک هشدار پرمصرفی انرژی صادر کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران گفت: این قول را از وزیر نیرو گرفتیم که دیگر الگوی یکسانی را برای خاموشی رعایت شود و مقرر شد تا برق‌های منطقه‌ای بیش از دو ساعت مجاز به قطع برق مشترکین نباشند و قطعی‌ها بین ساعت ۹ صبح تا ۱۹ انجام گیرد.
علی یزدی‌خواه رئیس مجمع نمایندگان استان تهران ضمن توضیح جلسه دیروز، با وزیر نیرو و برخی دیگر از مسئولین این وزارتخانه گفت: امروز 4 ساعت جلسه با وزیر نیرو داشتیم که در این جلسه عملکرد وزارت نیرو در تأمین برق پایدار برای منازل، صنوف، صنایع و کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش تسنیم، وی افزود: در این جلسه ضمن مقایسه تطبیقی وضعیت تأمین برق در این ایام با سال گذشته که قطعی برق بسیار کمتر بود، بحث شد. مسئولین وزارت نیرو بخشی از مشکلات را متوجه اورهال کردن نیروگاه‌هایی می‌دانستند که هنوز در مدار تولید قرار نگرفته‌اند که باید تا قبل از آغاز پیک گرما در خرداد ماه این تعمیرات به اتمام برسد.
یزدی‌خواه با اشاره به کمبود آب در سال جاری گفت: با توجه به کمبود نذورات آسمانی، ذخیره آب در نیروگاه‌های برق آبی هم محدود شده و این موضوع هم خود عاملی شده که در عین کمبود آب شرب برای مردم در شهرهای مختلف با مشکل کاهش تولید برق در نیروگاه‌های کشور نیز مواجه شویم.وی ضمن اشاره به بی عدالتی در خاموشی مناطق مختلف کشور خاطرنشان کرد: یکی از اعتراضات ما در جلسه امروز نحوه خاموشی در استان‌های مختلف کشور است. ما خودمان از نزدیک شاهد بی‌عدالتی در خاموشی‌های استان تهران بوده‌ایم. این قول را از وزیر نیرو گرفتیم که دیگر الگوی یکسانی را برای خاموشی رعایت شود و مقرر شد تا برق‌های منطقه‌ای بیش از دو ساعت مجاز به قطع برق مشترکین نباشند و قطعی‌ها بین ساعت 9 صبح تا 19 انجام گیرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در ادامه گفت: زمانی که برق قطع می‌شود همه مردم دچار معضلات مختلف می‌شوند. قرار بر این شد که در هفته آینده موضوع خاموشی‌ها در جلسه غیرعلنی مجلس نیز مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف در بین مردم، تاکید کرد: البته در کنار تمام موضوعاتی که متوجه وزارت نیرو می‌دانیم باید به موضوع مدیریت مصرف توسط مردم هم توجه داشت. سه درصد مصرف کنندگان در تهران به دلیل بدمصرفی، 40 درصد هزینه برق را پرداخت می‌کنند. به همین منظور وزارت نیرو اعلام کرده که سامانه‌های پیامکی خود را فعال‌تر کرده تا برای مدیران ساختمان‌ها و افراد پیامک هشدار پرمصرفی انرژی صادر کند.
یزدی‌خواه در پایان ضمن اشاره به میزان ناترازی برق در کشور گفت: ناترازی برق در کشور 20 هزار مگاوات است که با اعمال خاموشی‌ها تنها 5 هزار مگاوات عقب هستیم. مدیریت مصرف می‌تواند تمام مشکل ناترازی در کشور را حل کند. اگر مدیریت مصرف صورت نگیرد هر چقدر هم نیروگاه ایجاد کنید باز هم حریف مصرف نمی‌شوید.

تحلیل خبر

یک و بام چند هوا در مواجهه با بحران ناترازی برق

وحید جعفری زاده

در هفته‌های اخیر، مسئله ناترازی برق و قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شده است. بررسی اظهارات مسئولان نشان می‌دهد که هر یک از آن‌ها روایت متفاوتی از این بحران دارند؛ روایتی که نه تنها تصویر شفافی از وضعیت ارائه نمی‌دهد، بلکه باعث سردرگمی مردم و تضعیف اعتماد عمومی می‌شود.
در حالی که وزیر نیرو وعده داده است که خاموشی‌ها بیش از دو ساعت نخواهد بود و الگوی واحدی برای مدیریت قطعی برق اجرا می‌شود، دبیر سندیکای صنعت برق وضعیت را بحرانی‌تر توصیف کرده و مردم را به تهیه بادبزن و آفتابه توصیه می‌کند! این تناقض‌ها باعث شده مردم ندانند دقیقاً چه انتظاری از تابستان داشته باشند؟ آیا با خاموشی‌های کنترل‌شده مواجه خواهند شد یا باید برای خاموشی‌های گسترده آماده شوند؟
از طرفی، مدیرعامل توانیر سیاست قطع برق مشترکان پرمصرف را به عنوان یک اقدام عادلانه معرفی کرده و گفته است هر ۲۰ دقیقه مصرف بیش از حد الگو، باعث قطعی یک‌ساعته برق خواهد شد. اما این سیاست چه تأثیری بر مصرف کلی کشور دارد و آیا چنین محدودیت‌هایی، به‌ویژه در مناطق تجاری، صنعتی و بانک‌ها، کمکی به حل بحران خواهد کرد؟ قطع برق ۷۰۰ بانک در تهران نمونه‌ای از اجرای این سیاست است که ابعاد مختلفی دارد، از کاهش خدمات مالی تا مشکلات اقتصادی.
تفاوت در نقل قول‌های مسئولان بیش از هر چیز نشانه‌ای از نبود هماهنگی در سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی است. نباید فراموش کرد که تفاوت روایت‌های رسمی در بحران انرژی می‌تواند منجر به بی‌اعتمادی عمومی شود، اما اگر مسئولان بر سر یک پیام واحد توافق کنند، احتمال همراهی مردم با سیاست‌های مدیریت مصرف افزایش خواهد یافت. مردم انتظار دارند هنگام مواجهه با بحرانی این‌چنین، اطلاعات روشن و یکپارچه دریافت کنند، نه مجموعه‌ای از پیام‌های متناقض که باعث سردرگمی و کاهش اعتماد عمومی شود. به عنوان یک نمونه موفق، علمی و آزمایش شده در زمینه اطلاع رسانی بحران می‌توان به اطلاع رسانی رسمی در زمان بحران پاندمی کرونا در کشور اشاره کرد؛ جایی که روزانه رأس ساعت 12 سخنگوی وزارت طی یک کنفرانس خبری رسمی تمامی آمار و توضیحات و اخبار رسمی کرونا را اعلام می‌کرد؛ البته منظور این نیست که برای موضوع ناترازی برق هم کنفرانس خبری روزانه برپا شود، بلکه مقصود اتخاذ روش‌های علمی و درست اطلاع رسانی و ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در تصمیم‌گیری‌هاست. در صورتی که هماهنگی بین نهادهای مرتبط وجود نداشته باشد، سیاست‌های مدیریت بحران نه‌تنها کارآمد نخواهد بود، بلکه بی‌اعتمادی افکار عمومی را نسبت به نهادهای رسمی تعمیق خواهد کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها