سه شنبه 10 تیر 1404 7/1/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 9 تیر 1404 ، 51 : 16

کد خبر : 29031

از 0 نفر 0

معاون اول رئیس‌جمهور:

باید برنامه اداره کشور در دوران پسا جنگ ۱۲ روزه تدوین شود

باید برنامه اداره کشور در دوران پسا جنگ ۱۲ روزه تدوین شود

معاون اول رئیس‌جمهور با تبریک پیروزی ارزشمند رزمندگان اسلام در تمامی جبهه‌ها در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا گفت: در جبهه نظامی براساس تجربه هشت سال دفاع مقدس آمادگی خوبی داشتیم اما در برخی جبهه‌ها همانند بخش اجتماعی با همدلی و همیاری مردم پیروزی خارق‌العاده وحدت و انسجامی در کمتر از یک روز در کشور ایجاد شد و یک‌صدایی و یکدستی در فضای کشور بوجود آمد.+ تحلیل خبر

معاون اول رئیس‌جمهور با تبریک پیروزی ارزشمند رزمندگان اسلام در تمامی جبهه‌ها در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا گفت: در جبهه نظامی براساس تجربه هشت سال دفاع مقدس آمادگی خوبی داشتیم اما در برخی جبهه‌ها همانند بخش اجتماعی با همدلی و همیاری مردم پیروزی خارق‌العاده وحدت و انسجامی در کمتر از یک روز در کشور ایجاد شد و یک‌صدایی و یکدستی در فضای کشور بوجود آمد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در راستای قدردانی و عرض خداقوت به سازمان‌ها و نهادهای درگیر در تجاوز ۱۲ روزه صهیونیستی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران به صورت سرزده بازدید کرد.
راهبرد اصلی دولت آمادگی کامل و پایدار است
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران حاضر شد و با اشاره به وظایف مهم وزارت اقتصاد در تأمین منابع مورد نیاز کشور گفت: دستگاه‌های وابسته به این وزارتخانه همانند گمرک در طول جنگ ۱۲ روزه و بصورت شبانه‌روزی با هماهنگی عمل کردند و احساس شد که یک مدیریت منسجم واحد در کشور جنگ را اداره می‌کند و تجارب ارزشمندی از این ۱۲ روز گرفتیم.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مردم برخی اختلافات و مشکلات با دولت و نظام را کنار گذاشتند و دشمنان در ۱۲ روز اول شکست واقعی را از جبهه مردم و اجتماع خوردند و به دنبال پیروزی در جبهه مردمی سربازان و سرداران در سایر جبهه‌ها سنگ تمام گذاشتند.
وی با بیان اینکه در جبهه‌های مختلف برخی از رزمنده‌ها دیده می‌شود اما پشت جبهه به چشم نمی‌آید گفت: در جبهه دولت و اجرایی، مردم مدیران و دولت را می‌بینند اما در عقبه دولت عده‌ای شبانه‌روزی و در شرایطی که در تیر رس حملات نظامی بودند، مشغول به فعالیت هستند که دیده نمی‌شوند تا جایی که در بخش‌هایی از کشور تلاشگران نمی‌توانستند بیشتر از دو ساعت استراحت کنند که اینان سرداران اصلی بودند که با انسجام امور دولت را دنبال می‌کردند.
وی همچنین به وفاق ایجاد شده در دولت چهاردهم در یک سال گذشته و تدوین بودجه تنها در چند جلسه گفت: این انسجام وفاق در دولت در طول ۱۲ روز به خوبی نشان داده شد تا جایی که دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها به صورت شفاهی ابلاغ می‌شد.عارف همچنین با قدردانی از اقدامات گمرک در تخلیه بنادر از کالاها افزود: باید بر اقدامات اجرایی و نظارتی به کفایت بسنده نکنیم و بنا بر لزوم جلو برویم.معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد اصلی دولت آمادگی کامل و پایدار است، بیان کرد: باید سازوکاری تدوین کرد که کالا در حداقل زمان در ایستگاه‌های مختلف متوقف شود و باید تصمیمات بهینه و یا بهترین در کشور اتخاذ شود.
وی خاطرنشان کرد: باید برنامه اداره کشور در دوران پسا جنگ ۱۲ روزه تدوین شود چراکه شرایط کشور متفاوت از سه هفته گذشته است و نمی‌توان با همان اقدامات گذشته برنامه هفتم پیشرفت را اجرایی کرد که نیاز به بازنگری و اصلاح شاخص‌ها وجود دارد.

تحلیل خبر

فرصت‌های جدید، سوخته نشود

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در هر کشوری مهمترین رکن، «برنامه‌ریزی» است. برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اگر برپایه واقع‌نگری (نه ایده‌آل‌نگری) و براساس قواعد علمی باشد و در تحقق و عملیاتی کردن آن، جدیت و فوریت مقتضی وجود داشته باشد، می‌تواند کشور را از بحران‌ها و مشکلات پیچیده نجات دهد.
اینکه جناب دکتر عارف گفته‌اند پس از جنگ 12 روزه، به بازنگری در برنامه‌ریزی کشور نیاز داریم، حرف درستی است اما نباید مشمول مرور زمان شده و فراموش شود یا با تأخیر چند ماهه صورت گیرد چون در این صورت شعاری بیش نخواهد بود و نتیجه‌ای برآن مترتب نیست.
اگر این جنگ باعث شده باشد که مسئولان کشوری، تکانی بخورند و با چشم بازتر و واقع‌بینی بیشتر در اداره کشور تجدیدنظر کنند، امر پسندیده و مطلوبی است.
به نظر می‌رسد با توجه به سخنان مسئولان ارشد کشور، دیدگاه نوینی نسبت به مردم، وطن، قدرت دفاعی، تکیه بر داخل، نقش اتباع بیگانه، نیروهای نیابتی، هزینه‌های تهدیدپذیر، عناصر نفوذی، افراد متملق با اطلاعات وارونه، تجدیدنظر در اولویت‌بندی‌ها و ... حاصل شده است و همه اینها نیاز به برنامه‌ریزی جامع و جدید دارد لذا باید یک غربالگری سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی، فرهنگی و مدیریتی انجام گیرد.
این فصل جدید را نباید خشکانید و فرصت‌های پیش رو را نباید سوزاند. شاید دلسوزی و نیت خیر بسیاری از منتقدین در این 12 روز آشکارتر شده باشد و زمینه برای آشتی ملی و اصلاحات به روز شده، فراهم آمده باشد. هرگونه تعلل و غرور بیجا، لجاجت و برگشت به عقب، این فرصت‌ها را می‌سوزاند و درآینده، چیزی جز حسرت به جای نخواهد گذاشت.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها