پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 25 شهریور 1402 ، 29 : 17

کد خبر : 27120

از 0 نفر 0

نماینده UNDP در ایران:

ژاپن سالانه یک میلیون دلار به طرح جهانی حفاظت از تالاب‌های ایران کمک کرده است

ژاپن سالانه یک میلیون دلار به طرح جهانی حفاظت از تالاب‌های ایران کمک کرده است

نماینده مقیم UNDP در ایران با تاکید بر این که توقف اجرای پروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی ربطی به تحریم‌ها نداشت، گفت: در ۱۰ سال گذشته، دولت ژاپن مشارکت سخاوتمندانه‌ای را در طرح جهانی حفاظت از تالاب‌های ایران انجام داده و سالانه یک میلیون دلار به این طرح کمک کرده است.

نماینده مقیم UNDP در ایران با تاکید بر این که توقف اجرای پروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی ربطی به تحریم‌ها نداشت، گفت: در ۱۰ سال گذشته، دولت ژاپن مشارکت سخاوتمندانه‌ای را در طرح جهانی حفاظت از تالاب‌های ایران انجام داده و سالانه یک میلیون دلار به این طرح کمک کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در دهه‌های گذشته «نهاد بین‌المللی UNDP» که از آن تحت عنوان «برنامه توسعه ملل متحد» یا «برنامه عمران ملل متحد» یاد می‌شود و یکی از زیرمجموعه‌های سازمان ملل به حساب می‌آید، در اجرای پروژه‌های محیط‌زیستی گوناگونی با دولت جمهوری اسلامی ایران همکاری کرده که از جمله آنها می‌توان به «طرح جهانی حفاظت از تالاب‌های ایران» به‌ویژه با هدف نجات دریاچه ارومیه اشاره کرد که با حمایت مالی دولت ژاپن اجرا شده است. در این زمینه همچنین می‌توان به «پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی» اشاره کرد که اجرای آن از سال ۲۰۰۲ با کمک UNDP و با حمایت مالی صندوق جهانی محیط‌زیست (GEF) آغاز شد، اما در سال ۲۰۱۸ شاهد توقف اجرای این پروژه بودیم.
نکته حائز اهمیت آن است که سال ۲۰۱۸ دقیقاً مصادف با زمان خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌های یک‌جانبه و چندجانبه علیه ایران است و از آن زمان به بعد، تحریم‌های بانکی شدید باعث دشوار شدن دریافت کمک‌های مالی بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های محیط‌زیستی در کشورمان شده. با این وجود، اخیراً اشتفان پریزنر، نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در گفت‌وگو با ایلنا تاکید کرد که «اجرای طرح جهانی حفاظت از تالاب‌ها در ایران هیچ‌گاه قطع نشده است و سازمان ملل همچنان خود را متعهد می‌داند که از اجرای تمام برنامه‌های مربوط به احیای دریاچه ارومیه حمایت کند.» او البته اذعان کرد که «تحریم‌ها، تامین منابع مالی لازم برای ارائه کمک‌های بین‌المللی به ایران را دشوارتر کرده است.»
پروویداس در همین راستا اظهار داشت: در حال حاضر قدم‌های اول را برای گسترش طرح کشاورزی هوشمندانه در حاشیه دریاچه ارومیه برداشته‌ایم و اقدامات لازم را در برخی روستاها به صورت آزمایشی انجام داده‌ایم، اما برای کسب موفقیت بیشتر از اجرای این طرح، نیاز داریم که آن را در مقیاس وسیع‌تری اجرا کنیم. این در حالی است که ایران یک کشور توسعه‌یافته و با درآمد بالا محسوب نمی‌شود که بتواند مانند کشورهای پیشرفته در اجرای این‌گونه پروژه‌ها، خودش مسئولیت اصلی تامین سرمایه را برعهده بگیرد؛ بنابراین نتایج اجرای چنین برنامه‌هایی در ایران با کشورهای توسعه‌یافته متفاوت است.
وی در ادامه تاکید کرد: استراتژی UNDP در طرح جهانی حفاظت از تالاب‌ها و نجات دریاچه ارومیه، این است که آمارها و نتایج به‌دست‌آمده از اجرای طرح‌های آزمایشی در روستاهای مختلف را به نهادهای دولتی ایران ارائه دهیم، اما در نهایت تصمیم‌گیری برای گسترش اجرای چنین طرح‌هایی با خود دولت ایران است.
آمار دقیق جمعیت یوزپلنگ پس از توقف اجرای پروژه بین‌المللی مشخص نیست
پروویداس در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا در سال ۲۰۱۸، تحریم‌ها باعث متوقف شدن اجرای پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی شد یا خیر، توضیح داد: من از سال ۲۰۱۹ به عنوان نماینده UNDP در ایران منصوب شدم و قبل از حضور من در تهران، پروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی متوقف شده بود. با این وجود، می‌توان گفت که از گذشته تا امروز، عوامل مختلفی باعث کاهش جمعیت یوزپلنگ در ایران شده و وضعیت نامناسب امروز را به وجود آورده است، به نحوی که در گذشته جمعیت یوزپلنگ بر اثر شکار آسیب می‌دید، اما در حال حاضر، تصادفات جاده‌ای نقش موثری در کاهش جمعیت یوز دارد.
نماینده UNDP در ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای پروژه بین‌المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در زمان اجرای آن، افزایش آگاهی‌های عمومی مردم ایران درباره یوزپلنگ بود؛ به نحوی که مشاهده می‌کنیم بسیاری از شهروندان به مسائل مربوط به یوزپلنگ آسیایی توجه دارند و حتی زمانی تصویر یوزپلنگ روی پیراهن تیم ملی فوتبال درج شد. این‌ها جزو نتایج مهم اجرای پروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی بود، اگرچه با توقف اجرای پروژه، برخی دستاوردهای آن بخصوص در زمینه پایش جمعیت یوزپلنگ با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: در حال حاضر که اجرای پروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی متوقف شده، ما دقیقاً نمی‌دانیم که چه تعداد یوزپلنگ در طبیعت باقی مانده است و فکر نمی‌کنم هیچ‌کس در ایران درباره آمار جمعیت یوز اطلاعات دقیقی داشته باشد. علت اصلی توقف اجرای پروژه بین‌المللی یوزپلنگ نیز متوقف شدن کمک‌های مالی بین‌المللی مربوط به آن بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها