چهار شنبه 19 دی 1403 1/8/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 2 تیر 1400 ، 26 : 18

کد خبر : 23216

از 0 نفر 0

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی : افزایش ۷۰ درصدی قیمت لبنیات از هفته آینده

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی : افزایش ۷۰ درصدی قیمت لبنیات از هفته آینده

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با تأکید بر اینکه شیرخام 65 درصد هزینه تولید محصولات لبنی را شامل می‌شود، گفت: در مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار قیمت خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامدار 6 هزار 400 تومان تعیین شده است که با در نظر گرفتن هزینه حمل قیمت تحویل درب کارخانه لبنی به 6 هزار 600 تومان خواهد رسید، با این شرایط قیمت محصولات لبنی نیز حدود 70 درصد افزایش را تجربه خواهد کرد.+ تحلیل خبر

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با تأکید بر اینکه شیرخام 65 درصد هزینه تولید محصولات لبنی را شامل می‌شود، گفت: در مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار قیمت خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامدار 6 هزار 400 تومان تعیین شده است که با در نظر گرفتن هزینه حمل قیمت تحویل درب کارخانه لبنی به 6 هزار 600 تومان خواهد رسید، با این شرایط قیمت محصولات لبنی نیز حدود 70 درصد افزایش را تجربه خواهد کرد.
محمدرضا بنی طباء در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه تصمیم درباره افزایش قیمت شیرخام هفته پیش در ستاد تنظیم بازار گرفته شده است، اظهار کرد: بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامداران به 6 هزار و 400 تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن هزینه حمل قیمت تحویل درب کارخانه به 6 هزار 600 تومان خواهد رسید.
بنی طباء یادآور شد: قیمت مصوب قبلی هر کیلوگرم شیرخام 4 هزار و 500 تومان بود که در آذرماه سال گذشته توسط ستاد تنظیم بازار ابلاغ شد.
وی با تأکید بر اینکه هیچگاه شیر با قیمت مصوب به دست کارخانه‌های لبنی نرسیده است، افزود: دامداران قیمت مصوب 4 هزار و 500 تومان رعایت نمی‌کنند، چراکه به نظر آنها این قیمت کفاف هزینه تولید را نمی‌دهد.
سخنگوی انجمن لبنی با تأکید بر اینکه اعلام خبر افزایش قیمت شیرخام توسط برخی چهره‌های صنفی قبل از اعلام رسمی و تصمیم نهایی مسئولان کار اشتباهی بوده است، گفت: انتشار خبر پذیرش افزایش نرخ خرید شیرخام توسط ستاد تنظیم بازار هم‌اکنون نیز تأثیر خود را گذاشته و دامداران پیشاپیش قیمت شیرخام را بالا برده‌اند و عملاً مصوبه قیمتی آذرماه سازمان حمایت و ستاد تنظیم که کماکان معتبر است، نقض شده است.بنی طباء تصریح کرد: همواره نظارت ارگان‌های نظارتی سختگیرانه بر کارخانه‌های لبنی اعمال می‌شود، اما سایر قیمت‌های مصوب در زنجیره مانند قیمت شیرخام تحت هیچ نظارتی قرار ندارد و هم‌اکنون که قیمت مصوب آن 4500 تومان است، به قیمتی بیش از 5 هزار تومان مبادله می‌شود.وی پیش‌بینی کرد: با ابلاغ نرخ مصوب جدید شیرخام، قیمت محصولات لبنی 70 درصد افزایش خواهد داشت و تعیین قیمتی کمتر از این مقدار به معنی ضررده شدن محصولات ضروری مشمول قیمت‌گذاری و پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان است.سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی زمان احتمالی ابلاغ نرخ جدید را در هفته‌های آتی دانست.
بنی طباء با بیان اینکه ما موافق قیمت‌گذاری دستوری نیستیم و آن را به ضرر مصرف کننده می‌دانیم، پیشنهاد داد: مسئولان دولت فعلی یا مسئولان دولت جدید شیرخام و محصولات لبنی را از گروه یک کالایی به گروه دو انتقال دهند تا روند عرضه و تقاضا قیمت‌ها را در بازار این محصولات تعیین کند و سازمان حمایت بر آن نظارت داشته باشد.

تحلیل خبر

اگر قرار است هفته آینده، قیمت لبنیات افزایش یابد، به یقین این افزایش قیمت، زمینه را برای برخی دیگر از صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان فراهم می‌آورد که آنان نیز به همین دلیل افزایش مواد اولیه، با مجوز یا بی مجوز به سمت افزایش قیمت‌ها روی آورند و این زنجیره و سلسله افزایش قیمت کالاها و خدمات در یک دومینوی تکرار شونده قرار خواهد گرفت. متأسفانه این تجربه، سالیان سال برای دفعات مکرر، مردم ما داشته‌اند و لذا موقعی که رسماً 70 درصد بر کالایی افزوده شود بقیه کالاها و خدمات نیز به تبعیت آن، بیشتر یا کمتر از این درصد، گرانی را به خود خواهند دید. لبنیات مجموعه کالاهایی است که همه مردم با آن سرو کار دارند و فقیر و غنی از آن استفاده می‌کنند و لذا گرانی آن همانند گرانی حامل‌های انرژی و نان به سرعت جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و آرامش آنان را به هم می‌زند. یک جامعه سالم نیاز به بهداشت روانی و آرامش روحی و پرهیز از استرس و رویدادهای غم‌افزا دارد.
اینکه جامعه دائماً در یک دلهره و تنش تکرار شونده بسر ببرد و هر لحظه منتظر خبر ناخوشایند گرانی‌ها و فشار اقتصادی باشد، نمی‌تواند جامعه‌ای ایده آل و حتی نرمال باشد و با این زلزله‌های اقتصادی، معنویات مردم هم خدشه‌دار می‌شود. چه خوب گفت آن امام همام مولای متقیان علی (ع) که «اگر فقر از دری وارد شود ایمان از در دیگر بیرون می‌رود» و رسول خدا (ص) که فرمود: کادالفقر ان یکون کفرا (نزدیک است که فقر به کفر بینجامد). اگر پیامبر اسلام (ص) در جایی فرموده: الفقر فخری (فقر، فخر من است) بله، برای حاکم اسلامی که باید در سطح فقیرترین مردم زندگی کند موجب فخر و مباهات است که اهل جمع‌آوری مال و ثروت برای شخص خودش نیست ولی شب و روز به فکر رهایی فقرا از فقر و نداری است. به هر حال فقر مادی، تاب و توان را از مردم می‌گیرد و معنویات آنها را سست می‌کند. مردم نباید همه فکر و ذکرشان بدست آوردن لقمه نانی باشد بلکه باید شرایط طوری مهیا شود که به راحتی نانشان تأمین شود تا فرصت برای افزایش معنویات خود را داشته باشند. یک جامعه کمال یافته، باید در تمام ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ...درصدر و بی‌همتا باشد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها