دوشنبه 19 خرداد 1404 6/9/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 19 خرداد 1404 ، 03 : 14

کد خبر : 28962

از 0 نفر 0

وزیر پیشنهادی اقتصاد :

اصلاحات اقتصادی باید تدریجی باشد

اصلاحات اقتصادی باید تدریجی باشد

وزیر پیشنهادی اقتصاد می‌گوید: اعتقادی به شوک‌درمانی اقتصاد ندارد و معتقد است باید اصلاحات اقتصادی تدریجی را سرلوحه برنامه‌هایمان قرار دهیم.+ تحلیل خبر

وزیر پیشنهادی اقتصاد می‌گوید: اعتقادی به شوک‌درمانی اقتصاد ندارد و معتقد است باید اصلاحات اقتصادی تدریجی را سرلوحه برنامه‌هایمان قرار دهیم. سید علی مدنی‌زاده که از سوی مسعود پزشکیان رئیس جمهور به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی به مجلس معرفی شده است، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به تشریح دیدگاه‌های خود برای اصلاحات اقتصادی خود پرداخت.

تحلیل خبر

آیا وزیر پیشنهادی اقتصاد، می‌تواند اقتصاد کشور را نجات دهد؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

وزیر پیشنهادی اقتصاد گفته است: «اصلاحات اقتصادی باید تدریجی باشد» ابتدا وی باید بگوید منظورش از اصلاحات اقتصادی چیست؟ آیا منظور، اصلاحاتی است که واقعاً بتواند اقتصاد کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهد یا منظورشان، تغییر دادن قیمت‌ها و افزایش آنهاست! متاسفانه طی چند دهه گذشته تاکنون «معنای کلمات» وارونه شده و چیزی می‌گویند ولی منظورشان چیز دیگر و گاهی کاملاً برعکس است. مثلاً واژه‌هایی همچون «هدفمندی یارانه‌ها»، «اصلاح قیمت‌ها»، «اصلاح تعرفه‌ها»، «طرح تنظیم بازار»، «ساماندهی اقتصادی»، «مهار تورم» و ... هیچکدام به معنای واقعی آنها به کار برده نشده و لذا مردم از استعمال «کلمه‌ای» به «کلمه‌ای دیگر» و گاهی به نقطه متضاد با آن پی می‌برند.
حال اگر فرض بر این بگذاریم که وزیر پیشنهادی اقتصاد، منظورش از اصلاحات اقتصادی، واقعاً انجام اصلاحات معطوف به توسعه و پیشرفت باشد و بخواهد این کار را
به صورت تدریجی به پیش ببرد باید مدت زمان آن را مشخص کرده و محتوای اصلاحات را به صورت شفاف بیان کند تا مردم بدانند که اقتصاد کشور قرار است از چه نقطه‌ای به چه نقطه‌ای برسد و بتوانند این مسیر و هدف‌های منتهی به آن را رصد کنند.
البته همه می‌دانند که وزیر اقتصاد به تنهایی نمی‌تواند اقتصاد کشور را نجات دهد بلکه اگر ایشان بتواند همه ارکان و اجزای نظام را برای رسیدن به اصلاحات واقعی و پیاده‌کردن اقتصاد علمی، با خود همراه کند و فرمان اقتصاد کشور را به دست گیرد (که بعید است) شاید بتواند تحولی در اقتصاد ایجاد کند اما به نظر می‌رسد تاکنون هیچ وزیر‌اقتصادی نتوانسته قدم در این وادی بگذارد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها