پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 8 آذر 1398 ، 27 : 16

کد خبر : 19066

از 0 نفر 0

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی؛ اعتراض به تصمیمات نظام سیاسی حق مردم است برای مردم راه‌های پیگیری مطالباتشان مشخص نیست

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی؛  اعتراض به تصمیمات نظام سیاسی  حق مردم است برای مردم راه‌های پیگیری مطالباتشان  مشخص نیست

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویی در دانشگاه آزاد بازداشت...

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویی در دانشگاه آزاد بازداشت نشده است، اگر هم احیاناً بازداشتی بوده در تجمعاتی که هیچ ربطی به دانشگاه نداشته، بوده است.
ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به اعتراضات و تجمعات اخیر دانشجویان در پی گرانی بنزین اظهار داشت: شاید این مسئله برای بخش‌های دیگر اجتماع تعریفی نداشته باشد، اما برای فضای دانشگاه چارچوب‌ها و امکانات خوبی وجود دارد که از طریق تشکل‌ها و گروه‌های دانشجویی قابل ابراز است. آحاد دانشجویان می‌توانند درخواست دهند، مجوز بگیرند تا در مکان مشخصی در دانشگاه تجمع کنند، این مسئله هم قانونی است و هم اجازه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد.
وی ادامه داد: دانشجویان برای بیان مطالبات خود می‌توانند تریبون آزاد و مناظره داشته باشند. همه این اقدامات در دانشگاه‌های ما قانونمند است، اما این مسئله برای فضای بیرون از دانشگاه چندان شفاف نیست و بعضاً نمی‌دانند که چطور باید پیگیر مطالباتشان باشند. در رابطه با ماجراهای اخیر نیز تا جایی که من اطلاع دارم، در آن جریان حریم‌شکنی که دنبال اغتشاش و شکستن مرزهای امنیتی کشور بوده، شاید تعداد انگشت‌شماری از دانشجویان چنین قصدی داشته‌اند و دانشگاه‌ها فضاهای بسیار آرامی داشتند. در دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه آزاد اگر هم تجمعی صورت گرفته در سالن‌هایی بوده که یک عده طی چند ساعت اعتراضاتشان را به گوش مسئولان رساندند و دست به هیچ‌گونه اقداماتی خلاف قانون نزدند.
حجت‌الاسلام کلانتری درباره خط قرمز مطالبه گری دانشجویان گفت: بر اساس قانون اساسی حق مردم است که نسبت به تصمیمات دولت و نظام سیاسی، اعتراض و انتقاد داشته باشند، اما این اقدام باید بر اساس قانون باشد. همان‌طور که می‌دانید قانون اساسی بر اساس چارچوب‌ها و دستورالعمل‌ها است. چارچوب قانونی به ما می‌گوید درزمینه اعتراض باید مجوز از وزارت کشور یا فرمانداری‌های مراکز استان و یا شهرستان داشته باشیم، علاوه بر این تجمع و هرگونه تحرک اعتراضی باید در چارچوب قانون باشد.
 معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وقتی مجوز برای اعتراضات صادر می‌شود، دستگاه‌های دیگر بسیج می‌شوند، یعنی نیروهای انتظامی و امنیتی حضور پیداکرده و فضا را آماده می‌کنند، زیرا در این راستا ترافیک و نظم راه‌ها باید کنترل شود. ازاین‌رو اگر مجوز باشد، این تمهیدات نیز برای جلوگیری از یکسری حواشی در نظر گرفته می‌شود و هیچ شخصی حق تحریک برای برهم زدن قانون یا ترویج کذب و دروغ ندارد.
کلانتری بیان کرد: به‌عنوان‌مثال وقتی یک حزب سیاسی در آمریکا مجوز تجمع می‌گیرد به این معنا نیست که می‌تواند خیابان، نظم و امنیت را به هم بزند. در هیچ جای دنیا این‌طور نیست و در اینجا هم نباید این‌گونه باشد، زیرا ما باید امنیت، نظم جامعه و چارچوب‌های اجتماعی را حفظ کنیم و مانع ایجاد اغتشاش شویم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در جریان اعتراضات اخیر دانشگاه آزاد، دانشجوی بازداشتی داشته است؟ بیان کرد: در محیط دانشگاه هیچ‌گونه بازداشتی وجود نداشته، ممکن است در فضای بیرون از دانشگاه در خیابان یا هر جای دیگر این اتفاق رخ‌داده باشد، اما در مورد دانشگاه ما چنین چیزی پیش نیامده است. همچنین هیچ تجمعی در دانشگاه وجود نداشته و هر اتفاقی هم که افتاده به‌صورت قانونی بوده است، حتی یکسری از مسئولان دانشگاه جلساتی داشتند که به‌صورت قانونی برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: در دانشگاه آزاد دانشجویی بازداشت نشده. اگر هم احیاناً بازداشتی بوده در تجمعاتی بوده که هیچ ربطی به دانشگاه نداشته و به‌صورت محلی بوده است.

تحلیل خبر

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی که خود در لباس روحانیت است به نکته خوبی اشاره کرده است؛ «برای مردم راه‌های پیگیری مطالباتشان مشخص نیست» البته در هر کشوری قاعدتاً مردم به‌پای صندوق رأی می‌روند و «نماینده مجلس» را انتخاب می‌کنند تا وی به نمایندگی مردم حوزه انتخابیه خویش، مطالباتشان را پیگیری کند ولی موقعی که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مسیر دیگری می‌روند و به‌جای دفاع از مردم و حقوق و مطالباتشان به فکر تأیید صلاحیت در دوره بعد هستند و جرأت دفاع از مطالبات موکلین خود را ندارند، مردم ناچارند با تجمعات و حرکت‌هایی که خیلی هم برای خودشان خوشایند نیست، خواسته‌هایشان را اعلام کنند! این کم‌کاری و ضعف نمایندگان مجلس، هزینه‌های بسیار سنگین جانی، مالی و حیثیتی برای مردم و حاکمیت به بار آورده است. به نظر می‌رسد باید فکری به حال مجلس کرد. اگر مجلس بخواهد به طریقی که تاکنون پیموده، حرکت کند، مردم سال‌به‌سال ناامیدتر و سردرگم‌تر خواهند شد. باید هم نمایندگان مجلس واقعاً نماینده «مردم» باشند و از حقوق و مطالباتشان دفاع کنند تا نوبت به اعتراض و تجمعات آنها نرسد و هم باید توسط همین مجلس، راهکارهای پیگیری مطالبات مردم و چگونگی اعلام اعتراض آنها مشخص شود تا اگر به‌ندرت در مواقعی نیاز به تجمع یا اعتراضی بود به‌صورت آرام و بدون خشونت و صدمه دیدن طرفین، صورت
گیرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها