دوشنبه 8 تیر 1405 6/29/2026

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 20 خرداد 1405 ، 11 : 17

کد خبر : 30067

از 0 نفر 0

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد:

پیگیری کمیسیون صنایع مجلس برای تامین انرژی صنایع در تابستان

پیگیری کمیسیون صنایع مجلس برای تامین انرژی صنایع در تابستان

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از پیگیری کمیسیون متبوعش برای جلوگیری از قطع هرگونه انرژی برای صنایع در فصل تابستان خبر داد و افزود: ما باید تلاش کنیم که انرژی مورد نیاز صنایع قطع نشود چرا که قطعاً به حوزه تولید کشور آسیب خواهد رساند.+ تحلیل خبر

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از پیگیری کمیسیون متبوعش برای جلوگیری از قطع هرگونه انرژی برای صنایع در فصل تابستان خبر داد و افزود: ما باید تلاش کنیم که انرژی مورد نیاز صنایع قطع نشود چرا که قطعاً به حوزه تولید کشور آسیب خواهد رساند.
علی حدادی در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت، در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر تصمیم دولت برای اعمال محدودیت تأمین انرژی برای صنایع در تابستان، گفت: ما در نشستی که در گذشته با وزیر صمت داشتیم موضوع ضرورت عدم قطع برق برای صنایع را مطرح کردیم و وی نیز به این نکته اشاره کرد که آقای رئیس جمهور دستور دادند که انرژی صنایع قطع نشود.نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: البته ما همچنان پیگیر این موضوع هستیم و قرار شد در نشستی با وزرای صمت و نفت این موضوع را به طور ویژه پیگیری کنیم.وی با بیان با اشاره به اینکه وزیر نیرو اعلام کرد که امسال مشکل تأمین برق برای صنایع نداریم، خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم انرژی صنایع به هیچ وجه قطع نشود چرا که در شرایط کنونی کشور قطعاً به حوزه تولید آسیب خواهد رساند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بر اساس آنچه گزارش شده است ظاهراً وزارتخانه‌های مربوطه در این حوزه یک تقسیم کاری کرده و برنامه ریزی دارند اما ما نیز همچنان پیگیر این موضوع هستیم چرا که به هیچ عنوان قطعی انرژی را برای صنایع کشور نخواهیم پذیرفت.

تحلیل خبر

تغییر رویکرد دولت در تامین برق فصل تابستان؟

وحید جعفری زاده

سال گذشته، رویکرد دولت در مواجهه با چالش ناترازی برق، توجه و تمرکز بر تأمین برق بخش خانگی بود؛ اگر چه حتی با این رویکرد هم مردم قطعی‌های روزانه و بعضاً چند نوبت در روز را تجربه کردند؛ اما به هر حال دولت با تعطیلی و کم کردن ساعات کاری ادارات و اعمال قطعی برق بر صنایع تلاش کرد تا مصرف کنندگان بخش خانگی اولویت بالاتری برای تأمین برق داشته باشند.
امسال اما بعد از تلاشهای متعدد یک ساله برای توسعه شبکه برق از یک سو و البته تبعات منفی جنگ، علی رغم اینکه بنا به ادعای مقامات و دست اندرکاران، ظرفیت تولید شبکه برق افزایش یافته، اما همچنان مشکل ناترازی پابرجاست. گفته‌های سخنگوی دولت مبنی بر استمرار ناترازی و اینکه میزان قطعی برق در فصل تابستان هنوز معلوم نیست هم می‌تواند، مهر تاییدی بر پا بر جا بودن اصل مشکل باشد.
اما به نظر می‌رسد امسال دولت در مواجهه با چالش ناترازی برق، رویکرد خود را نسبت به سال گذشته تغییر داده است. نگاه ویژه به صنایع و تلاش برای قطع نشدن برق آنها احتمالاً رویکرد دولت در تابستان پیش رو خواهد بود. همانطور که مدتی قبل رئیس جمهور به این موضوع اشاره کرده بود و اکنون هم عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس دستور رئیس جمهور برای قطع نشدن برق صنایع را تأیید کرده و خود نیز به نمایندگی از کمیسیون متبوع و به نوعی به نمایندگی از مجلس بر حمایت از این سیاست تاکید کرده است.
بدون تردید، علت اصلی این تغییر رویکرد را باید در جنگ اخیر جستجو کرد. در دوران پساجنگ و در شرایطی که تحریم‌ها هنوز پابرجاست و محاصره دریایی جنوب کشور نیز ادامه دارد، مهم‌ترین اولویت کشور، تأمین مایحتاج و کالاهای مورد نیاز و حیاتی است. برای تحقق این مهم، زنجیره تولید نقشی انکارناپذیر دارد و دولت نیز با اشراف به این موضوع و با به کارگیری رویکرد تأمین برق مورد نیاز صنایع در واقع تلاش می‌کند تا در روند زنجیره تولید، هیچ گونه اخلالی ایجاد نشود. بدیهی است که این تغییر رویکرد، تبعات منفی هم خواهد داشت، از جمله اینکه شاهد قطعی‌های برق در بخش خانگی خواهیم بود که البته هنوز کیفیت و کمیت آن مشخص نیست اما رسالت دولت در این موضوع برقرار کردن تعادل میان دو سوی این چالش خواهد بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها