جمعه 11 مهر 1404 10/3/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 2 مهر 1404 ، 40 : 18

کد خبر : 29301

از 0 نفر 0

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس:

توانمندی داخلی، کلید مقابله با تهدیدات است

توانمندی داخلی، کلید مقابله با تهدیدات است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس تأکید کرد: در شرایطی که کشور وارد جنگی نابرابر و ترکیبی شده و دشمنان با استفاده از جدیدترین روش‌ها در پی تهدید امنیت ملی هستند، اتکا به توانمندی‌های داخلی، جوانان و تسلیحات بومی کلید حفظ امنیت ملی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس تأکید کرد: در شرایطی که کشور وارد جنگی نابرابر و ترکیبی شده و دشمنان با استفاده از جدیدترین روش‌ها در پی تهدید امنیت ملی هستند، اتکا به توانمندی‌های داخلی، جوانان و تسلیحات بومی کلید حفظ امنیت ملی است.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس محمدرضا قائدی در نشست هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با موضوع بررسی تحولات اخیر منطقه و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: تفکر نئورالیسم معتقد است صلح باید از طریق جنگ برقرار شود، و دیگری تفکر آمریکا محور، که بر قدرت و سلطه آمریکا بر جهان تأکید دارد.
قائدی به وضعیت منطقه‌ای و جهانی اشاره کرد و گفت: از جمله درگیری‌های روسیه و اوکراین، هژمونیک بودن اسرائیل در منطقه و تلاش‌های این کشور برای گسترش نفوذ خود، که با حمله به قطر و تهدیدهای احتمالی علیه کشورهای عربی و ترکیه همراه است؛ نمونه‌هایی از تفکر نوع دوم هستند.
قائدی به بازگشت تفکرات مذهبی، راست‌های مذهبی و تندروهای افراطی در آمریکا اشاره و عنوان کرد: آنها اعتقاد دارند باید جهان را تحت سیطره خود قرار دهند، و در این راستا می‌توان به احتمال وقوع جنگ اتمی در منطقه و پیروزی‌های احتمالی گروه‌های مسیحی و یهودی در نبردهای آخرالزمانی اشاره کرد.
دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس همچنین گفت: ضمن تبیین وضعیت کشورهای منطقه و شکست سیاست‌های آمریکا در بازگرداندن نفوذ خود، از جمله بی‌اعتنایی طالبان و ونزوئلا به آمریکا، و قدرت‌نمایی روسیه و چین در عرصه جهانی، هشدار داد که در چنین فضایی، کشور ما وارد جنگی نابرابر و ترکیبی شده است که هدف آن تغییر نظام، از بین بردن تسلیحات هسته‌ای و دفاع از منافع ملی است.
وی با تأکید بر اهمیت اعتماد به توانمندی‌های داخلی، جوانان و تسلیحات بومی تصریح نمود: در این جنگ، دشمنان از جدیدترین و مدرن‌ترین روش‌ها بهره بردند و بسیاری از مسائل و سیاست‌ها به دلیل حساسیت و امنیتی بودن، رسانه‌ای نشدند.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز، گفت: این جنایات مربوط به زمان حال نیست و در گذشته نیز مظلومیت کشور ما و شهدای آن ثابت شده است و مسلماً این مقاومت و ایستادگی، اثرات قابل توجهی در جهان داشته است، به‌خصوص در جنگ ۱۲ روزه اخیر، که ایران توانست در برابر قدرت‌های بزرگ ایستادگی کند و پاسخ مناسبی به دشمن بدهد.
رئیس نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز، به اهمیت و ارزش آموزش و ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و اخلاق جنگ در جامعه و دانشگاه تأکید کرد و گفت: از فرصت بحث‌های علمی در دانشگاه آزاد اسلامی شیراز بهره مند شویم تا به موضوعات مهمی مانند اخلاق جنگ در سیره پیامبر و آثار آن در فرهنگ و تمدن اسلامی بپردازیم.
حجت‌الاسلام مهدی عابدی با اشاره به اهمیت مطالعه و ترویج این اخلاقیات در زمان جنگ، افزود: این رفتارها می‌تواند راهنمایی برای نسل‌های آینده باشد.
وی همچنین به تأثیر نامه‌ها و وصیت‌نامه‌های شهدا و رزمندگان در تقویت روحیه و الگوپذیری اشاره کرد و بر ضرورت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت از طریق آموزش‌های دانشگاهی و برگزاری هم‌اندیشی‌های تخصصی تأکید نمود و گفت: باید این ارزش‌ها را در دانشجویان نهادینه کنیم و در کلاس‌های درس، با ارائه اسناد و نمونه‌های تاریخی، آنان را با اهمیت اخلاق در جنگ و فرهنگ شهادت آشنا سازیم چراکه هدف نهایی در این زمینه، ترویج این فرهنگ در جامعه و حفظ ارزش‌های دفاع مقدس است.
عضو هیات علمی دانشگاه و جانباز دوران دفاع مقدس نیز، به بررسی وضعیت کنونی و تاریخچه روابط ایران با قدرت‌های بزرگ، به ویژه آمریکا، پرداخت و تحولات مهم در طول تاریخ معاصر ایران را تحلیل کرد.
خسرو شمسایی به نقش و تأثیرات انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی در تثبیت تمامیت ارضی کشور اشاره کرد و افزود: این انقلاب و نظام، طی ۳۷ سال، امنیت و استقلال کشور را تضمین کرده است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها