شنبه 22 دی 1403 1/11/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 22 دی 1400 ، 29 : 18

کد خبر : 24409

از 0 نفر 0

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: باید بودجه‌ای درخور شأن کشور و مردم تنظیم کنیم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: باید بودجه‌ای درخور شأن کشور و مردم تنظیم کنیم

نماینده مردم ورامین در مجلس، گفت: اگر میانگین ۱۰ درصدی در افزایش حقوق مبنا قرار بگیرد خیلی پایین است و تناسبی ندارد، ما که در جلوگیری از تورم موفق نبوده‌ایم حداقل تعادل حقوق‌ها را افزایش بدهیم که به تعادل کلی اندکی کمک کنیم.+ تحلیل خبر

نماینده مردم ورامین در مجلس، گفت: اگر میانگین ۱۰ درصدی در افزایش حقوق مبنا قرار بگیرد خیلی پایین است و تناسبی ندارد، ما که در جلوگیری از تورم موفق نبوده‌ایم حداقل تعادل حقوق‌ها را افزایش بدهیم که به تعادل کلی اندکی کمک کنیم.
حسین نوش‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با تصویب کلیات لایحه بودجه سال آینده علیرغم نگرانی‌های نمایندگان، گفت: مجلس حسن نیت خود را نسبت به لایحه بودجه نشان داد و اینکه دست دولت را در انجام این مأموریت بسیار خطیر بودجه‌ریزی کشور و مدیریت درآمد-هزینه مقداری بازتر گذاشت برای اینکه بتواند به اهداف و برنامه و شعارها دست پیدا کند، مصداق همین مسئله است. به هر حال همه ما قوای سه گانه در یک کشتی هستیم و دولت امروز قوه مجریه نظام جمهوری اسلامی است و باید به یکدیگر در مسیر خدمت به مردم کمک کنیم.
وی ادامه داد: منتها نواقصی در بحث لایحه مطرح است که این‌ها باید هم در کمیسیون تلفیق رسیدگی شود هم در صحن بیاید و مطرح شود، نمایندگان دیدگاه‌ها و نظراتی دارند؛ قطعاً باید یک بودجه درخور شأن کشور و مردم تنظیم شود.نوش‌آبادی اضافه کرد: همانطور که رئیس‌جمهور اشاره کردند، دولت مصمم است با همکاری مجلس به بحث تبعیض‌ها پایان دهد، موضوع نامتوازن بودن حقوق‌ها و شکاف فراوانی که بین دریافت‌ها و پرداخت‌ها وجود دارد، به حداقل برسد. یک موضوع مهم دیگر مسئله تورم است، با تورم بی‌رحمی مواجه هستیم و گرانی‌ها بیداد کرده است، مردم واقعاً از گرانی کلافه شدند و آسایش مردم از این افزایش بی‌رویه قیمت‌ها به هم ریخته است.
وی افزود: امیدواریم که ضمن مدیریت تیم اقتصادی دولت، با همکاری بخش‌های اقتصادی مجلس این مسئله به نحو مقتضی مدیریت شود و یک راهکار مناسبی برای برون رفت از فشار اقتصادی طراحی شود.
نماینده مردم ورامین در رابطه با کمبود میزان افزایش حقوق‌ها برای سال آینده، بیان کرد: من هم اعتقاد دارم که اگر این میانگین ۱۰ درصدی در افزایش حقوق مبنا قرار بگیرد، خیلی پایین است و تناسبی ندارد، ما که در جلوگیری از تورم موفق نبوده‌ایم حداقل تعادل حقوق‌ها را افزایش بدهیم که به تعادل اندکی کمک کنیم. اگرچه نقدینگی هم باعث تورم می‌شود اما در حالت فعلی راهی جز این نیست. با توجه به اینکه تورم ۴۰ درصد است، حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش حقوق باید داشته باشیم تا یک مقداری آلام مردم از گرانی و مشکلات تسکین پیدا کند.
وی افزود: گرچه این‌ها راهکار نیست، در دنیا حقوق‌ها و نرخ‌ها ثابت است، ما باید تلاش کنیم به ثبات اقتصادی برسیم؛ وقتی به این نقطه برسیم، قیمت‌ها و تورم به ثبات می‌رسد و حقوق‌ها هم در اثر آن ثابت خواهد شد.
نوش‌آبادی تأکید کرد: مجلس با حذف ارز ترجیحی مخالف است که در شرایط کنونی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شود و شوک وارد شود اما اگر قرار است این اتفاق رقم بخورد باید با مدیریت درست و به صورت تدریجی باشد.

تحلیل خبر

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته باید بودجه‌ای در خور شأن کشور و مردم تنظیم کنیم. در پاسخ به وی می‌گوییم؛ جناب نماینده! شأن مردم ایران چقدر است؟ اگر شأن مردم ایران را بالاتر از شأن مردم سایر کشورها می‌دانیم باید «رفاه حداکثری» را برای آنها ایجاد کنیم.
آیا کرده‌ایم؟ اگر نکرده‌ایم آیا می‌خواهیم با «این بودجه» این رفاه را ایجاد کنیم؟ متأسفانه هر سال و از جمله سال آینده بودجه «در سطح حداقل‌ها» بسته می‌شود نه «رفاه حداکثری مردم». فعلاً دعوای نمایندگان مجلس و دولت برای تأمین «رفاه حداکثری» مردم نیست بلکه برای پرهیز از حذف «حداقل‌ها از سفره مردم» است.
اینک در تأمین این چند قلم کالاهای اساسی که شامل قند و شکر، آرد و روغن، لبنیات و برنج و ... است، مانده‌ایم و دلهره دولت و مجلس این است که با حذف ارز 4200 تومانی از سفره مردم، آنها فقیرتر شوند. پس بحث بر سر این نیست که بودجه باید درشان مردم ایران بسته شود بلکه همه به فکر این هستند که همین حداقل‌ها هم از مردم گرفته نشده و سطح فقر عمومی، افزایش پیدا
نکند.مشکل اینجاست که دولت‌ها و نمایندگان مجلس در دوره‌های مختلف نخواسته‌اند که بودجه، برحسب «رفاه حداکثری مردم» بسته شود بلکه همیشه دنبال
راه‌حل برای جبران کسری بودجه و پرکردن خزانه دولت بوده‌اند ولو که دست در جیب مردم کنند و از طریق مالیات‌های افزایشی یا گران کردن حامل‌های انرژی و سایر خدمات دولت و ... به آن
برسند.
امروز کار ما به جایی رسیده که همه سر و صداها، پیرامون جلوگیری از گران شدن چند قلم کالای اساسی همانند قند و شکر و روغن و ... است یعنی همه فکر و ذکرمان به «پایین‌ترین حد نیازهای مردم» معطوف شده نه «بالاترین آنها». می‌خواهیم کاری کنیم که همین «حداقل‌ها» هم از سبد زندگی روزمره مردم حذف نشده و مردم مجبور نشوند با چند برابر قیمت، آنها را تهیه کنند.
حال خود حدیث مفصل بخوان از این مُجمل.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « خبر برگزیده »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها