چهار شنبه 7 شهریور 1403 8/28/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 14 مرداد 1403 ، 22 : 18

کد خبر : 28038

از 0 نفر 0

قدومی نماینده جنبش حماس در ایران :

نمایندگان کنگره آمریکا بیش از ۵۲ مرتبه نتانیاهو را در حین سخنرانی‌اش تشویق کردند

نمایندگان کنگره آمریکا بیش از ۵۲ مرتبه نتانیاهو را در حین سخنرانی‌اش تشویق کردند

ترور «اسماعیل هنیه» با چراغ سبز آمریکا انجام شد

نماینده جنبش حماس در ایران گفت: در سفر اخیر نتانیاهو به آمریکا شاهد بودیم که نمایندگان کنگره آمریکا بیش از ۵۲ مرتبه وی را تشویق کردند و به این واسطه می‌توان گفت که اقدام به ترور هنیه نیز با چراغ سبز آمریکایی‌ها صورت گرفت.+ تحلیل خبر

نماینده جنبش حماس در ایران گفت: در سفر اخیر نتانیاهو به آمریکا شاهد بودیم که نمایندگان کنگره آمریکا بیش از ۵۲ مرتبه وی را تشویق کردند و به این واسطه می‌توان گفت که اقدام به ترور هنیه نیز با چراغ سبز آمریکایی‌ها صورت گرفت.
خالد قدومی نماینده جنبش مقاومت حماس در ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا درخصوص اهداف ترور شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین حماس در تهران، اظهار داشت: به نظر من حاج اسماعیل هنیه شخصیتی بود که باعث وحدت داخلی جنبش و وحدت بین گروه‌های فلسطینی شده بود و دشمن نظاره می‌کرد که شخصیت جذاب و محبوب دیپلماتیک و سیاسی در جهان اسلام و منطقه و در سطح بین المللی به حساب می‌آید.
وی گفت: آنها متوجه این امر شدند که اخیراً روابط چینی‌ها و روسی‌ها با جنبش حماس بهتر شده، بعضی از کشورهای اروپایی و آفریقایی رابطه بهتری اکنون با مسئله فلسطین و جنبش حماس دارند و همچنین، آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری موفق شد اسرائیل را مورد پیگرد حقوقی قرار دهد.
نماینده جنبش حماس در ایران تصریح کرد: آنها دیدند که شخصیت‌های بزرگی به دفتر هنیه رفت و آمد دارند و با وی دیدار می‌کنند، به طور مثال نخست وزیر مالزی، جانشین وزیر خارجه چین، وزیر خارجه ترکیه، قطر و سایر کشورهای عربی، اسلامی، آسیایی و آفریقایی با شهید هنیه ارتباط داشتند.
قدومی بیان کرد: بنابراین، این شخصیت با این ابعاد و اهمیتی که ذکر شد باعث آسیب وارد شدن به روایت سازی‌های صهیونیست‌ها در این مقطع زمانی شده بود. وی کسی بود که در مذاکرات و در مسائل مرتبط با مقاومت راسخ و محکم بود. آمریکایی‌ها هم اذعان دارند که در قالب پیشنهاد اخیر بایدن در مذاکرات ژوئن و جولای پاسخ حماس منطقی بود و بر روی آن می‌توان پیش رفت.
وی ادامه داد: نتانیاهو فردی است که در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی منفور است و نمی‌خواهد نسل کشی را علیه غزه متوقف کند، او کسی است که پاسخی به جامعه صهیونیستی در مسئله چرایی عدم آزادی اسرا ندارد، پاسخی برای پرونده‌های فساد خودش ندارد و لذا اقدام به این عمل تروریستی ناجوانمردانه در قبال حاج اسماعیل هنیه کرده است.
نماینده جنبش حماس در ایران با بیان اینکه اسماعیل هنیه یک شهید زنده و شخصیتی تاثیرگذار در سطح سیاسی بود، ادامه داد: به نظر بنده این عملیات ناجوانمردانه صهیونیستی با پوششی آمریکایی بود و همانطور که دیدید نتانیاهو در کنگره آمریکا سخنرانی کرد و به جای آنکه این مجرم جنگی دستگیر شود آنها وی را تحسین و تشویق کردند.
قدومی افزود: نمایندگان کنگره آمریکا بیش از ۵۲ مرتبه وی را تشویق کردند و به این واسطه می‌توان گفت که این مسئله به نوعی چراغ سبز آمریکایی‌ها برای اقدام تروریستی هنیه بود. دشمنان ما تصور می‌کنند که اگر رهبران ما و به خصوص فرماندهان گردان‌های عزالدین قسام را ترور کنند، این مسیر متوقف می‌شود اما این اشتباه محاسباتی بزرگی است.
وی بیان داشت: آنها نمی‌دانند که شهید یعنی چی؟ شهید یعنی یک گواهی برای آینده روشن. ما وعده می‌دهیم که میراث شهید هنیه را ادامه دهیم که این میراث نابودی رژیم کودک کش صهیونیستی، فتح قدس و آزادی تمام فلسطین است.
نماینده جنبش حماس در ایران تصریح کرد: به لحاظ سیاسی شعار و رویکرد شهید اسماعیل هنیه این بود که به‌هیچ‌عنوان اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناخت. لذا کسی که جای اسماعیل هنیه می‌آید هم طبق قوانین و مقررات جنبش انتخاب می‌شود و فرد جدید باید ادامه‌دهنده راه مجاهد شهید حاج اسماعیل هنیه باشد.
قدومی در پایان خاطرنشان کرد: دشمن ما اعتراف می‌کند که در بحرانی عمیق قرار دارد آنان در دو سطح دیپلماسی و سیاسی در حال انزوا هستند و به همین دلیل به دنبال نسل کشی رفته‌اند. بنده از جمهوری اسلامی ایران، شخص مقام معظم رهبری که در اتفاقات اخیر (جنگ غزه و ترور اسماعیل هنیه) موضع سیاسی راسخی اتخاذ کردند و البته از رئیس جمهور شریف آقای پزشکیان که گفت من در مجلس دست آقای هنیه را برای احترام بالا بردم و الان پیکر وی روی دوش قرار دادم، تشکر می‌کنیم. ما شریک راهبردی یکدیگر و شریک یک آینده روشن و سربلند هستیم.

تحلیل خبر

نقش آمریکا و اروپا در جنگ احتمالی خاورمیانه

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

بدون شک آمریکا، بزرگترین و مهمترین حامی رژیم صهیونیستی از ابتدای تأسیس تاکنون بوده است. در ماجرای تلخ یک سال گذشته درگیری حماس و اسرائیل با یکدیگر و کشیده شدن پای حزب‌الله و حوثی‌های یمن و نهایتاً ایران به رویارویی مستقیم با اسرائیل و جاری بودن جنگی غیررسمی میان همه طرف‌های درگیر، آمریکا با دو روی سکه، خود را نشان داده است. گاهی یک روی سکه، طرفداری از آتش بس و صلح بین طرفین بوده و گاهی با روی دیگر سکه و حمایت کامل و قاطع نظامی، سیاسی و اقتصادی از اسرائیل، سیاست‌های خود را اجرا کرده است. اینکه اگر جنگی رسمی و علنی بین اسرائیل و ایران رخ دهد، آمریکا چه نقشی را ایفا خواهد کرد؟ آیا باز با دو روی سکه، یکی به میخ می‌زند و دیگری به نعل، یا مستقیماً و رسماً به دفاع از اسرائیل برخواهد آمد، به نظر می‌رسد بستگی به نتیجه انتخابات آینده ریاست جمهوری در آمریکا دارد. چنانچه رئیس جمهور از حزب دموکرات انتخاب شود، سعی می‌کند آتش جنگ را سرد کند و حتی‌الامکان جلوی شروع جنگ و یا گسترش آن به خاورمیانه را بگیرد ولی اگر رئیس‌جمهور از حزب جمهوری‌خواه باشد به احتمال زیاد آتش جنگ را برافروخته خواهد کرد و برای یک جنگ تمام عیار وارد میدان خواهد شد. در این صورت کشورهای اروپایی و اعضای ناتو از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان هم با آمریکا متحد خواهند شد و سهمی مهم در این کارزار وسیع، خواهند داشت.
حال سیاستمداران ایران در قبال این سناریوها، چه نوع تصمیماتی را اتخاذ کنند، بستگی به «تاکتیک» و «استراتژی» آنها در منطقه خاورمیانه و جهان دارد. اما آنچه مهم است باید راهی رفت که «ملت ما» و «کشور ما» آسیب نبینند و وحدت ملی که مهمترین ابزار در زمان جنگ است، گسسته نشود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها