پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 17 مهر 1402 ، 23 : 17

کد خبر : 27191

از 0 نفر 0

رئیس سازمان غذا و دارو:

تخصیص ۴.۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تامین کمبودهای دارویی

تخصیص ۴.۵ هزار میلیارد تومان  تسهیلات برای تامین کمبودهای دارویی

رئیس سازمان غذا و دارو، از تخصیص ۴.۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تأمین کمبودهای دارویی در کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان دارو تولید و توزیع شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو، از تخصیص ۴.۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تأمین کمبودهای دارویی در کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان دارو تولید و توزیع شده است.
گروه جامعه ایرنا - این روزها در فضای مجازی دائم از کمبودهای دارویی در کشور صحبت می‌شود در حالی که این موضوع باعث تشویش افکار عمومی و ایجاد ترس و نگرانی به خصوص در بیماران می‌شود و ثمره‌ای جز یاس و ناامیدی به دنبال ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا در این زمینه با بیان اینکه تشویش افکار عمومی در فضای مجازی در حوزه کمبودهای دارویی مطلوب نیست، افزود: کمبودهای دارویی مختص ایران نیست و در هر کشوری بستگی به شرایط روز حاکم بر آن کشور بین ۲۰ تا ۵۰ قلم وجود دارد و در ایران نیز با همکاری‌های انجام شده دولت مردمی، این کمبودها از ۴۲۰ به ۸۱ قلم کاهش یافته است و امیدواریم با تسهیلات ارائه شده از سوی بانک مرکزی تا پایان امسال، رقم کمبودهای دارویی نیز بسیار کمتر شود.
سید حیدر محمدی با بیان اینکه خطوط تولید دارو حساسیت ویژه دارند، اظهار داشت: کوچک‌ترین اختلال و مشکلی که در تولید ایجاد شود، دارو را خارج و یک دفعه اعلام می‌کنند به عنوان مثال فلان داروی آموکسی سیلین دیگر تولید نمی‌شود و این گونه همه‌گیری کمبود دارویی ایجاد می‌شود.
ضرورت تدوین راهنمای بالینی مصرف دارو
وی تصریح کرد: در حالی که ممکن است این کمبودهای دارویی ناشی از مصرف زیاد و غیرمنطقی نیز ایجاد شود و باید یک شیوه‌نامه یا راهنمایی بالینی تدوین و مدیریت شود.
مسیر انتقال ارز در حوزه دارو به شدت محدود است. برخی کشورها وقتی مطلع شوند یک شرکت برای دادن دارو به ایران همکاری می‌کند در انتقال ارز و دارو، همکاری نمی‌کنند و کمبودها به خصوص برای بیماران ایجاد می‌شود
محمدی یادآور شد: از سوی دیگر مسیر انتقال ارز در حوزه دارو به شدت محدود است، برخی کشورها وقتی مطلع شوند یک شرکت برای دادن دارو به ایران همکاری می‌کند در انتقال ارز و دارو، همکاری نمی‌کنند و کمبودهایی به خصوص برای بیماران هموفیلی، سرطانی و تالاسمی به وجود می‌آید که به دلیل محدودیت واردات دارو است. بسیاری از کشورها مشتاق هستند به ما دارو بدهند ولی انتقال مبالات ارزی با محدودیت زیاد انجام می‌شود البته اقلام واردات برای بیماران نادر است و مجبور هستیم حتی برای ۱۰ بیمار هم دارو وارد کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تأمین مواد اولیه زنجیره مقدم‌تر از تولید دارو است، افزود: یکی از کاملترین زنجیره‌ها، توزیع دارو که از مفاخر ما بوده است را کامل کردیم. باید از اختلال در دسترسی برخی داروها جلوگیری کنیم و روز به روز شاهد شد این صنعت باشیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در تأمین مناسب دارو در کشور وزارت صمت و بانک‌های عامل دخیل هستند همچنین اگر سازمان برنامه و بودجه اعتبارات را به خوبی تأمین کند، قطعاً زنجیره تأمین دارو به مشکل برنمی‌خورد و برای تولید مواد اولیه و تأمین نقدینگی شرکت‌های دارویی زنجیره دارویی کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و داروهای باکیفیت در داروخانه‌ها قرار می‌گیرد.
محمدی تصریح کرد: هنوز مشکلات مدنظر برطرف نشده است اما ۷۰۰ میلیون دلار از اعتبارات ما حواله شده و ۱۲ هزار میلیارد تومان نیز به سازمان‌های بیمه‌گر تخصیص یافته است که به شرکت‌های دارویی پرداخت شود.
وی اظهار داشت: تأمین به موقع و حواله ارز کمک می‌کند مشکل دارویی کشور برطرف شود تا داروهای باکیفیت و مرغوب مورد نیاز در اختیار بیماران قرار گیرد.
محمدی تاکید کرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان دارو تولید و توزیع شده و ۲۵ میلیارد و ۶۰۰ عدد، میزان داروهای تولید شده در این مدت زمانی در کشور بوده است همچنین تاکنون ۹۸.۸ درصد سهم بازار دارویی مربوط به حوزه تولید داخل است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها